Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1008514 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2145 на: 19 Ноември 2015, 19:41:04 pm »
Во пералната на Макоил доколку побарате ви следува 5 минути бесплатна самопослуга со усивач. 

Oткако ќе ти ја исперат или може да си дојдеш и кажеш дечки може усисивачот?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2146 на: 26 Ноември 2015, 20:15:04 pm »
Во пералната на Макоил доколку побарате ви следува 5 минути бесплатна самопослуга со усивач. 

toa e praksa vo site avtomatski peralni. istoto go ima i vo granit

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2147 на: 27 Ноември 2015, 09:12:28 am »
Дривер, 50 денара ќе те кошта тоа. Што реално и не е многу, посебно одговара за моменталниве временски услови. Нема логика да ја переш од надвор а за 50 че барем унутра нема да биде свињарник ..

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1471
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2148 на: 30 Декември 2015, 21:49:50 pm »
Пораката на Џонтра се однесува на Ваш фабрик

И мене ми беше испрана колата ама не знам колку добро пошто беше темница.
Иначе не грешам. Кој сака нека оди нека провери. Трепа да потрошат некој денар да си ги решат проблематичните точки.

Џонтра,

Те молам наведи кои се проблематични точки, значајот на истите, да видам дали се поклопуваме.
Имај во вид дека се работи за автоматска перална.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2149 на: 01 Јануари 2016, 01:25:09 am »

Oткако ќе ти ја исперат или може да си дојдеш и кажеш дечки може усисивачот?
ако побараш, ќе добиеш... ама за 50 денари... не е бесплатна...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2150 на: 08 Јануари 2016, 18:04:47 pm »
Бесплатна е, секој викенд ја користам ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34484
  • Таков е животот... јебига
Одг: Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2151 на: 09 Јануари 2016, 17:26:37 pm »

Иначе не грешам. Кој сака нека оди нека провери. Трепа да потрошат некој денар да си ги решат проблематичните точки.

Џонтра,

Те молам наведи кои се проблематични точки, значајот на истите, да видам дали се поклопуваме.
Батка, тоа што се работи за автоматска перална не е важно. Дискутираме за квалитетот на перењето. Автоматизацијата додава + на времето за  перење и работа на ниски температури, а додава -  на тоа дека остава сам да треба да ја чистиш од внатре. Горе-доле има и негативни и позитивни страни.
Она што не чини е што не е одржувана и не равоти како треба.
1. Не работеше прскалка за шампон од левата страна на средна висина, наместо да прска таа е затната и од нејзе излегува само мала количина на пена која не доаѓа до колата.
2. Ротирачкиот сунѓер од десната страна беше заглавен и не ја допираше десната страна на колата.
3. Сувите фибер крпи се лошо димензионирани и само се влечат по колата една врз друга и само замачкуваат оставајќи флеки.
4. Бандажите/раткапните не се ни пипнати. На нив останува прашина и кога ќе се засушат додека усмукувам остануваат долгнавести флеки како што тече водата надоле.

Конкретно тоа е пропуст. Има и други работи што не ми се допаѓаат ама тоа мора така кај автоматизираните перални. Оваа мислам дека е оставена на забот на времето.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
« Одговори #2152 на: 09 Јануари 2016, 17:32:52 pm »
1. Тесна ти е колата.
2. Тесна ти е колата
3. Мала ти е колата.
4. За ова се согласувам, едно време, на почеток им работеше системот за бандаши, ама одамна им е во аут. Како и да е, бандашите и некои чудни ќошиња ќе им ги простам, пошто сепак е автоматска перална. Со две крпи во гепек, се надминува тој пролбем откако ќе си ги усисаш патосниците.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг:
« Одговори #2153 на: 09 Јануари 2016, 17:40:33 pm »
Симо, 1 и 2 се очигледни дефекти. Не гледам причина зошто таков инает.
Дефект е дефект, без оглед на тоа колкава е колата. Можев во тој момент да бидам и со Октавијата. И таа ли ќе беше мала?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
« Одговори #2154 на: 09 Јануари 2016, 17:56:35 pm »
Не, ама ќе фатеше прскалката и ротирачкиот сунѓер  :P
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг:
« Одговори #2155 на: 09 Јануари 2016, 17:59:06 pm »
Немаше. Прскалката не прскаше, шампонот само течеше надоле, а сунѓерот не ни ротираше, само стоеше така на страна расипан (ова второво два пати сум го начекал расипано).

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #2156 на: 09 Јануари 2016, 21:02:06 pm »
Некни после регистрација во ПСС следуваше перење, па ај викам да видам како функционираат тие автоматски перални. Јас задоволен, прво со вапови ти ја одмиваат колата од кал, потоа прска активна пена, па фикрофибер валци поминуваат, малз вода насекаде, повторно микрофибер валци, потоа фен (кој ми го искина едниот брисач прахис :D ) и на крај тие микрофибер лентите.
Единствена замерка што не ми беше капакот на багажник избришан како што треба, а и ретровизорите.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8285
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #2157 на: 10 Јануари 2016, 03:11:31 am »
Да бидеме реални Вошфабрик се одржуваше редовно до пред 1-2 години,  немаше никакви проблеми сега малку ја забаталија. Прееска перев кола таму, како и секогаш колата добро испрана. Пред мене имаше Q7 и баш видов четките за бандажи работеа.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1471
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2158 на: 14 Јануари 2016, 14:10:33 pm »

Џонтра,

Батка, тоа што се работи за автоматска перална не е важно. Дискутираме за квалитетот на перењето. Автоматизацијата додава + на времето за  перење и работа на ниски температури, а додава -  на тоа дека остава сам да треба да ја чистиш од внатре. Горе-доле има и негативни и позитивни страни.
1. Не работеше прскалка за шампон од левата страна на средна висина, наместо да прска таа е затната и од нејзе излегува само мала количина на пена која не доаѓа до колата.
2. Ротирачкиот сунѓер од десната страна беше заглавен и не ја допираше десната страна на колата.
3. Сувите фибер крпи се лошо димензионирани и само се влечат по колата една врз друга и само замачкуваат оставајќи флеки.
4. Бандажите/раткапните не се ни пипнати. На нив останува прашина и кога ќе се засушат додека усмукувам остануваат долгнавести флеки како што тече водата надоле.

Конкретно тоа е пропуст. Има и други работи што не ми се допаѓаат ама тоа мора така кај автоматизираните перални. Оваа мислам дека е оставена на забот на времето.

Џонтра,

Во првиот пост викаш, ти била испрана колата ама „не знам колку добро“ бидејки било темница. Со ова доаѓа до израз твојата објективност за тоа како била испрана колата. Испери ја преку ден, па констатирај дали добро или лошо ти ја испрале. Вака смерно одиш во правец на лошо, а ете од темницата ни ти не знаеш како ти ја испрале. Со оглед дека пералната е под капата на Гранит, и нивниот „ку* ме боле за пералната“ - однос, благодарејќи на човечкиот фактор таму, а не на сопствениците, пералната функционира како 4 од 5 германски автоматски перални посетени од мене лично во Германија.
Прскалките се затнуваат ретко но ни тоа не е ништо ново. Ама и тоа се оправа, ако не истиот ден тогаш наредниот, со оглед дека секое утро се пушта првата кола да биде некоја од нивните, и приметуваат брзо и отклонуваат. Сигурно е и дека ако истот го приметиле во сред работа, нема поради тоа да ја застанат пералната и да отпушуваат една дизна, на вкупно 8 кои исто така ја покриваат површината.

Ротирачки сунѓер не допирал. Мене не ми се случило, но ете тебе да. Во таква пракса, се враќаш назад ( ако сакаш нели ) и пријавуваш. Ако може дефектот инстанто да се отклони, го прават, и те пуштаат уште еднаш бесплатно, или ти понудуваат наредното перење ти биде бесплатно. Фер мислам нели ? Ова исто важи ако после излегувањето од пералната поради билокоја причина е направен превид или дел од возило не е испрано.

Сувите крпи на крајот се димензионирани спрема Крист и така поставени. И јас го прашував исото, и ми отворија процедура, како се местат и накоја висина. Флеките потекнуваат само од нанесувачот за восок, ако некое возило пред тебе фркнало тарифа 250. Тој проблем не е решлив, и не важи за наредното возило. Само за тоа едното после.

Бандаши и раткапни. Мене не ми се случило да не бидат испрани, а перам најмалку 2 пати неделно таму. Системот за бандаши не работи повеќе години и веројатноста да проработи е мала, бидејки нема соодветен мајстор да го поправи. Нов нема да набават. Тоа не значи многу со оглед на тоа дека бандашите убаво ги перат на почеток, а и четките од пералната доволно ниско ги фаќаат.

Вошфабрик има четки кои се од специјален фротир, и коштаат повеќе од оние на ПСС, кои ги имаат основните гумирано пластични.
И да, секогаш, потенцирам секогаш можеш да направиш рекламација на билошто мислиш дека не е направено како треба.

Прскалката а ? :)

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #2159 на: 18 Јануари 2016, 23:25:54 pm »

Џонтра,

Џонтра,

Во првиот пост викаш, ти била испрана колата ама „не знам колку добро“ бидејки било темница. Со ова доаѓа до израз твојата објективност за тоа како била испрана колата. Испери ја преку ден, па констатирај дали добро или лошо ти ја испрале. Вака смерно одиш во правец на лошо, а ете од темницата ни ти не знаеш како ти ја испрале. Со оглед дека пералната е под капата на Гранит, и нивниот „ку* ме боле за пералната“ - однос, благодарејќи на човечкиот фактор таму, а не на сопствениците, пералната функционира како 4 од 5 германски автоматски перални посетени од мене лично во Германија.
Прскалките се затнуваат ретко но ни тоа не е ништо ново. Ама и тоа се оправа, ако не истиот ден тогаш наредниот, со оглед дека секое утро се пушта првата кола да биде некоја од нивните, и приметуваат брзо и отклонуваат. Сигурно е и дека ако истот го приметиле во сред работа, нема поради тоа да ја застанат пералната и да отпушуваат една дизна, на вкупно 8 кои исто така ја покриваат површината.

Ротирачки сунѓер не допирал. Мене не ми се случило, но ете тебе да. Во таква пракса, се враќаш назад ( ако сакаш нели ) и пријавуваш. Ако може дефектот инстанто да се отклони, го прават, и те пуштаат уште еднаш бесплатно, или ти понудуваат наредното перење ти биде бесплатно. Фер мислам нели ? Ова исто важи ако после излегувањето од пералната поради билокоја причина е направен превид или дел од возило не е испрано.

Сувите крпи на крајот се димензионирани спрема Крист и така поставени. И јас го прашував исото, и ми отворија процедура, како се местат и накоја висина. Флеките потекнуваат само од нанесувачот за восок, ако некое возило пред тебе фркнало тарифа 250. Тој проблем не е решлив, и не важи за наредното возило. Само за тоа едното после.

---  Со ова кажуваш дека перењето од 250 ден прави флеки и не го препорачуваш?
 флека неможе да направи *нанесувачот на восок* туку самиот восок , евентуално, што се докажало обратното во овој случај....
Вашфабрик користи последна реч технологија на полиш восок , Hydro Coating Wax кој се користи во програмот од 250 ден
Последните SensoDRY се поставени правилно, намената им е само да ги избришат ситните капки кои останале на хоризонатлиот дел од возилото како и стаклата, кои неможе да ги дувне фенот поради нивната големина и местоположба, без нив колата ке излезе со ситни капки кои лесно ке се исушат и ке се претвотат во дамки. Најдобра варијанта е портал од три четки (како првиот и вториот портал).
Истите можат да се пуштат подоле, но не се покажало во пракса соодветно поради закачување и кинење.

Бандаши и раткапни. Мене не ми се случило да не бидат испрани, а перам најмалку 2 пати неделно таму. Системот за бандаши не работи повеќе години и веројатноста да проработи е мала, бидејки нема соодветен мајстор да го поправи. Нов нема да набават. Тоа не значи многу со оглед на тоа дека бандашите убаво ги перат на почеток, а и четките од пералната доволно ниско ги фаќаат.

---Мајстори има! пари и желба нема! убаво наведе погоре за сопственичката структура на таа перална.

Вошфабрик има четки кои се од специјален фротир, и коштаат повеќе од оние на ПСС, кои ги имаат основните гумирано пластични.
И да, секогаш, потенцирам секогаш можеш да направиш рекламација на билошто мислиш дека не е направено како треба.

-- Јаре , биди прецизен со изразите! Вашфабрик има четки од јагнешка волна, а ПСС само првата рампа е од полиетилна пена Sensofil (не гумирана пластика како што напиша), останатитете се Sensotex и Sensomix, како што е горната четка во Гранит. Секој материјал има своја предност и обратно. Точно е тоа дека четките во гранит се поскапи и затоа е видлив резултатот.
ВЕке подолго време си лошо настроен кон ПСС, ти си знаеш зашто! но мислам дека не е во ред јавно да ја ругаш нив во секој твој пост , а индирекно и нас како овластен застапник на Christ за цел Балкан.
Благодарам

Прскалката а ? :)

Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia