Автор Тема: Alfa Romeo GTV JTD  (Прочитано 167271 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10941
  • 430i
Одг: Alfa Romeo GTV JTD
« Одговори #555 на: 15 Март 2017, 17:10:09 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #556 на: 15 Март 2017, 17:51:57 pm »
Pa korav li bese da ne vidis deka e 1.6

Абе ја штрафцигер у рука неам фатено нели, стручњакот тврдеше дека е 2.0 и сеуште тврди. Мене не ми ни требаше тогаш али ајт штета је бацити. И кога ми притреба курац. Највише ме испровоцира кога му ги понуди држачите за хауба, а онак ко онак си се занесе у филм ...

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #557 на: 15 Март 2017, 19:09:22 pm »
Ne razbiram koj e koj ali nebitno

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #558 на: 16 Март 2017, 11:35:37 am »
@Alfista
@onak

Далеку од сеирџија, ја моторот го земав од "ова" ГТВ па испадна дека место 2.0 е 1.6. Така да не ми отварајте уста да не ја симнам границата почит према повозрасен па да биде весело,ова последново не се однесува на Онак кој е помал од мене ...

A и преку кур од самоуки мајстори, си има сервиси институции ..

не сум во тек што се десило со бензинскиот мотор. сега од тебе прв пат слушам. нит сум го видел нит знам, за да потврдам или негирам. а само да прашам, дали го купи или го доби... иако не е битно, ете, пиша дека ти си го земал, да не се фрлел, претпоставував си го добил.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #559 на: 16 Март 2017, 13:16:23 pm »
@Alfista
@onak

Далеку од сеирџија, ја моторот го земав од "ова" ГТВ па испадна дека место 2.0 е 1.6. Така да не ми отварајте уста да не ја симнам границата почит према повозрасен па да биде весело,ова последново не се однесува на Онак кој е помал од мене ...

Ради твоја информација: Јас кога го купив ГТВ-то, го немав растурено моторот за да мерам
клипови, туку го купив со тоа што пишува на сообрќајната а во неа пишуваше дека е 2.0 и не верувам дека
кога ќе купиш возило без сервисна историја само со еден поглед под хауба, ќе знаеш дека е 1,6 или 2.0.
Меѓутоа за цената која ја плати ти (250 Евра), доби исправен мотор, бомбини, електоника-компјутер
мењач комплет, така да во иднина пред да купиш мотор од некого, побарај да го растури за да измериш димензии, па ако ти одговара купувај, ако не некупувај. Инаку ако се однесува на мене:
Јас воопшто не сум мајстор, туку само ентузијаист, кој успеал во идеата да си направи нешто што
намислил да направи и успеав во тоа.
Секој што ќе проба да направи вакви комбинации на возило, секогаш ќе го подржам, како што
ги подржувам членовите на форумот кои што преправаат возила од корен.
Моја препорака: ако не те бива чепкање коли, не коментирај, играј си игрици на компјутер или незнам што.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #560 на: 16 Март 2017, 14:11:46 pm »
Немора да отвараш мотор за да видиш дали е 1.0 или 2.5 си има број на моторот искуцано по него ќе дознаеш се за истиот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #561 на: 16 Март 2017, 14:16:18 pm »
Сигурдн сум дека било кој што тргнал пластики од 2.0тс знае да препознае 2.0 од било кој со помала кубикажа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #562 на: 16 Март 2017, 14:22:22 pm »
Еве ја сообраќајната, си пишува 2.0 кубици, јас не сум го отварал моторот, тоа и сум продавал.
Башка не сум возел Т.спарк пред тоа, последен бензинец што го имав беше 2.0 на Алфа 75
пред 15 години, а тие мотори надворешно скроз се другачии од Т.спарк

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #563 на: 16 Март 2017, 14:32:22 pm »
Се склопија коцките сега. Куоре беше нашол 2.0TS за евтини пари, јас му реков да го земи за резерва. После 2 години куоре рече го зел моторот ама не бил 2.0. Мојот пријател од моторџиското друштво волци, Онак, купи проектна Алфа ГТВ јтд. Најверојатно тоа е истата алфа од која моторот сосе електроника го извал Алфистата и му го продал на Куоре, па го вметнал 1.9јтд и му го дал на Онак.
Сега не ми екриво што потрошив илјадници саати на форум.  :-\

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #564 на: 16 Март 2017, 14:36:41 pm »
Ко едно големо семејство сме :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #565 на: 16 Март 2017, 14:43:05 pm »
Серија може да снимите со Алфиве :D
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #566 на: 16 Март 2017, 14:43:11 pm »
Секој кој малку се разбира од алфа треба да ги распознава 1.6 и 2.0 на прв поглед.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2153
« Одговори #567 на: 16 Март 2017, 14:56:15 pm »
Серија може да снимите со Алфиве :D
Под кој жанр само?

Трагикомедија?
Или Sci Fi sitcom :)

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #568 на: 16 Март 2017, 14:57:52 pm »
Се склопија коцките сега. Куоре беше нашол 2.0TS за евтини пари, јас му реков да го земи за резерва. После 2 години куоре рече го зел моторот ама не бил 2.0. Мојот пријател од моторџиското друштво волци, Онак, купи проектна Алфа ГТВ јтд. Најверојатно тоа е истата алфа од која моторот сосе електроника го извал Алфистата и му го продал на Куоре, па го вметнал 1.9јтд и му го дал на Онак.
Сега не ми екриво што потрошив илјадници саати на форум.  :-\
Отвори прва страна од Работилницава и се ќе ти стане јасно...
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,12524.0.html

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #569 на: 16 Март 2017, 15:05:31 pm »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата