3 пати сум бил во уашфабрик и 3 пати максимално незадоволен сум излегол од таму...
првиот пат на Ш1 ми ги скрши И ДВАТА БРИСАЧИ..ок, слаб квлитет дрн дрн дрн.. претходно сум перел во ново лисиче пералната не ги скрши...
вториот пат бев со алфата, ми го скрши држачот на десниот ретровизор..
третиот пат нешто утнаа во смесата со восокот, сите стакла ми беа со бели пеги.. морав да се вратам и да го терам тој одоздола да излезе и со крпа да ги прериба стаклата...
+ факинг моментот дека треба сам да усисавам возилото ЕПТЕН ме нервира за сите пари...
3 пати бев, 3 пати се заебав... нема више уашфабрик да ме видат ни мене, ни моите коли ни моите пари.
Другар Онак,
Имаме дијагонално различна перцепција за перење кола.
1. Време - кое воглавном е 10-15 минути
2. Усисавање - Токму и затоа напишав да пуштат дете за 50 МКД за внатре и прозори ( иако прозори се бришат реално у 2-3 перења, а по мануелните перални, неретко предното и задното остануваат неизбришани. Усисавањето кое сега е самостално не трае повеќе од 5 минути со оглед на релативно јакиот усисивач.
3. Ако толку ти се откорнујат брисачи и држачи, ондак има проблем до истите. Јас НИКАД не сум имал проблем со откорнување на билошто. Леонот на класниот имаше откршен заден, ама после едно 250 пути негово перење таму.
4. Системот на Christ е најреномираниот и најскап систем за перење, направен во целост во Германија, каде влегуваат коли кои коштаат и 100К евра. Нема поскап и нема подобар автоматски систем. Како залутале кај нас е сосема друго прашање.
Перење со перењето оддоле, без восочна заштита ( по мое е потребна на секое 5-то или 7 перење ) кошта 150 МКД.
200 никогаш не практикувам, или 150 или 250.
На многу запљани бандаши или мушички редовно шприцаат средства за таа намена, притоа цената не се зголемува.
Пиц пец, кола се цакли за 15-20 минути. Крај на прикаската од тоа дал некое дете добро фаќало, не фаќало, добар бил овој или оној.
Ако переш кола со извртен бројчаник, каде што се е на праг да откаже, ондак оваа перална не е за тебе. Ако тоа го правиш еднаш месечно, со истурен гипс, градежни материјали и влакна од пуцвал, заедно со коноп за навој, ондак ептен не е за тебе, бидејки твојот дел од работата ке се зголеми од 5 на 30 минути.