Автор Тема: Alfa Romeo GTV JTD  (Прочитано 167377 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
Одг: Alfa Romeo GTV JTD
« Одговори #390 на: 14 Јуни 2016, 14:35:08 pm »
.....

Ако некој сака навистина да има број на мотор, може да си направи барање до министерство за економија да му чукнат еден. Процедурата чини околу 3000 денари и трае околу 45 дена.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #391 на: 13 Август 2016, 20:26:37 pm »
Иако оди на продажба ГТВ-то, мора да се одржава.
Денес сменет МАФ сензор, сега има задоволително забрзување.

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #392 на: 16 Септември 2016, 21:38:11 pm »
Во меѓувреме слики од подот, - што би рекле КОСКА

Сменет сет потисна ламела, друк лагер

Такозвани вариабилен замаец, во топ состојба

п.с. како што може да се види од последната слика, горе лево е издувот од ТУРБОТО чист без масло

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #393 на: 17 Септември 2016, 01:03:43 am »
Si go brisel pa nema :)

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #394 на: 19 Октомври 2016, 14:54:56 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #395 на: 20 Октомври 2016, 09:54:11 am »
Од прилика за колку пари ја даде? И каде?
Ова да се досреди ќе биде мадафака.

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #396 на: 20 Октомври 2016, 11:04:33 am »
Од прилика за колку пари ја даде? И каде?
Ова да се досреди ќе биде мадафака.
Ја купи еден наш член од Форумов....
Сега продолжува .... Season 2

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #397 на: 20 Октомври 2016, 11:38:57 am »
Ауу браво! Со среќа да си ја вози :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #398 на: 20 Октомври 2016, 13:56:48 pm »
јас знам и кој е.... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3253
« Одговори #399 на: 20 Октомври 2016, 13:57:19 pm »
јас знам и кој е.... :)

И јас знам кој е ;)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #400 на: 25 Октомври 2016, 22:35:06 pm »
ај, пошто почнаа да шушкаат више, ќе признаам... јас ја купив, ама за невестата моја.. од неодамна нели, остана без кола, пошто ме напна за кола, и треба, почна и волвото да ми го вози (одма се појавија невообичаени дефекти, јбг) приморан бев да и купам кола. неколку дена онака фрлав по некое око ИСКЛУЧИВО ДИЗЕЛ, бидејки невестава (како за инат на мене) само дизел сака, наводно немала проблем со тргање :) иако вози ко мањак понекад... и така, пред 5-6 дена отварам форумов навечер во темата за продажба и го здогледувам огласот што алфистов ја пишал... и скоро па на мајтап на жена ми и ги покажувам сликите, мислејки дека нема да сака баш спортска кола да вози... џабе беше се после муабет, да идеме па да идеме да ја видиме.. и ок, отидовме ја видовме, (додуша цел проект го имав исчитано и изгледано и претходно), ја виде и се засвиѓа, а во моментот кога дојдовме исто така имаше еден пар пред нас кои ја гледаа за жената, па си се повлеков на страна и почекав да завршат, реков ако ја земат они, здравје, ако не ја земат они, јас ке ја прегледам под хауба што и како е правено со свои очи и ете, бидна пазар, колата е кај мене, денес и ја префрливме на име на невестата и тоа е тоа...

од аспект на она што ке го доработам јас во блиска иднина за да биде комплетна е:

-веќе е платен ксенон во дог секјурити (ебате скупите сијалици НВ3 што ги носи)
-исто така со централното да се среди да работи на даљинско (веројатно нов модул ке јаде)
-перење на моторот, пошто е поприлично ушљакан,
-километражникот не работи, бидејки сензорите од гтв, не се поклопуваат со сигналите на 156 јтд (од него е компјутер и инсталација) па поради тоа нарачав еден гпс уред-брзиномер преку ибеј, кој СЕ ПРОЖЕКТИРА НА ШОФЕРШАЈБНА со електронски дисплеј... нарачан и платен, се чека да стигне.

ок... тоа се ситници

од механичка природа...

1. тоа што приметив е дека од напред е како јојо.. задните гуми лепат убаво на асвалт, ама од напред скока многу. проблемот го увидов дека е во суспензијата која е предвидена за бензинскиот 2.0 мотор кој е скоро па двојно полесен од дизеловиот 1.9 JTD. ке мора амортизерите комплет или барем само спиралите да се стават од некоја алфа која носи потежок мотор, или од 155-ка дизелот или од V6 155-ка, би требало да се исти... ми се деси да налетам на испакнатина на патот (и тоа не многу брзо, да не речам не возев ни 100) и колава баш одлепи од асвалт и тоа 2-3 пати онака се потапка како баскет од асвалт додека да се смири.. тоа е според мене сериозен проблем, кој може да те доведе до губење на тракција на предни гуми во кривина да речеме..

2. втора работа од механичка природа е задни лагери... мелат и тоа добро мелат.. поготово десниот заден, ама начелно и двата. тоа ке го решавам така што ке ги обработам главчините и ке вметнам лагер нов во него, веројатно од SKF ке биде или слично, т.е. истиот лагер по димензии. не сум будала да давам 50-60 евра за половен лагер, кој не му се знае колку прошол.

друго од механичка природа во моментов нема што да се прави, освен што прзорот возачки не затвара до крај, т.е. скока на последните запци, на 2-3 сантими при крај, и има некои ситници, као на пример да му се упасира филтер за воздух како што треба, во кутија, т.е. веќе и имам идеја од што, и казанчето за прскалици на шофершајбна со моторчето не му е монтирано, бидејки нема драч и локација за него... прво филтерот па после казанчето ако остане место.

од козметичка природа... како што реков ксенонот да се монтира деновиве во дог секјурити, навлака соодветна за воланот и толку. алфиста средил се по тоа прашање...

и да не се разбереме грешно, сите овие работи за средување што се, не ми се ново пронајдени откако сум ја купил, туку алфиста ги кажа, пред да правиме пазар воопшто и пред да ја гледам колата. значи ништо затаено, ништо сокриено и ништо преќутено. фер продавач, морам да признаам. слики, една по една како средувам, т.е. како што ке оправам, затоа што сум мноооогу тенок со време, обврски еден куп, работам со парно и климатизација како што повеќето знаете и овој период е општо лудило, така да нема да биде многу брзо, ама како се решава, така ќе постирам...

п.с. кој ке ми удри ремет дека сум купил ДИЗЕЛ возило па уште и АЛФА, компирот да му се исуши оваа година. ;) :) за жена ми е, не е за мене.. не дека нема да ја повозам и јас понекад, пошто, добро иде колава уствари... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #401 на: 25 Октомври 2016, 22:52:36 pm »
Ma ke ja utepas od vozenje

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #402 на: 26 Октомври 2016, 07:17:58 am »
Си заслужува нова тема :)
Реметот у живо ќе го добиеш, кога ќе даеш крукче :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #403 на: 26 Октомври 2016, 08:58:13 am »
Кола за мерак.

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3253
« Одговори #404 на: 26 Октомври 2016, 09:02:13 am »
Ја гледам секој ден кај мене пред зграда. Одлично изгледа. Како лижавче е.