Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1052690 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2865 на: 27 Септември 2018, 18:19:36 pm »
Богот на возилата Голф е 500че?
Голф е 500че, i30 и Астра се по 1.000че :)

Шала на страна стварно колку е перење дајте прецизно и да закажеме термин ако 500че, ако е 1.000че фала многу/до колку саат работите/да идам до банкомат само.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2866 на: 27 Септември 2018, 19:26:40 pm »
Pa ete na sajtot nivni imate ceni i objasnuvanje sprema goleminata na voziloto.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #2867 на: 27 Септември 2018, 19:57:34 pm »
Затоа што веќе имам искуство од повеќе перални од скопје кои перат за, да речиме, 200-300 денари и појма немаат од перење, се избација вакви јунаци кои се научиле да перат (а треба сите да се научат, пошто перална, нели) и сега тоа го наплаќаат по миљон евра. Исто како да купиш штипска пастрмајлија во скопје, вработиле некој кој знај да ја напрај и ја наплаќаат дупло поскапо од регуларна штипска во штип:)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
« Одговори #2868 на: 27 Септември 2018, 20:51:56 pm »
Јас не гледам дека е скапо, како и да е месечно переме кола 2 пати(добро де сега некој ни еднаш, мање битно), цената е горе доле таа, со производите што ги нуди пералнава очекувам да истрае една кола чиста приближно месец без проблем, а башка за 100 денари секој може да ја "оплакне под мишки" на самоуслужната кај Борис
No turbo, no fun :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #2869 на: 27 Септември 2018, 21:09:40 pm »
Со што сакаш и како сакаш пери ја, не за 1000, за 10000 денари нека биди перење пак нема да остане чиста повеќе од 3 дена. Тоа и ми е поентата, да платиш 1000 денари за нешто што е краткотрајно нема смисла...најбитно е да е  бесконтактно перење или со мф ракавици за да се ја оштетува бојата, другото перење ко перење.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2870 на: 27 Септември 2018, 21:44:58 pm »
ne tupete za badijala, se grpirame  20mina i dobivame ekstra ponuda od 5-600tcee ... ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2871 на: 27 Септември 2018, 22:12:30 pm »
Човекот си одбрал таков начин на бизнис и тоа е негово право, моментално има избор за сите цени и нема потреба да се коментира дали некој бил ваков или онаков. Според вредноста на услугата треба да се очекува соодветно ниво на квалитет, па ако не го исполнат тогаш плукајте. Премиум моторс одбрале да понудат квалитетно перење и ќе посветат повеќе внимание што ќе ја оправда повисоката цена. Не знам кој очекува дека за 150 денари ќе му биде колата стакло испрана или па да му држи еден месец едно перење (да не треба дома да дојдат да ти ја исперат пак ако случајно заврне). На некој можеби му е лудо што посериозните дитејлери полираат и заштитуваат се можно на колата (шапи, комплет издувен систем, рамења, спони, амортизери, долни пластики и тн.) ама има клиенти што им е и тоа битно и не им е проблем да си платат.
Затоа има луѓе што возат Дачија и луѓе што купуваат Бугати.

Со среќа бизнисот Муња, многу задоволни клиенти. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2872 на: 27 Септември 2018, 22:22:49 pm »
На крај, пак се навраќаме на поентата на @zlatkoa : „Да, јас сакам колата да ми е стакло. Не, не сакам ни прашинка да има внатре. Да, сакам стакла избришани сакам нанесен брз восок, ама ја немам (не сакам) 500-1000 да платам, сакам 250 максимум“.

Треба да си сфатиме дека таа перална не e за луѓе како нас кои имаат броени пари за месецот и непоимливо им е, при тие приходи и при таа скупоча на живот да дадат 1000 денари за перење на нивниот седан. За нас има десетици и десетици други перални кои перат кола за 200 денари, и имаат квалитет на перење соодветен на цената (Бушав и Дандо беа исклучок).

Таа перална е за луѓе што:
1. Можат да извојат пари.
2. Се грижат за своите коли.
3. Немаат време нити желба да купат целосна опрема за перална (перач под притисок, колекција на средства и крпи и јак усисивач) и ваквиот третман да го прават во домашни услови.

Уште еднаш - никој не не тера да одиме во Премиум Моторс и да переме кола. Ама ако сакаме премиум перење на кола, тоа е единствениот избор и за тој избор се плаќа 500 за мала кола, 1000 за седан.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #2873 на: 27 Септември 2018, 22:55:00 pm »
Јас вака да додадам бидејќи е интересна дискусијава
Имаме фризер за жени кој средува за 500ден а има и за 6000ден, е сега не користат исти средства, а работа има и за двајцата, е и ова е исто нели.
Мислам дека оваа перална ќе функционира ( патем не е перална детејлинг центар е и сигурно нема да пере за 200 ден. ) а ќе функционираат и ако има и други. За секоја цена има муштерија.
Имате странци во државава имаме скапи коли имаме повод свадба или прв состанок со нова женска па ќе ја однесеш на дотерување малку шминка колата ( а ти за 100че на бербер ама нема врска  ;D )
Еден плус е мислам ваква перална може да го едуцира населението за детејлингот, не дека се пере кола со сјај и ништо друго.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2874 на: 28 Септември 2018, 08:28:57 am »
DA AMA FRIZURATA OD 6 ILJADI DENARI 'E MI TRAE EDEN MESEC, SEDEJKI KE SPIJAM , A NE 2-3 DENA PA DA MI SE SPLUSNE

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #2875 на: 28 Септември 2018, 08:44:02 am »
Пералната не е дизајнирана за членови на карклуб.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2876 на: 28 Септември 2018, 14:41:06 pm »
Јас никаде не видов во постот каде се наоѓаат овие од Премиум....

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #2877 на: 28 Септември 2018, 22:29:32 pm »
Пералната не е дизајнирана за членови на карклуб.
За од фемина е, за тие со фризурите од 6000 денари... ама чест на исклучоци, има и нешто од кар клуб што се пали на скапи четки и шампони :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2878 на: 28 Септември 2018, 22:36:31 pm »
Дали работите со брзите кредити?

За! - да му го испушиш на цел форум

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2806
« Одговори #2879 на: 28 Септември 2018, 23:26:09 pm »
Nekako ne mi e jasno dupla cena od kompakt do sedan. Ili 500 ili 1000. Nekako kako da fali cena od 750.
Kompaktite se negde  dolzina okolu 4-4.2 metri, a sedani ima od 4.5 metri pa do nakaj max 5m.

Samo predlog  do @Premium Motors Skopje za cena od 750 den., ili pak neka obrazlozat sprotivnoto.
Zosto pomal sedan od 4.6 m e duplo poskapo od kompakt od 4.2m, odnosno za razlika od 10% dozina cenata 100% nagore?