Автор Тема: Alfa Romeo GTV JTD  (Прочитано 167255 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8639
  • Пичлеме
Одг: Alfa Romeo GTV JTD
« Одговори #540 на: 15 Март 2017, 00:02:04 am »
Изгледа само јас ги памтам сите стории од форумов... Сеат со мотор од Тигуан, па фотошоп, Волво без вода...

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2996
« Одговори #541 на: 15 Март 2017, 00:02:58 am »
Dux go pametis? ;D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8639
  • Пичлеме
« Одговори #542 на: 15 Март 2017, 00:13:16 am »
Со Аудито? :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #543 на: 15 Март 2017, 08:23:07 am »
Волвото испушти душа оти беше возено 200км без вода. Падна како викинг, на штитот.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #544 на: 15 Март 2017, 08:47:52 am »
@onak е
Не ти се чини дека можеби подобра опција ке беше да ја офарбаш прво хаубата па да ја монтираш?
За да не се троши време на изолирање на цела кола одпосле?
Еве на пример мене после мала корекција на пандата ми ја направија цела кола како со прашина од фарбањето. Тоа страшно ме нервира. Прво стаклата кога бришат брисачи не бришат како што треба, лакот не е мазен него е како рошав, па треба полирање итн итн.
Значи едноставно смета.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #545 на: 15 Март 2017, 08:52:27 am »
@onak е
Не ти се чини дека можеби подобра опција ке беше да ја офарбаш прво хаубата па да ја монтираш?
Еве на пример мене после мала корекција на пандата ми ја направија цела кола како со прашина од фарбањето. Тоа страшно ме нервира. Прво стаклата кога бришат брисачи не бришат како што треба, лакот не е мазен него е како рошав, па треба полирање итн итн.
Значи едноставно смета.

2000ка водена ке и удриш со сапуница, ко нова ќе биде :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #546 на: 15 Март 2017, 08:55:18 am »
Може и така, ама си бара време. Од готово вересија е тоа :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #547 на: 15 Март 2017, 09:46:54 am »
Еее, оверспреј е проблем кај речиси сите фарбари! Не ја покриваат цела кола, а 20 минути работа е, еден молерски најлон и креп трака да му еам векот! Ако му е тешко, нека ме викне, ја ќе си ја изолирам ако него му е толку проблем.... Мрза ќе не убие..
Инаку, јас мислам дека е подобро да ги среди кровот и хаубата истовремено, помалку време губење по автолимари, а рече Онак дека во Април ќе го средува кровот, па тогаш две у едно..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #548 на: 15 Март 2017, 10:28:53 am »
Локовите беа порачани и купени за ГТВ-то, баш од тие причини, бидејќи како
што кажа Онак, се дешавале срања, со отварање на хауба. Сега после оваа глупост,
со монтирани локери нема шанси да се случи истото.
Скоро мењавме задна врата на еден пријател со 147-ца, се наместивме како треба,
а истото беше направено и со хаубата на ГТВ-то тогаш, според муабетиве на форумов
искача дека сега на пријателов треба да му испадне вратата.

Секако непријатно искуство е отварање предна хауба во возење, за среќа се поминало
без последици.

Што би рекол Онак, многу момци на форумов се сеирџии, и им служи само за тролање, наместо
да научат нешто дека можат и сами да направат.

Ама...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #549 на: 15 Март 2017, 10:32:19 am »
@onak е
Значи едноставно смета.

би бил во право кога би требало само хаубата да се фарба. а бидејки и кровот треба да се среди прво т.е. корегира, нема логика посебно да се фарбаат... всушност СЕГА ако сакам ке ја извадам хаубата и ке ја вратам назад за 10 минути, без да има потреба да штеловам повторно, затоа што со спрејче се прснува на штрафовите од маказите, и имаш отисок каде стоел штрафот.

второ... боја е веќе купена, а и 3 од оние 20 квадратните најлони за кречење што се зимаат.. ќе биде изолирана цела кола, т.е. вишокот... ако не приметивте на совозачкиот ретровизор има исто така оштетување (изгребаници поголеми така, само боја е оштетена), не е од ова ситуација туку некој на паркинг го има удрено, па и тој ке се офарба...

е сега... реков дека после 8-ми април ќе се средува па фарба. до тогаш нека си биде во функција колата...затоа и ја монтирав хаубата.. затоа и трчам за шофершајбната, која искрено да кажам, ко кец на десетка ми испадна што ја најдов нова... мојот избор секогаш е за ново, доколку е реална цената (во однос на понуденото од половни) и секако, доколку може да се најде...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #550 на: 15 Март 2017, 10:51:23 am »
Ipak kola e ako mu skurci ke zeme tokmak ke ja napravi sol,  ne haubata da i se sekira. Bitno zdravi zivi, a na Onak ednas godisno mu se desava zaeb taka da miren si godinava.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #551 на: 15 Март 2017, 10:59:20 am »
хахахаха,, мирен сум годинава.. ок, од твоја уста у божји уши. дајбоже да е така... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #552 на: 15 Март 2017, 12:24:48 pm »
Волвото испушти душа оти беше возено 200км без вода...

510 ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #553 на: 15 Март 2017, 13:56:14 pm »
@Alfista
@onak

Далеку од сеирџија, ја моторот го земав од "ова" ГТВ па испадна дека место 2.0 е 1.6. Така да не ми отварајте уста да не ја симнам границата почит према повозрасен па да биде весело,ова последново не се однесува на Онак кој е помал од мене ...

A и преку кур од самоуки мајстори, си има сервиси институции ..

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #554 на: 15 Март 2017, 16:39:46 pm »
Pa korav li bese da ne vidis deka e 1.6