Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896227 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1035 на: 04 Февруари 2013, 15:40:15 pm »
Денеска ја перев колата во Велес во перална. И дечкото што го чисти багажникот приметив дека кога го чисти багажникот со правосмукалката, го гребе браникот со цревото. Го опоменав али при крајот приметив. Сега гледам убаво испогребанко така, ќе падне со полирање но... Баксуз недела :S
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #1036 на: 05 Февруари 2013, 20:36:26 pm »
Требало нешто повеќе од опомена..

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #1037 на: 05 Февруари 2013, 20:42:04 pm »
Душата да му ја земеш неможе, ако го кажеш на газдата веројатно ќе го избркаат.... Секако напролет планирам едно детално средување да и направам на цела кола. Имам две вдлабнатини, чекам одговор од Перфект Сонакс во Гевгелија дали можат со вакумското исправање да ги поправат, ако е позитивен одма ја носам. Потоа ја носам во Велес на пополнување на трагите од камчиња на хауба, и 1-2 ситни гребаничиња и на крајот во Прилеп кај ТЕ-ЕН на детално полирање, восоцирање и хемиско на внатрешноста. Едвај чекам да се стопли.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #1038 на: 05 Февруари 2013, 23:44:43 pm »
Mislam deka ednas go imam staveno videovo kako treba da se pere profesionalno kola, ama ako ne e na odmet uste ednas, samo bidete trpelivi izgledajte go do kraj
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cmFIjRo9kZA ;D ;D ;D ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #1039 на: 06 Февруари 2013, 00:32:48 am »
Душата да му ја земеш неможе, ако го кажеш на газдата веројатно ќе го избркаат.... Секако напролет планирам едно детално средување да и направам на цела кола. Имам две вдлабнатини, чекам одговор од Перфект Сонакс во Гевгелија дали можат со вакумското исправање да ги поправат, ако е позитивен одма ја носам. Потоа ја носам во Велес на пополнување на трагите од камчиња на хауба, и 1-2 ситни гребаничиња и на крајот во Прилеп кај ТЕ-ЕН на детално полирање, восоцирање и хемиско на внатрешноста. Едвај чекам да се стопли.

Мислам дека сите овие проблеми може да се решат во Перфект.. За услугата и професионализмот - гарантирани се.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #1040 на: 06 Февруари 2013, 00:37:37 am »
@Diesel - Чекам одговор од Сонакс Перфект на ФБ, им пишав сабајле, со прикачени слики од малите вдлабнатини па ќе видиме што како.

Mislam deka ednas go imam staveno videovo kako treba da se pere profesionalno kola, ama ako ne e na odmet uste ednas, samo bidete trpelivi izgledajte go do kraj
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cmFIjRo9kZA ;D ;D ;D ;D

На истово видео на 6:36-6:42min се случува тоа што го напоменав погоре во темава. Шмука со правосмукалката во багажникот а цревото се гребе од браникот. Во oвој случај октавијата има заштитна црна лајсна, кај мене нема :)

Еве точно за што зборувам.
« Последно менување: 06 Февруари 2013, 10:52:57 am Sase_91 »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1041 на: 06 Февруари 2013, 08:33:58 am »
Ако не мораш, не оди во Сонакс. Се регистрираа кај нас на форум, го испцуја цел форум и не направија колективни будали.

Препорачувам Perfect Car Wash во Гевгелија, Те-Ен во Прилеп или кај наш Даме во Скопје. Во Сонакс не им плукнувам, не па да влезам.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1042 на: 06 Февруари 2013, 10:10:05 am »

Има едно ново 100% тоа ти го чистело гепекот и јас некна го опоменав за истото.

Патем, кај ќе ја носиш на управање на точките од камчиња, кај Петелот или на друго место?

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #1043 на: 06 Февруари 2013, 10:55:12 am »
@Sonax: Тоа новото го направи ова, ама глеам на видеово што го стави роци истото го прават скоро сегде иако ми е многу глупаво како не размислуваат за тоа. Инаку кај петелот ќе ја носам да, се договорив со него рече немало да има проблем за тие, само боја да му донесам. Боја ми препорачаа да земам од една продавница во маџари, зад бензинската макпетрол.

@Zero:  Мислев на Сонакс Перфект од Гевгелија, само јас сонакс си ги викам и нив. Нив им пишав. Кај скопјаниве Сонакс не одам.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1044 на: 06 Февруари 2013, 10:57:04 am »
За гребнатинката како што гледам е лесно,ќе се среди,за вдлабнатините збори со Тоше од Гевгелија Perfect Car Wash,супер дечко и вистински професионалец,колега ми е дечкото и крајно коректен спрема колегите во Македонија,имам соработка со него и одличен detailer  е,за хемиско и полирање можеш и кај Даме во Скопје,Даме е исто така професионалец,да не тепаш пат до Прилеп и онака нема да може се во еден ден да се одработи.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1045 на: 06 Февруари 2013, 13:31:23 pm »
dame е член на форумот така?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1046 на: 06 Февруари 2013, 14:25:27 pm »
Дап.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1047 на: 06 Февруари 2013, 17:36:53 pm »
pomalku hahahahahaha ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1048 на: 07 Февруари 2013, 10:50:39 am »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #1049 на: 08 Февруари 2013, 01:50:39 am »
Баш илјада збора и уште не ми е јасно што сакаше да направи?