Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 815030 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #675 на: 06 Септември 2012, 21:02:17 pm »
2000000 Македонци се такви ...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #676 на: 06 Септември 2012, 21:42:23 pm »
Најдобра вика а? ако е таа како во двор што доаѓа ни патлиџан за шопска не би им дал да ми измијат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #677 на: 06 Септември 2012, 21:56:52 pm »
Хахаха зашто бе Томе, некое лошо искуство или ?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #678 на: 07 Септември 2012, 04:36:41 am »
Ако е таа истата да, катастрофално искуство јас не стапнувам таму више.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #679 на: 08 Септември 2012, 20:04:57 pm »
И јас ја перев често во ново Лисиче кај Златно зрно, баш во средната перална, ама последните два пати повеќе ја испрљаа отколку што ја испраа, кога им е газдата таму, перат одлично а кога не е, подобро ич нека не ја фаќаат.

Вчера перев во таа розевата перална на последна 57-ца, и повеќе не идам. Бандажите денес се катран црни од тоа средството за гуми, напред имав еден куп мушички и комарци од автопат и после перењето пак ги имам, знам дека стварно беа многу и можеби тешко се вадат ама можеа да се потрудат, па затоа и ја перев во перална, инаку можев и сам да ја исперам.

Наредно пак кај Оли сан, сега за сега најдобри ми се.
Komarcite batica ako ne zemes sam da gi izvadis nema da najdes nikoj sto ke ti gi izvadi.
Jas koga se vrativ od eurotrip si ebav m...a triejki, edvaj gi izvadiv.
Nema peralna sto ke ti gi izvadi.

Да, да напомени им обавезно без мачкање гуми...
Jas sekogas si mackam sam, si go nosam vo bagaz sredstvoto, ednas se zaebav i gi ostabviv da mi namackaat od toa nivnoto sto i da bese i posle ne mozev da gi opraam gumite.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #680 на: 08 Септември 2012, 22:20:09 pm »
Денес бев со АХ-от, убаво го гланцнаа без мачкање на гумите и внатре само со чиста крпа ;)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #681 на: 09 Септември 2012, 00:57:21 am »
Џиџи кога бе? ја 2 пати бев :) Еднаш у 4 и 15 после у 6 :D
Иначе презадоволен сум од Мили. Однос одличен луѓето се супер
Колата испрана екстра...значи одамна неам видено таков однос кон муштерија...Прво перење најнормално и се! Му кажав да не ми ги мачка гумите, ама ми рече дека веќе научиле ако сакам да не се секирам нема да има ич на страна. ај си викам да пробам...гумите измачкани сумер, ни на бандажиот нема милиметар од тоа..Проверка на гуми! што никој не сум видел да го прави! Друга работа, мене задниот дел на колата ми е катастрофа од бигор. Прскалките дома коа прскаат ја фаќаат колата и назад е катастрофа си сака полирање. Тоа го примети Мили и ми рече ќе проба да го среди..па одкога ја средија се колата, и стави шампон со восок и уште едно средство незнам за што како ама не е битно. Ептен сум задоволен, не се извади 100% ама промената е огромна. Според Мили, може ќе спасам гз од полирање пошто нареден пат би требало и да се извади, ама ќе видиме! значи стварно сум презадоволен...Дефинитвно од сега не перам на друго место!! И да уште побитно, одма виде карклуб налепница :) Ај успат да прашам, за тоа со бигорот, некој случајно искуство да не имал? Или ќе видам после 2-3 перења поквалитетни кај Мили па ако не бива на пролет да идам кај TE-EN

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #682 на: 09 Септември 2012, 01:50:40 am »
Одлично е испрана, али џабе си ја перел, утре комшијата пак ќе ти ја среди! ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #683 на: 09 Септември 2012, 01:58:51 am »
АХаааа ќе ти се нацртам пред куќа, ќе видип :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #684 на: 09 Септември 2012, 08:32:50 am »
Во дилема сум, дал да го пробам мили или сам у двор.... или комбинација... :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #685 на: 09 Септември 2012, 09:30:40 am »
Ја негде околу 12:30 ќе се фатам за работа. Претходно некое пивце ќе лупнам у комора за да бидат спремни за Монца ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #686 на: 09 Септември 2012, 10:07:02 am »
@DayWalker
Ја бев околу 12ч ;) Одличен е Мили, вреден, учи и се труди - не е самобендисан или да работи само како што мисли дека треба или како што научил претходно од некаде...прифаќа сугестии и се подобрува, сепак тазе перална е. Налепница carclub е задолжителна, а не е лошо да се покани и на некој наш собир (можда ќе падне некое попустче, не мора у цена-туку у поквалитетно перење со подобри материјали и сл.). За бигорот, пробај со микрофибер крпа натопена во алкохолен оцет-помага 100% ! Ај па ќе частиш пиво за идејава :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #687 на: 09 Септември 2012, 10:58:55 am »
Џиџи, јас наредно перење идам кај Мили-та. Да видиме дали се апдејтувал во однос на моите претходни забелешки, ќе ги пратам у секое движење. За гуми секако ми је рано да рескирам.

Иначе да за бигорот, алкохолен оцет, по мое разреден 50/50 со вода, и откако ке поминеш со крпа ( без стискање ) за секој случај проди го делот со чиста вода.
Полирањето што го правеле, само ја гребе површината бидејки бигорот гребе.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #688 на: 09 Септември 2012, 11:34:29 am »
Не рескирав ни ја за гумите :) - едноставно им реков БЕЗ мачкање pls :D
Нема потреба 50/50 со вода, пошто е веќе разредена есенција АМА еве ај да не ве јаде црвот, купите си лимунтус, направете си сокче

и со него слободно со микрофибер крпа до миле воље ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #689 на: 09 Септември 2012, 11:44:20 am »
Ќе одам и јас докај Мили денес во текот на денот, најверојатно околу 1 и нешто.. Се подобри и подобри стануваат. Денес ќе нагласам за стаклата.