Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 807304 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3870 на: 27 Август 2023, 12:58:57 pm »
Само што, колата не е ефтина, а богами и одржувањето.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #3871 на: 27 Август 2023, 16:53:25 pm »

Као што луѓе пијат шугар-фри кокакола за да можат да јадат обична торта,

Ова ретко кој може да го сфати на оваа планета. Многу ретко.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3872 на: 27 Август 2023, 17:56:13 pm »
Нешо као ирско кафе, без кафето?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8967
« Одговори #3873 на: 27 Август 2023, 20:26:35 pm »
Eggless omelette

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3874 на: 28 Август 2023, 08:17:39 am »
Како кока кола, ама без шеќерот и калориите.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #3875 на: 19 Септември 2023, 11:12:36 am »
Ни таа на Илинденска ни таа во Мида не работи од 08:00. Господата отвораат во 09:00, а претпоставувам затвораат во 17:00.

Работно време прилагодено за скоро никој да не може да им дојде пон-пет, пошто обично луѓето во тоа време одат на работа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3876 на: 19 Септември 2023, 11:16:38 am »
Ни таа на Илинденска ни таа во Мида не работи од 08:00. Господата отвораат во 09:00, а претпоставувам затвораат во 17:00.

Работно време прилагодено за скоро никој да не може да им дојде пон-пет, пошто обично луѓето во тоа време одат на работа.
Апсолутно се сложувам. Но, сепак понуда и побарувачка е муабетот. Ако им е доволно тоа што им доаѓа - зошто би мрднале прст и би си нарушувале благосостојба? Work-Life баланс.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #3877 на: 19 Септември 2023, 11:23:03 am »

Апсолутно се сложувам. Но, сепак понуда и побарувачка е муабетот. Ако им е доволно тоа што им доаѓа - зошто би мрднале прст и би си нарушувале благосостојба? Work-Life баланс.

За сè има решение - ќе си уведат втора смена, ќе вработат екстра работници, газдата ќе вработи менаџер кој ќе го мења во втора смена. Па ќе акне појака цена за втора смена за перење, па за вакви ко мене и тебе ќе има опција. Вака нема.

Од надвор ја пројдов кај Алумина, ама за од внатре ќе си ја усисам сам пошто очигледно морам и ќе ја поминам за прашина. Пари за услужен усисивач не давам.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5549
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3878 на: 19 Септември 2023, 11:26:17 am »

За сè има решение - ќе си уведат втора смена, ќе вработат екстра работници, газдата ќе вработи менаџер кој ќе го мења во втора смена. Па ќе акне појака цена за втора смена за перење, па за вакви ко мене и тебе ќе има опција. Вака нема.

Од надвор ја пројдов кај Алумина, ама за од внатре ќе си ја усисам сам пошто очигледно морам и ќе ја поминам за прашина. Пари за услужен усисивач не давам.
Easier said than done.
Situacijata so naoganje rabotnici od bilo koja sfera na biznisot e poveke od ocajna.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3879 на: 19 Септември 2023, 11:52:51 am »
Да си го ремети мирот треба. За што? За да дава плата на петко-станко. А одговорност и квалитет само да опаѓа.

Нема потреба. Тоа е муабетот. Зошто Енрико е супер ресторан? Зошто нема потреба да се шири на 20 локации и да мења кадар секои 6 месеци.

Нема потреба. Минимално замарање си има. И сосема го поддржувам човекот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17508
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3880 на: 19 Септември 2023, 12:40:19 pm »
Илинденска отвораат мислам 8:30 (сум отишол и веќе полно било во тоа време), затвораат во 18:00, ама добра е поентата :)

Нема оставање и чекање кола кај овие две перални за жал, оставаш и забораваш додека не ти се јават.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5000
« Одговори #3881 на: 19 Септември 2023, 13:44:20 pm »
Kaj ziveete vie? Kaj ke najde rabotnici?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #3882 на: 19 Септември 2023, 14:42:30 pm »
Илинденска отвораат мислам 8:30 (сум отишол и веќе полно било во тоа време), затвораат во 18:00, ама добра е поентата :)

Нема оставање и чекање кола кај овие две перални за жал, оставаш и забораваш додека не ти се јават.

Мене концептот на оставање кола ми е стран, без разлика на вредноста, едноставно не го правам тоа.

Таман има market gap за mobile car wash во Скопје - на паркинг пере пар коли од фирма и уште ако може да му се плати со картица/фактура топ. Како што функционира оној мобилниот вулканизер (ме чуди што уште нема конкуренција).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
« Одговори #3883 на: 19 Септември 2023, 14:50:34 pm »
Имаше неколку такви низ годините. Ни еден не успеа.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6155
« Одговори #3884 на: 19 Септември 2023, 14:55:40 pm »
За миење на возило на јавна површина, казната е 50 евра.