Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1052385 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2700 на: 31 Јули 2018, 22:34:12 pm »
Јас сум бил неколку пати на перење таму затоа што така се погодило, бушавиот не е крив, стап ли да земе да мава... Од циган работник не очекувај, од балканец општо само кривини фаќање. Тешко на тој што има бизнис у мк. Пред да почнете да контрате дека никој не работи без пари, него го чинеа 1200ден по ден од човек. Ако е малку за човек со 2ро одделение кажете слободно.
1200денари е супер дневница, да не збориме за човек со 2ро оделение... но за жал тука 90% од народот што остана е забушант и гледа само кривина како да фати во бувално секој сектор се у глобала вакви луѓе останати

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #2701 на: 31 Јули 2018, 22:35:15 pm »
Како што кажав погоре дел сме од поголем проект,автоматска перална која се отвара наскоро и физички не би можеле да постигнеме на повеќе страни.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Автоматскава ќе биде само надворешно или се планира да има и правосмукалки или нешто слично?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #2702 на: 31 Јули 2018, 22:48:01 pm »
Има правосмукалки.
Кола се пере пред патување, како и после патување.
Пред патување, затоа што, обично на пат имаш доста манипулации, влези излези, потрпи се, отвори гепек, отвори врата, сакаш стаклата да ти се чисти, сакаш внатре да е чиста итн. После патување, затоа што се изѓубрила од самото патување, па пак сакаш да ти биде чиста колата.
Тој што сака чиста кола, ја пере и пред пат и после пат и стално кога ќе може и има време. Тој што не му е гајле (а има такви повеќе него овие што сакаат чиста кола) им текнува да ја исперат колата, коа некој ќе им каже „леее ама ти е прљава колаваа“. Јас искрено, овие луѓе не ги разбирам. Не дека и мене не ми е понекогаш прљава колата, ама колку-толку, сакам да биде чиста и убава  :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2703 на: 02 Август 2018, 08:50:54 am »
Абе уште на времето еден шофер од комунизмот ми збореше. Со прљава кола на пат не се трга ;)

Шо ќе објаснуваме зошто какко

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #2704 на: 02 Август 2018, 13:58:30 pm »
Јас на пример не се ни бањам летоска, знам пак ќе се испотам утре. Здравје Октомври некаде...

Како бе " зашто перете кола пред пат"?!?!

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #2705 на: 03 Август 2018, 00:40:07 am »
Znaci standardno, "zosto site taka praat", "taka treba, stoznam zosto, i ti pa sea mnogu prasuvas".
Da ne se razbereme pogresno, i jas ne podnesuvam mnogu prljava kola, pogotovo vnatre. Mnogu sum protuv jadenje vo kola, retko pravam isklucok, samo za maliot na podolg pat.

I ponatamu sum protiv perenje kola pred pat :)

A sofersajbnata obavezno ja pominuvam so sise voda i krpa ako e zaprljana (kako i stranicni prozori ako treba), mora da se ima preglednost.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2706 на: 03 Август 2018, 08:08:04 am »
Ти си знаеш :) Ја не прочитав ни едно „зошто сите така праат“ и „што знам зошто“, туку и јас и други ти пишавме зошто луѓето кои перат кола пред пат си перат кола пред пат.
Ти ако си против, ич да не си ја переш, слободно! Никој нема да ти се налути ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
« Одговори #2707 на: 03 Август 2018, 10:49:55 am »
Јас мислам дека најбитен фактор за да ти биде убаво патувањето е да биде испрана колата, не само исчистена внатре. Едноствно мерак на хигиена е, као да треба да идеш на дејт а да не си избањат е да тргнеш со прљава кола на одмор/патување.

А тоа дека ќе се испрља, ќе се и во Скопје со оглед на тоа дека паѓа дожд во вид на кал и сите возможни улици ни се вирови и бари.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4712
« Одговори #2708 на: 03 Август 2018, 10:59:08 am »
Кола се пере пред пат, зашто ќе бидеш повеќе саати во нејзе и сакаш што попријатно да мириса колата,да нема прашина,патосниците да се исчистени,бидејќи од таму највеќе нечистотија има во колата,стаклата да се чисти за убаво да гледаш,посебно е важно за вечерни вожњи.На одмор ќе се испрља,напуни со песок,па пак на перење.Додека сум на одмор може да исперам стакло само за добар видик.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #2709 на: 04 Август 2018, 08:39:06 am »
Т’ибам времето >:(

Некој препорака да даде каде да ја носам во Скопје да се “исплакне” малце калта, утре ќе ја перам убаво?

Иначе вака ќе ја возам низ Скопје денеска :D

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2710 на: 04 Август 2018, 08:41:09 am »
На балканот никогаш не можеш да имаш чиста кола, премногу кал и прашина има насекаде.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2711 на: 04 Август 2018, 09:06:28 am »
Ако си ја переш сам оди било каде и нека те издува со вапче само убаво.

Незнам дали на четки да ја однесеш на крај на илинденска
« Последно менување: 04 Август 2018, 09:12:14 am MarceCvarce »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2712 на: 04 Август 2018, 09:07:38 am »
Оди кај Борис Трајковски, на самоуслужната,  ако ти е за малце со вапче да ја поминеш.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #2713 на: 04 Август 2018, 10:59:15 am »
Оди кај Борис Трајковски, на самоуслужната,  ако ти е за малце со вапче да ја поминеш.

Фала дечки.Поминав до Борис, барем калта е симната да не изгледам како по нива да сум возел, а утре ќе си добие перење по пропис :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #2714 на: 04 Август 2018, 11:41:52 am »
Ти даде ли чоекот 3 жетони? :)