Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896052 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1575 на: 06 Јануари 2014, 09:57:38 am »
Falanga кај си идел низ трева хахахах

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1576 на: 06 Јануари 2014, 12:16:48 pm »
Ти си Едон? :) Пералната е таму, каде што продаваат гуми/има вулканизер нешто исто така? Од другата страна на уличката така?

Да јас сум Едон.Да,внатре имаат 3 бокса,ама само два работат.Кога идеш од Реплек,доаѓаш до крај и одма десно.Тоа е местото неможе да се промаши.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1577 на: 06 Јануари 2014, 13:43:34 pm »
Ја некни така сум цапнал во ГОМНА!!! во центар на Скопје и фино убаво ГОМНАта си ги напикав у кола, и си измачкав и патсници и папучи....
Ме фати една паника, случајно се најдов во близина на  пералната карши Фонтана. Ми ја средија колата ЏАМ а баци дури со вапот и патиките ми ги изми, ко нови ми ги направи.

Да ви ебам тоа кучиштата да ви ебам. Центар е цел со гомна направен. Море во треблинка и кучиња и газди, уште еднаш куче да не видам низ центар. Ја-з'к.
Треба да користиш...  ;D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг:
« Одговори #1578 на: 06 Јануари 2014, 15:30:22 pm »
Јас моментално кај Едон,  овие тука викаат не е више Едон.  Љубезни се троа да видиме оценка без поткажување од мене.

Апдејт!

Добри се дечките, спрема приказната, тоа се претходните газди на пералната. Вредни и љубезни.
За перењето, можам да констатирам дека е одлично.
« Последно менување: 06 Јануари 2014, 16:38:35 pm yarre »

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #1579 на: 06 Јануари 2014, 16:55:06 pm »
У псс има супер понуда. Ако ја регистрираш кај нив со доплаќање од 1500 денари мислам негде беше имаш 52 перење. За секоја недела во годината еднаш.

Ја неам перено али другар ми има кажано дека се добри, е сеа секој со свои стандарди... Треба да се проба понудава е топ.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Понудава не важи веќе! (Мислам дека имаме разговарано на ова предходно, ова се однесуваше за старата машина)
Update мал... поради интерес, сите да добиеме поквалитетно перење во нашево градче, Псс во март ке постави нова машина на зајчев рид, овој пат потикнати од гужвата која се прави и капацитетот на моменталната машина (100-150 коли/ден) не го задоволува капацитетот,  ќе биде преместена во псс охис, а на нејзино место ке се постави тунел со капацитет од 80-100 коли на час!
Така да, надеж дека нема да се прави гужва, протокот ке биде побрз и се надаваме на подобар квалитет! :) Мислам дека сега ќе може секој, без членство и пакети да си избере програм, плати и да си добие услуга.

Знам точно на што се мисли кога ке се спомне квалитетот на машинското перење во псс, инсистираме и ние што како да оди процесот, али промените тешко се одвиваат...  Сепак, со тунелот ќе има помалце човечиња тамо (знаете на што мислам) :)
Сите сугестии се и те како добро дојдени!
За многу години нека ни е празников!
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1580 на: 06 Јануари 2014, 17:01:29 pm »
E оваа вест ме радува! Браво за PSS ...

Јас моментално кај Едон,  овие тука викаат не е више Едон.  Љубезни се троа да видиме оценка без поткажување од мене.

Апдејт!

Добри се дечките, спрема приказната, тоа се претходните газди на пералната. Вредни и љубезни.
За перењето, можам да констатирам дека е одлично.

Мили :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1581 на: 06 Јануари 2014, 17:02:19 pm »
И Мили си беше ОК, нели Џиџи :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1582 на: 06 Јануари 2014, 17:03:04 pm »
Yup!

Стално кафица, ладна вода, ауто мото ревии, простор и за пушачи со седнување на маса како човек, лаф муабет... АМА само ако имаш доволно време :) Друго, најважно е што го смени средството за гуми и она за кок пит :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1583 на: 07 Јануари 2014, 00:15:14 am »
Штета што ја немам живци за чмаење за ваква перална, и обично ги користам еднаш во 10 перења. Вашфабрик, сеуште добро се држи за другите 9, со оглед дека кола перам некогаш и 2 пати неделно.
Рекоа дека ке се консолидирале финансиски, и ке се врателе во некогашен сјај, со препарати.

Криво ми је што во Скопје нема повеќе перални како таа на Вашфабрик, па да е во некои нормални раце, на некој приватњак кој сака и е мотивиран до даска да ја работи. Сите други машински перални се сепак пониска класа. Не зборам за фирмата која стопанисува, туку баш за самата машинска перална.

http://www.christ-ag.com/front_content.php?idcat=3140&changelang=74&lang=74

Коментар е сувишен. Све остало - е остало....

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1584 на: 07 Јануари 2014, 00:18:23 am »

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #1585 на: 07 Јануари 2014, 01:44:06 am »
Научно Фантастика е конфигурацијава - Hybrid Model!
Кога цена на перење ке достигне 4/500 ден, тогаш би била некако финасиски исплатлива ваква конфигурација,

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1586 на: 08 Јануари 2014, 02:10:32 am »
Научна фантастика беше и таа у Вошфабрик ( и сеуште е за сите останати у државата) кога ја донесоа, па ете, уште работи со истите цени.
Хибридниот модел ги трга работниците на предперење, што секако е уштедување плус.
Во Германија, на овие перални, перењето е од 5 до 12 Евра, што ако го удриме есапот на цената на водата и струјата таму, плус веројатно поскапа локација, реално би било вакво перење да не е повеќе од 5 евра кај нас.
Доволно е ваква перална да ги собере СИТЕ (5%) од возилата кои имаат пари да дадат таков износ за квалитетно и брзо перење.
Кој има гз да инвестира во ова, можеби и ке добие. Треба пари и добра локација.
Се повеќе се бараат брзи перални, кои нема да остават трага на колата.
Можам да замислам каква перална би имало на пример на Илинденска ( кај Хонда ) кога еден убав ден Макпетрол ќе добие реален газда.
До тогаш ќе дремеме ко мисирки околу рачните автоперални, кои одвај преживуваат чекајки да дојде редот на нашиот миленик, за да некој нередовно бањат мијач ја усмрди внатрешноста.

Хинт за темата. Паркирајте домашен јонизатор ( ако го имате или позајмете ) една вечер во колата.  Сабајлето колата ќе мириса на НОВА од фабрика.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1587 на: 08 Јануари 2014, 02:18:13 am »
Кога сме веќе на темата „мирис на ново“ : http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-33/Interieur/Original-Alfa-New-Car-Odor::6046.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #1588 на: 08 Јануари 2014, 21:37:31 pm »
Научна фантастика беше и таа у Вошфабрик ( и сеуште е за сите останати у државата) кога ја донесоа, па ете, уште работи со истите цени.
Хибридниот модел ги трга работниците на предперење, што секако е уштедување плус.
Во Германија, на овие перални, перењето е од 5 до 12 Евра, што ако го удриме есапот на цената на водата и струјата таму, плус веројатно поскапа локација, реално би било вакво перење да не е повеќе од 5 евра кај нас.
Доволно е ваква перална да ги собере СИТЕ (5%) од возилата кои имаат пари да дадат таков износ за квалитетно и брзо перење.
Кој има гз да инвестира во ова, можеби и ке добие. Треба пари и добра локација.
Се повеќе се бараат брзи перални, кои нема да остават трага на колата.
Можам да замислам каква перална би имало на пример на Илинденска ( кај Хонда ) кога еден убав ден Макпетрол ќе добие реален газда.
До тогаш ќе дремеме ко мисирки околу рачните автоперални, кои одвај преживуваат чекајки да дојде редот на нашиот миленик, за да некој нередовно бањат мијач ја усмрди внатрешноста.

Хинт за темата. Паркирајте домашен јонизатор ( ако го имате или позајмете ) една вечер во колата.  Сабајлето колата ќе мириса на НОВА од фабрика.
Се слагам делумно во тоа што го наведе, ќе се оствари али треба време!
Хибридниот модел нема врска со работниците, тоа е нова технологија на тунелска изведба, ако мислише само на автоматско прскање на вода под висок притисок (што го гледаш на видеото) тоа е опција која може да се стави во било која тунелска конфигурација.

Нека биде кај нас цената 5 евра основен програм, за други програми да оди до 7-8 евра, се излегува на крај некако (Се гледа цената на перење од видеото , 9 до 15 евра) Ваква конфигурација + земјиште + објект = цената хммм околу 7 цифрен број :)

Во догледно време ентузијасти нема да инвестираат во вакво нешто, али не оспорувам за големи фирми кој нема да им е ова core бизнис, е сега тука се вртиме во круг, дали тие инвеститори ке се грижат да работи квалитетно таа перална???
А за Макпетрол... let see soon ;)
Поздрав

Пробај го ова http://www.mafra.mk/vnatreshno?product_id=58

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #1589 на: 12 Јануари 2014, 16:35:51 pm »
Дупла доза од Dr. Marcus Wax прави чуда  ;D Ама без претходно нанесен восок, не е то то и затоа го нејќам ова ладно време.

Само јас како ненормален на 2 степени перев кола дома со сунѓер :) Ама ако не ми смета, баш се расположив.