Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1008515 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2130 на: 17 Октомври 2015, 11:01:27 am »
видеово нема балге везе со тоа што кај нас се нуди од еко џентлмен...

Нема...затоа во првиот пост коментирав СУВО перење. Само сакав да покажам колку е популарен бизнисов на запад. Дури со вода ги перат на улица.

Иначе на Evogentleman страната на Facebook има слики од коли свињи исчистени ко во перална.

Отсутен EcoGentleman

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #2131 на: 17 Октомври 2015, 13:18:33 pm »
Дечки вака идат работите. Бојата не се оштетува никако а фала богу ни лакот. Средтвата не се водичка туку специјално дизајнирани 100% еколошки и био разградливи средства кои имаат функција да ја "размрдаат" прљавштината за да може после џентламенот да ја тргне со микрофибер крпа и тоа не било каква туку минимум 260 gsm. Дури и крпите што ги користиме се во три бои и тоа посебни крпи за каросерија, за контролна табла и внатрешност и за стакло. Средството за каросерија содржи и мала доза на восок за заштита на лакот од сите надворешни влијанија (ув зраци, вода, мраз итн) и секако за подобар сјај. Гребење нема никакво бидејќи во неколку фирми кај што работиме има мнооооооогу црни коли и мнооооооогу скапи коли како што се Mercedes ML, AUDI A7, некој си друг мерцедес на Молдавски конзулат (не се разбирам многу во коли), LEXUS, итн. Можете да ги погледнете сите на фотографиите на ФБ страната, TESLA S лани што беше на плоштад, надкоро се надевам дека ќе ја скоцкаме и првата ТЕСЛА во Македонија што се вози од пред 3 дена во Скопје итн. Прашувајте се што ве интересира. Btw, GOOGLE во Сан Франциско ова го користат со години дури и во по напредна форма, доагаш на работаа, паркираш кола во гаража која е на фирмата, оставаш колата отклучена бидејќи има и чувар и видео надзор и ако ти е за перење колата оставаш кренат бришач, доаѓаат дечките, влагаат у гаража и сите коли со кренат бришач ги средуваат, нит луѓе гледаш нит се замараш, си идеш од работа до чиста кола.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2132 на: 17 Октомври 2015, 14:41:13 pm »
Пред 2- 3 недели бев да мијам колата кај таа пералната што е кај нова железничка пред кривиот мостзошто требаше да земам еден човек од автобуска а колата беше гнаса. Ај што се влечеше тој 1 саат да ја измие, дојдов во 9:50 ја зема одма, ја мие, ја мие, ја мие, ја мие, и уште ја мие, дојде 10:55 а требаше во 11 на автобуска да бидам. Му викам дај крпа и си бришев заедно со него за побрзо. Барем асално да ја измиеше... Не памтам последен пат кога ја измиле полошо.

Чудно, обично за 20 минути се готови и секогаш колата е ко од фабрика ..

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2133 на: 17 Октомври 2015, 17:29:21 pm »
Пералната кај псс пред стаклара, колата не добришана, патосниците не доусисани, внатре не пребришено.

Беше гага со регистрацијата па не сакав да се расправам, да требаше да платам поинаку ќе беше.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1471
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2134 на: 18 Октомври 2015, 20:19:20 pm »
Жалосни се пералните на ПСС. И оваа „свемирската“ кај Зајчев Рид. Толку пари кошта а катастрофа наштелувана. Секој кој стигне „штелуе“ од тамо.
Плус очајни работници небањати и вероатно немотивирани. Не би идел ни за гага.

Отсутен vampo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
  • You miss 100% of shots you never take
« Одговори #2135 на: 24 Октомври 2015, 15:42:56 pm »
Во Кисела Вода нешто нема вода, и ниту една перална не работи.. Таман се решив да го освежам Пежото..

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #2136 на: 24 Октомври 2015, 19:59:34 pm »
Во Кисела Вода нешто нема вода, и ниту една перална не работи.. Таман се решив да го освежам Пежото..

Тек сега дојде вода, али ја сабајле ја исправ у ГТЦ доле на паркингот пералната :)

Отсутен vampo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
  • You miss 100% of shots you never take
« Одговори #2137 на: 24 Октомври 2015, 20:13:46 pm »
Коа сме више кај пералните во Кисела Вода, има некоја асална? Јас на 2 сум фрлил камен, на ќошот кај градинката кај Шампионче, и кај Макпетрол бензинската. Посрање перални од овие нема.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2138 на: 26 Октомври 2015, 11:35:13 am »
posledna 24-ka, ulicata  levo na 20metra od desna strana, ace se vika deckoto raboti so devojka mu, nema menjanje deca i sl, si gi znae site mesta kade da pomine, ima odlicna pumpa za perenje pod pritisok koristi sonax i mafra, a  stava i sredstvo za gumi ako se pretstavis deka si od car club ili spomni me dobijas i tecen vosok  ;), ustvari i koga ke vidi deckoto deka si keflija ke ti stavi sekako 150 den komplet pravi i hemisko i lepi folii

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2139 на: 26 Октомври 2015, 19:54:24 pm »
posledna 24-ka, ulicata  levo na 20metra od desna strana, ace se vika deckoto raboti so devojka mu, nema menjanje deca i sl, si gi znae site mesta kade da pomine, ima odlicna pumpa za perenje pod pritisok koristi sonax i mafra, a  stava i sredstvo za gumi ako se pretstavis deka si od car club ili spomni me dobijas i tecen vosok  ;), ustvari i koga ke vidi deckoto deka si keflija ke ti stavi sekako 150 den komplet pravi i hemisko i lepi folii

Многу добро ги средуваат.

Колегата ептен ми го фали.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2140 на: 03 Ноември 2015, 15:35:29 pm »
Немој некој да се излажал да пере кола во пералната што е во склоп на СЦ Јане Сандански (МЗТ). Перат внатре, во затворено на неонки, коа ја видов на сонце коа ја изнесоа ми се плачеше, па и со тоа крпите гнсни коа и викнаа... Среќа си иам две чисти еленски у кола и микрофибер па ја досредив на паркинг. Внатре исто така слабо перењето.

Дандо&Бушав се No.1, мука ми беше сеа да акам од Ново Лисиче до кај нив и се заебав.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9532
« Одговори #2141 на: 03 Ноември 2015, 16:07:47 pm »
исто и јас пред 2 недели, веке таму никад не одам.

да ми ја вратиш колата без ретровизор испран ебемти перењето ради реда

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2142 на: 04 Ноември 2015, 01:48:11 am »
И мене левиот ретровизор ми беше ко да не го испрале. Мислам дека многу голема утка им е светлината, мора да си го решат тоа некако и многу им се блиски боксовите, дур ја извади мојата испрана, ако пере друга до мене, ја прска мојата. Шо сакаат нека праат, не ме гледаат више.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #2143 на: 16 Ноември 2015, 11:52:07 am »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2144 на: 19 Ноември 2015, 06:35:59 am »
Во пералната на Макоил доколку побарате ви следува 5 минути бесплатна самопослуга со усивач.