Автор Тема: BMW и неговите модели  (Прочитано 232559 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: BMW и неговите модели
« Одговори #405 на: 26 Јануари 2018, 15:17:21 pm »
Отиди пробај, би требало да е добро за возење, како повеќето БМВ возила.

Што понуда ти дадоа ако не е тајна?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #406 на: 26 Јануари 2018, 15:23:53 pm »

Би отишол да го ѕирнам, ама специјално од Битола да одам до Скопје периодов ми е малце потешко (тазе татко).

По телефон ми рекоа првична цена од 24,990 ЕУР, ама според муабетот мислам дека можеби има шанса и за нешто подоле.Не сум во тек со нови коли така да не знам дали е сјајна понуда.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #407 на: 26 Јануари 2018, 15:26:03 pm »
Ни јас не сум гледал нови коли во последно време, али и мене ми личи вака на прва како интересна понуда, зависи што точно од опрема има :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13844
« Одговори #408 на: 26 Јануари 2018, 15:29:53 pm »
Деновиве разгледувам нешто по салониве што се нудат нови коли, па се јавив и во М-Кар да видам што има со заден погон :)

Преку телефон ми дадоа интересна понуда за 118i со комплет М-Пакет и автоматски менувач.Бидејќи ја немам возено колава, ме интересира некој повеќе што се разбира во BMW да ми каже општо мислење, ги бива овие мали мотори, подвозје, дали вожњата е класично BMW или се шминкерај за низ град? Повеќе мене ме влече накај 120i или 125i, мада без 6 цилиндри, не знам дали има поента вториов.

Не дека ќе одам денес да купам, ама ме заинтересираа :) Си правам филм за некој "разумен хот-хеч" (не овој мотор секако) на ново за годинава и би сакал да останам на заден погон, ама изборот е минимален.

118i  е 1.5 Турбо и 3 цилиндри
120i  е 2.0 Турбо и 4 цилиндри

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #409 на: 26 Јануари 2018, 15:41:51 pm »
Деновиве разгледувам нешто по салониве што се нудат нови коли, па се јавив и во М-Кар да видам што има со заден погон :)

Преку телефон ми дадоа интересна понуда за 118i со комплет М-Пакет и автоматски менувач.Бидејќи ја немам возено колава, ме интересира некој повеќе што се разбира во BMW да ми каже општо мислење, ги бива овие мали мотори, подвозје, дали вожњата е класично BMW или се шминкерај за низ град? Повеќе мене ме влече накај 120i или 125i, мада без 6 цилиндри, не знам дали има поента вториов.

Не дека ќе одам денес да купам, ама ме заинтересираа :) Си правам филм за некој "разумен хот-хеч" (не овој мотор секако) на ново за годинава и би сакал да останам на заден погон, ама изборот е минимален.

118i  е 1.5 Турбо и 3 цилиндри
120i  е 2.0 Турбо и 4 цилиндри

Знам, затоа и сакав да прашам за постручно мислење како се моторите.

Сеуште по дифолт кај мене BMW е синоним за реден N/A 6-так и малце сум скептик за овие моторчиња (посебно 1.5).Можеби врска нема, ама сепак. 

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #410 на: 26 Јануари 2018, 16:00:02 pm »
@Luki Junior е нашиот дежурен БМВ експерт :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5456
« Одговори #411 на: 26 Јануари 2018, 16:16:36 pm »
@igor_xxxx има една бела низ Битола ќе да е од салон земена, незнам ама на кој е да се распрашаш ако е домакин човек од прва рака ќе добиеш информација.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #412 на: 26 Јануари 2018, 16:18:20 pm »
Купи си седанче

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #413 на: 26 Јануари 2018, 16:25:16 pm »
И јас би те советувал за седан.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #414 на: 26 Јануари 2018, 17:44:02 pm »
Добар совет.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3721
« Одговори #415 на: 26 Јануари 2018, 17:49:44 pm »
За што му е седан. Серија 1 со М-пакет изгледа прилично добро и е доволно голема.

А седанче Ќе си купи кога ќе биди постар.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #416 на: 26 Јануари 2018, 18:08:59 pm »
Прво бмв кец со м подвозје не е воопшто добра комбинација за мало дете пошто е еднакво како да се возиш во коњска кочија. Изгледот брзо ќе му дојде во втор план во споредба со практичноста.

Отсутен D_NazGUL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
  • Come to the dark side - We have cookies!
« Одговори #417 на: 26 Јануари 2018, 18:10:23 pm »

Би отишол да го ѕирнам, ама специјално од Битола да одам до Скопје периодов ми е малце потешко (тазе татко).

По телефон ми рекоа првична цена од 24,990 ЕУР, ама според муабетот мислам дека можеби има шанса и за нешто подоле.Не сум во тек со нови коли така да не знам дали е сјајна понуда.

Значи оди у салон ќе добиеш подобра понуда, од искуство ти кажувам. Второ, сеа не е само беал боја туку имаш и опција да бираш.
118i  е со M Shadow пакет на опрема и е лудило. (овде пишав со првата понуда што ја добив: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2685.msg1000596.html#msg1000596
Zastava 101 >> Daewoo Matiz >> KIA Ceed >> Audi A3 >> VW Passat Variant >> Peugeot 508

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13844
« Одговори #418 на: 26 Јануари 2018, 19:43:23 pm »
Кинеската верзија?!

Што знам...

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #419 на: 26 Јануари 2018, 20:54:39 pm »
Купи си седанче

И јас би те советувал за седан.

Добар совет.

Прво бмв кец со м подвозје не е воопшто добра комбинација за мало дете пошто е еднакво како да се возиш во коњска кочија. Изгледот брзо ќе му дојде во втор план во споредба со практичноста.

Не дека не сте во право, држи вода и ова, гледајќи што се ми требаше да натоварам во Ц класата за едно мочано одење до скопје, по налог на жената :)

Ама за 3че со барем некоја прифатлива опрема и минимум 2.0 мотор, некако поскапичко му доаѓа.Не знам дали има смисла основна 320ка да се размислува воопшто.

Ај батали BMW, тука е Superb :)