Автор Тема: Plinski Uredi - LPG Tech - Car System  (Прочитано 16301 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Plinski Uredi - LPG Tech - Car System
« Одговори #15 на: 10 Јануари 2014, 14:06:06 pm »
onak
Дека се 15 години со плин... Тешко.
Но 10 има сигурно. Еднаш го носев југото таму и од тогаш не сум чепкал ништо околу плинот.
Дечкото работеше на диво во гаражата каде што сега е сместена оваа фирма. Фирмата ја отворија сега пред неполна година. Иначе има едно рено клио со реклами од фирмава испишани често е паркирано во дворот на пожарната кај веро.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #16 на: 10 Јануари 2014, 14:24:19 pm »
Ова гаранција од 7 години звучи примамливо.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #17 на: 10 Јануари 2014, 14:33:18 pm »
еве едно инфо за нас колку кошта комплет плинси уред за количе со 4 цилиндри?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 10 Јануари 2014, 14:49:51 pm »
i mene me interesira. za vozilo so 4 cilindri i 6 cilindri, za bratot na stagot. moe mislenje i iskustvo deka stagot e fantom pomegu plinskite uredi. ako ova e podobro zvuci i primamlivo, pogotovo momentot so 7 godini garancija, koja patem receno me interesira shto poddrzuva tocno?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19 на: 10 Јануари 2014, 15:07:03 pm »
onak
Но 10 има сигурно. Еднаш го носев југото таму и од тогаш не сум чепкал ништо околу плинот.
Дечкото работеше на диво во гаражата каде што сега е сместена оваа фирма. Фирмата ја отворија сега пред неполна година. Иначе има едно рено клио со реклами од фирмава испишани често е паркирано во дворот на пожарната кај веро.

Аха, значи фирмата постои неполна година.
Во спротивно ќе слушнев барем јас за нив.

Отсутен КарСистем

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
    • Веб Сајт на КарСистем
« Одговори #20 на: 10 Јануари 2014, 15:35:31 pm »
   Како што рековме, оваа фирма постои веќе 7 години, под името Кар Систем дооел, на истата локација, истиот контакт телефон а основачите работат со плин доста долго, и тоа како што кажавме повеќе од 15 години.

Дополнително, АС стаг фабриката постои од 86 година, произведува доста делови за автомобилската индустрија, а првата плинска линија на производи STAG започнува во 99 година и тоа во повеќе STAG линии.
   Кај нас на пазарот фигурираа само неколку плински уреди како "најдобри" поради причините кои и ги наведовме, големи маркетинг кампањи и форсирање на само 2-3 типови на уреди. Во споредба со тие брендови уште во минатото имаше многу повеќе, исти па и доста подобри брендови за кои кај нас не се ни знаеше.

Како мало потсетување за оние кои не знаат AC Stag плинските системи на нашиот пазар за прв пат се донесени од страна на нашата фирма и под наше водство се изборија за достигнување на нивото на кое што беа до скоро време се додека на пазарот не се појавија лоши шверцувани копии кои почнаа да го рушат рејтингот на STAG-от(серии : STAG300; STAG4).

Со нарушувањето на рејтингот на STAG, нарушувањето на квалитетот и надоградувањето на системот од страна на тимот кој беше задолжен за тоа, основачот на LPG Tech го наушта AC и ја основа својата фирма LPG TECH и го креира еден од најдобрите плински систем на пазарот за кој самиот тој дава гаранција од 7 години.
   Линиите 100 и 200 веќе се историја, а 300 линијата го зазеде приоритетот со тоа што еволуираше во 310 и 320(OBD)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #21 на: 10 Јануари 2014, 15:41:30 pm »
7 години на целокупен уред или само на компјутерот?

Отсутен КарСистем

• Почетник
  • *
    • Веб Сајт на КарСистем
« Одговори #22 на: 10 Јануари 2014, 15:53:31 pm »
i mene me interesira. za vozilo so 4 cilindri i 6 cilindri, za bratot na stagot. moe mislenje i iskustvo deka stagot e fantom pomegu plinskite uredi. ako ova e podobro zvuci i primamlivo, pogotovo momentot so 7 godini garancija, koja patem receno me interesira shto poddrzuva tocno?
Цените на вградување на LPG Tech (300 серија) се движи од 500е па нагоре за 4 цилиндри, а за возило 6 цилиндри од 700е.
   Гаранцијата од 7 години важи при правилно користење на системот пропишано од призводителот, во гарантната книшка, почитување на сервисните интервали за време на гаранцијата, сервисирање исклучиво од страна на фирмата која го извршила инсталирањето на системот. Гаранцијата се губи доколку не се почитуваат гарантните рокови и доколку контролната единица прикаже конектирање на истата од страна на трети лица.

7 години гаранција важи за контролната единица и комплетната инсталација.
   Во гаранцијата не спаѓаат мембраните на испарувачот кои се сметаат за потрошен материјал кои се менуваат во различни интервали, но не често, каде главна улога има квалитетот на плинот кој се користи. Дополнително и филтрите не подлежат на гаранција но се дел од гаранцијата поради тоа што произведувачот ве обврзува на промена на истите на изминати 10.000 километри со цел да се задржи правото на гаранција на уредот.
   Дизните испарувачот и резервоарот имаат фабричка гаранција од 5 години но досегашното искуство покажува дека истите немаат проблем при правилно користење и одржување на системот освен при фабричка грешка која доколку ја има се јавува во првите 10.000 километри а со тоа што гаранцијата сеуште важи се менува дефектниот дел.
   Поради фактот што и плинот не е толку чисто гориво менувањето на филтрите и правењето на редовните сервисни контроли е најважен дел од гаранцијата. Со нередовна промена на филтрите се оштетуваат дизните, па поради тоа треба да се почитува сервисниот рок. 

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #23 на: 10 Јануари 2014, 16:01:00 pm »
Mene mi mestea plinski ured na Picantoto vo 2010 godina, i togas postoese firmata i se vikase Car Sistem. Gazdata Aco ( koj inaci raboti vo pozarnata vo Kozle ), ima i hyundai i10, i Renault Clio 1.4 isto taka na plin. Mene mi montirase plinski ured AC na 2000km i od togas do den denesen ne sum imal nikakvi problemi so sistemot. Mozam da kazam deka iako se naogaat vo Trubarevo sepak se golemi profesionalci, i sekako za Dusterot obavezno montazata ke mi bide kaj niv. Inaci gazdata Aco mesti plinski uredi vo Mk, a negoviot postar sin raboti so montiranje na plinski uredi vo Belgrad vo Srbija, i tokmu od tuka doaga nivnata sorabotka i ogromnoto iskustvo.Ogromna preporaka za site onie koj sakaat da mestat plinski uredi na svojte avtomobili i toplo dobredojde imaat od mene :D :D :D :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1302
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #24 на: 10 Јануари 2014, 16:42:41 pm »
Ме одушевуваат фирмите кои не се рекламираат, туку производот и квалитетната монтажа е реклама сама по себе.
Колку години една фирма постои и не е така важно, туку квалитетот на вработените и секако нивното искуство.
А тука е и форумот за понатамошни оценки и препораки. Особено кога веќе има и други фирми со истата дејност на форумот.

Добредојдовте во CarClub.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #25 на: 10 Јануари 2014, 18:56:07 pm »
Добредојдовте КарСистем!

Ме интересира понуда за инсталирање плин на Опел Астра Г 1.6 8v 55kw монопоинт.

Поздрав!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #26 на: 10 Јануари 2014, 20:00:20 pm »
Ај и мене пишете ми за Honda Civic EJ9 1.4is 90hp 16v.

Отсутен КарСистем

• Почетник
  • *
    • Веб Сајт на КарСистем
« Одговори #27 на: 13 Јануари 2014, 13:14:40 pm »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,12466.0.html

Погледнете ја понудата на зимски гуми која во моментов ја нудиме.

Отсутен КарСистем

• Почетник
  • *
    • Веб Сајт на КарСистем
НАПОМЕНА !!!
« Одговори #28 на: 14 Јануари 2014, 13:55:49 pm »
НАПОМЕНА !!!

Со секој вграден LPG Tech плински систем кај нас добивате и гратис BRISK SILVER свеќици кои се со специјална намена за мотори со вграден ТНГ систем.

Дополнително посетете ја нашата тема на форумот
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,12479.0.html

Повеќе информации на www.brisk.rs

Кар Систем дооел Скопје
ул.2 бр.45Ј
Јурумлери, Скопје, Македонија
info: +389 71 368410
office: +389 2 2579206
http://www.carsystem.com.mk
http://www.travelsim.mk

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #29 на: 14 Јануари 2014, 19:11:02 pm »
onak
Повеќе од 10 се сигурно. 2002 год. му местеа на татко ми на Fiat Tipo, како што кажаа не се викаше така фирмата тогаш туку соработуваа со една друга.