Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 993905 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2640 на: 27 Јули 2018, 19:47:33 pm »
А жетоните можеш денес да ги купиш а утре да ги користиш? Ако може така еден ден земи 4 жетони па наредно перење 2 жетони...

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Pojma neam neznam dali davaat taka. Cisto za info:Peralnava e samo da simnes prasina inace prljavstini zasuseni tesko deka bi se isprale. Onaa sitna prasina i minimalen kal od mokra ulica izlaga ama nesto beter primer zimoska koga kje se zaprlja tesko deka bi se ispralo dur ne zaigra cetka.

Отсутен StOrM

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
    • Girls From Your Town - Anonymous Casual Dating - No Selfie
« Одговори #2641 на: 27 Јули 2018, 20:51:01 pm »
Здраво дечки.

Повторно јас во темава. Сеуште не го исправ моторот на Тикото, се јавував по перални ама некако ги мрзи на овие постарите коли да ги перат пошто моторот не е заштитен во кутија па треба нели да се заштити електриката со фолија или кесе па и предупредуваат дека нема да запали или пак дека со јакиот притисок на водата од 200 барели ќе се измести нешто. По роднини што се распрашав, ми велат пери го, ќе запали без гајле, само од поголема висина да се шприца, па дури и во сервис ми рекоа капата на моторот да ја заштитам и да го исперам (се разбира ако не запали треба да им го одвлечкам да го запалат тие). Еден роднина со нафта го перел уљето што течело од дихтунгот и ништо не му бидна.

Има некоја перална низ Скопје каде би го испрале, или да земам нафтата и да рибам, да завиткам со фолии електриката и со црево да му оправам (би било топ да имав Karcher 2 машинка па да шприца пошто е 110 барели ама скапичка е). :D

Имате ли вие некое искуство да споделите (не мора да е за Тико) од перење на овој вид постари коли?
Советите се добредојдени. ;)
https://SecreLocal.com - Local Live Блокирано Chat - No Selfie - Anonymous Sex Блокирано -   Local Secret Блокирано Chat

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2642 на: 27 Јули 2018, 21:37:49 pm »
Odnesi u peralna zavitkaj so kjesa razvodnik kapa ili sto i da ima tamo nekoja kutija so osiguraci i peri motor nisto nema damu stane samo prvo zavitkaj so kjesi kaj sto imas struja.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #2643 на: 27 Јули 2018, 21:54:27 pm »
Тико е да го еам. Од електроника има моно штеќер заборавен во него. :D

Се шалам. Пробај со @dame . Мислам со wash&go ги пере моторите, намалу потрошувачка на уље и гориво.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2644 на: 27 Јули 2018, 22:22:09 pm »
Ајде и тука со време да известам дека автопералната Дандо&Бушав престанува со работа на 31.07 Вторник.

Си поминаа 4ри години,понудивме што можевме да понудиме,се потрудиве најмногу што знаевме и умеевме.
Верувам дека не бевме совршени,имаше падни стани,имаше проблеми,имаше задоволни и незадоволни како и во секоја работа.
Дефинитивно беше и си остана најголем проблем обезбедување на нормален и квалитетен кадар за работава,тоа е и најголема причина за тоа што решивме да се тргнеме од рачново перење автомобили.
Голема благодарност до тие што ни ја дадоа довербата и веруваа во тоа што го работевме.
Исто така голем поздрав и благодарност до хејтерите што со душа чекаа да погрешиме нешто за да има за што да се праи муабет.
Нејсе и едните и другите ни даваат сила да одиме понатака и да се трудиме што повеќе да успееме во нашите идни планови.

Да се разбереме Дандо и Бушав не се тргаат од работава,напротив ќе паузираат еден месец и здравје боже од Септември се враќаат како дел од раководниот тим на новоотворената,најдобра,најсовремена автоматска перална во нашава држава на чело со @Ma-Fra Macedonia.
Така да дечки бидете ми поздравени и се гледаме таму.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #2645 на: 27 Јули 2018, 22:49:02 pm »
Едвај ја чекаме новата и најсовремена перална на Балканов, ама ќе поминам утре да се простам и со старата.

Фала ви што ни покажавте нас, а и останатите у бизнисов, како изгледа квалитетно да се испере едно возило и што значи кога се работи посветено и со љубов.

Залуживте одмор дефинитивно, ви посакувам од Септемви уште повеќе задоволни и верни муштерии и помалку нервози.
« Последно менување: 27 Јули 2018, 23:02:23 pm AUUU »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2646 на: 27 Јули 2018, 23:00:07 pm »
Busav daj nekoe info barem lokacijata kade kje bide. Inace nebev bog znae kolku redoven od prosta pricina mi bevte daleku ama podobro perenje amin nemam videno vo niedna peralna. Daj boze novava dami e poblisku poredoven musterija kje vi bidam. Inace ubav odmor i bistro so novata peralna.

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #2647 на: 27 Јули 2018, 23:11:27 pm »
Ајде и тука со време да известам дека автопералната Дандо&Бушав престанува со работа на 31.07 Вторник.
Да се разбереме Дандо и Бушав не се тргаат од работава,напротив ќе паузираат еден месец и здравје боже од Септември се враќаат како дел од раководниот тим на новоотворената,најдобра,најсовремена автоматска перална во нашава држава на чело со @Ma-Fra Macedonia.

Си поминаа 4ри години,понудивме што можевме да понудиме,се потрудиве најмногу што знаевме и умеевме.
Верувам дека не бевме совршени,имаше падни стани,имаше проблеми,имаше задоволни и незадоволни како и во секоја работа.
Дефинитивно беше и си остана најголем проблем обезбедување на нормален и квалитетен кадар за работава,тоа е и најголема причина за тоа што решивме да се тргнеме од рачново перење автомобили.
Голема благодарност до тие што ни ја дадоа довербата и веруваа во тоа што го работевме.
Исто така голем поздрав и благодарност до хејтерите што со душа чекаа да погрешиме нешто за да има за што да се праи муабет.
Нејсе и едните и другите ни даваат сила да одиме понатака и да се трудиме што повеќе да успееме во нашите идни планови.

Така да дечки бидете ми поздравени и се гледаме таму.

Го поправив! Мала промена ама друг пост е ова сеа :)

Честитки за апдејтот и сеа одмарајте па од септември сите тајни на рачното перење ослободете ги да се подигне нивото у пералните + ние дома што си переме да научиме како треба....

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2648 на: 27 Јули 2018, 23:17:17 pm »
Со среќа дечки, нека тргне работата и глава да не кренете од работа. Ок де, ќе имате летен одмор не ме тепајте :D
Уште еднаш, среќно!

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #2649 на: 28 Јули 2018, 03:32:15 am »
Новата локација е тајна? Среќа не ве издадов порано.  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #2650 на: 28 Јули 2018, 08:44:35 am »

Со среќа со новите предизвици, и многу успех :)
Мене, искрено ми е  криво што традиционалниот рачен метод на перење го напуштате, подобро рачно перење, и подобро чистење на внатрешноста ретко каде имало, барем јас не сум видел во градот. За жал, таа приказна завршува, ќе видиме сеа автоматизиранава приказна што ќе каже.. Јас искрено не верувам дека авотматика е боља од раче, ама ај, може ќе ме разубедите :) Се гледаме на новото работно место!! (добро де, ако реши да не врне денес, и на старото) :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2651 на: 28 Јули 2018, 09:00:35 am »
Нема збор дека ниедно перење не е подобро од рачно перење.
Арно ама тие раце што треба да исперат едноставно ги нема или пак и тие што ги има не ги бива.

Еве на пример и денес пералнава најверојатно нема да работи бидејќи не е дојден ниеден работник.

Не се откажуваме од рачното перење,можеби некогаш во иднина ако се смени нешто во нашава држава би се вратиле на тој најдобар метод.До тогаш ќе оставиме машината да не менува.

Локацијата на машинската перална ќе биде во склоп на Макпетрол бензиската на Партизанска.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2652 на: 28 Јули 2018, 09:21:02 am »
Она што е јасно од авион е дека ентузијазмот, желбата и посветеноста дадоа резултат во Пералната на Бушав и Дандо. Веројатно го извадија максимумот што се можеше.
Успех и памет со новата. Размрдајте ја и опцијата за корпоративна услуга ( картици и слично ).

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2653 на: 28 Јули 2018, 09:29:53 am »
Mmmm super mesto za peralna barem blisku kje mi bide nego ako mislese na benziskava na partizanska kade tuka ima voopsto mesto za takvo cudo od ednava strana ima kafezi za plinski boci od drugata strana ima parking mesta.

Отсутен StOrM

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
    • Girls From Your Town - Anonymous Casual Dating - No Selfie
« Одговори #2654 на: 28 Јули 2018, 10:02:32 am »
Тико е да го еам. Од електроника има моно штеќер заборавен во него. :D

Се шалам. Пробај со @dame . Мислам со wash&go ги пере моторите, намалу потрошувачка на уље и гориво.
А од дихтунгот што има течено уље и што е уплескано и суво? Да земам јас дома рачно со нафта да го изрибам па после да го однесам?
https://SecreLocal.com - Local Live Блокирано Chat - No Selfie - Anonymous Sex Блокирано -   Local Secret Блокирано Chat