Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 994393 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2685 на: 30 Јули 2018, 12:43:14 pm »
Во Гостивар мислам дека видов 70денари 7минути, тоа е веќе по ок.

Каде ова, не сум знаел дека има а тука живеам.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
« Одговори #2686 на: 30 Јули 2018, 14:15:22 pm »
Сега си го враќам филмот тој ден бев на терен и во Кичево, можно е тамо да ја видов...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2687 на: 31 Јули 2018, 16:11:54 pm »
Денес бев на последно перење кај @Bu$aV MeGaNe и @Dando - и можам да кажам дека Голфот последен пат бил вака чист кога го земав од салон.

Само напред дечки, кон нови нешта!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2688 на: 31 Јули 2018, 16:14:50 pm »

Исто така голем поздрав и благодарност до хејтерите што со душа чекаа да погрешиме нешто за да има за што да се праи муабет.
Нејсе и едните и другите ни даваат сила да одиме понатака и да се трудиме што повеќе да успееме во нашите идни планови.

Не ми се свиѓа изјавава. Ако имало грешка фино што си кажале. Не се хејтери тие што кажуваат што се случило, хејтери би биле тие што измислуваат приказни.

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1960
« Одговори #2689 на: 31 Јули 2018, 17:29:31 pm »
Сега си го враќам филмот тој ден бев на терен и во Кичево, можно е тамо да ја видов...

Да, во Кичево на магистралниот пат после вториот кружен. Ја немам пробано, решив дома ја перам дур бев таму викендов.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #2690 на: 31 Јули 2018, 20:30:52 pm »
Jas od tolku falenje na Busav i Dando na forumov, resiv da probam da ja odnesam kolata tamu. Toa bese negde pred 2 godini, ne se sekavam dobro. Na ednas i ostana.
Nisto posebno ne mi se vide deka e isprana, duri i poloso od peralnata Topanj vo Butel kade najcesto prethodno i potoa ja nosev (pokraj PSS).
Kako sto i samiot gazda si kaza, rabotnicite se bitni, a mene bas rabotnicite mi se vidoa deka nabrzina sakaat da zavrsat i ne ja ispraa kako treba. Istite tie sigurno prethodno rabotele vo dura peralna i potoa ke rabotat vo nekoja treta. Fadilj kaj Topanj-ot ima sigurno 15 godini staz, odkoga znam za peralnata, a megju prvite vo Butel e, Fadilj e tamu. I cesto znaelo okolu peralnite da se prazni a kaj Topanj 4-5 koli da cekaat.
Ova e moe mislenje, mozebi i taka mi se pogodilo mene da mi ja isperat kaj Busav i Dando, stoznam.

Отсутен StOrM

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
    • Girls From Your Town - Anonymous Casual Dating - No Selfie
« Одговори #2691 на: 31 Јули 2018, 20:47:24 pm »
Го исправ моторот на Тикцето дечки. Се препородил. Си запали како и секогаш нормално, како да не сум го перел воопшто. Благодарам за информациите и помошта. ;)
https://SecreLocal.com - Local Live Блокирано Chat - No Selfie - Anonymous Sex Блокирано -   Local Secret Блокирано Chat

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2692 на: 31 Јули 2018, 20:50:19 pm »
Јас сум бил неколку пати на перење таму затоа што така се погодило, бушавиот не е крив, стап ли да земе да мава... Од циган работник не очекувај, од балканец општо само кривини фаќање. Тешко на тој што има бизнис у мк. Пред да почнете да контрате дека никој не работи без пари, него го чинеа 1200ден по ден од човек. Ако е малку за човек со 2ро одделение кажете слободно.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2693 на: 31 Јули 2018, 21:18:09 pm »
Било како било,помина заврши приказната,како и во секоја работа свесен сум дека не било совршено.
Дадовме се од себе,и повеќе од што требаше ама не зависи се од нас.
Ниту нашава беше совршена,ниту пак има добра рачна перална во градов,за жал мислам дека нема ни да има во догледно време.
Дај боже да грешам и да се појави некоја добра рачна перална макар и перењето да чини 500ден.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #2694 на: 31 Јули 2018, 21:25:31 pm »
Јас за пералната на @Bu$aV MeGaNe имам само пофални зборови.

Бев редовен клиент таму и не ги перев возилата во ниедна друга перална.

Знаејќи го перфекционистичкиот пристап на Бушавиот, верувам дека и новата перална ќе ја работат по прописи. Ќе пробам, и искрено ќе споделам тука.

Во понеделникот 30.07 се спремав за патување и морав да го исперам возилото. Бидејќи беше премногу рано, околу 8:15 утрото и ептен се брзав, пералната на Бушавиот не беше отворена и решив да се пробам сам да го исперам возилото во новата перална кај Борис Трајковски салата.

Принципот на автоматска самоуслужна перална е интересен. Квалитетот што го добив на крај беше под просек.

Мушичките останаа залепени на маската напред, возилото внатре остана само "усмукано" без да го помине некој со крпа. Капки и флеки по цела каросерија.

Теоретски за да добиеш топ резултат во автоматска самоуслужна перална треба да имаш цел гепек полн со средства и гаџети за да можеш да добиеш прописно чисто возило на крај. Значи стандардната услуга не ти покрива целосен третман за перење. Шампонот, пената и што и да е тоа што искача од распорскувачот се премногу разводнети или не ефикасни. Повеќе му доаѓа како детално плакнење. Искрено мене четирите жетони за стотче ми беа премалку за да го исперам возилото како што сакам. Плус правосмукалката е прилично слаба, цревата и се премногу кратки и кратко трае за да поминеш поголемо возило. Тоа значи за да ја исперам колата саглам ќе ми требаат 300 денари. Јебига, таков човек сум работам детално и полека, немам искуство со работа во перални.

Мојата соработка со оваа автоматска перална беше прва и можеби последна. Следен пат може да ја посетам само во случај ако немам никаква друга опција за плакнење, а очајно ми треба услуга.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2695 на: 31 Јули 2018, 21:27:10 pm »
Зошто прекинувате со работа?

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2696 на: 31 Јули 2018, 21:35:27 pm »
Како што кажав погоре дел сме од поголем проект,автоматска перална која се отвара наскоро и физички не би можеле да постигнеме на повеќе страни.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #2697 на: 31 Јули 2018, 22:06:28 pm »

Во понеделникот 30.07 се спремав за патување и морав да го исперам возилото.
Ova go slusam skoro od sekoj, pred pat deka treba ili mora da se ispere kolata.
Dosega nemam dobieno dovolno dobar odgovor zosto.
Moeto mislenje odsekogas bilo (i seuste e) deka podobro da trgam na pat so neperena kola bidejki sekako ke stane lom koga ke stignes, dali od musici dali od dozd, plus i prljava e poneupadliva vo oci (za pravenje belji) koga ke ja parkiras na tugjo mesto/drug grad/druga drzava.

Ima li ovde nekoj da dade dovolno dobra pricina?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2698 на: 31 Јули 2018, 22:09:52 pm »
Да пукнат од мака комшиите на одмор.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2699 на: 31 Јули 2018, 22:14:40 pm »

Во понеделникот 30.07 се спремав за патување и морав да го исперам возилото.
Ova go slusam skoro od sekoj, pred pat deka treba ili mora da se ispere kolata.
Dosega nemam dobieno dovolno dobar odgovor zosto.
Moeto mislenje odsekogas bilo (i seuste e) deka podobro da trgam na pat so neperena kola bidejki sekako ke stane lom koga ke stignes, dali od musici dali od dozd, plus i prljava e poneupadliva vo oci (za pravenje belji) koga ke ja parkiras na tugjo mesto/drug grad/druga drzava.

Ima li ovde nekoj da dade dovolno dobra pricina?

Ако ништо друго, покомотно и попријатно ми е патувањето во чиста кола. Ако веќе ја чистам внатре, ќе ја исперам целата.