Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 991184 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3906
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1020 на: 24 Јануари 2013, 11:28:12 am »
Stvarno ne mi e jasno kako za nekoja nedovrsena rabota mozete da recete normalno!  Od toa nema kaj ni profesionalnost vo rabotata, nitu pak drzavata ni odi napred! Аko na nekoj nekoja rabota ne mu e prijatna, ne go ispolnuva , ili so eden zbor ne.mu gi zadovoluva negovite licni kriteriumi i ne go pravi sreken, neka si dade otkaz i neka si bara druga rabota! Vaka vo sprotivno ke stradaat klientite, koj stvarno imaat potreba od taa usluga ili od toj proizvod, a baska za toa i platile odredena cena! Тaka da ne e normalno ova sto se slucilo!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1021 на: 24 Јануари 2013, 11:49:59 am »
Така е.

Ти си плаќаш и треба да добиеш соодветна услуга за парите. Без пари ли ја пере па да го сожалувам?
Ладно било, епа и тебе ти е ладно дома да ја переш па затоа си отишол да платиш и да ти ја исперат како што треба.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1022 на: 24 Јануари 2013, 14:51:39 pm »
знаев дека ќе почне нешто со државата итн. нема врска,да не труеме :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1023 на: 24 Јануари 2013, 15:02:21 pm »
Па највеќе страда државата од таквите, а ги има се повеќе.
Професионализмот е на најниско ниво и секој повеќе гледа дали може да заебе некого, отколку да го направи тоа на начин на кој двајцата би биле задоволни. (Иако второто може и да биде полесно.)

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #1024 на: 25 Јануари 2013, 15:46:38 pm »
Денес ја перев у кар ваш и супер ми излезе... малце измрзнав дур усисавав у внатре,алли јебига тоа е.... :D
Фиат Типо

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1025 на: 26 Јануари 2013, 13:49:30 pm »
Eve 2 bonus slikicki od vcerasnoto perenje

;D ;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1026 на: 26 Јануари 2013, 16:14:12 pm »
Умивални низ Велес  ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1027 на: 26 Јануари 2013, 17:27:43 pm »
hill city vodata avtomatski po ulica ide u vardar si ima nadolnina   ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1028 на: 26 Јануари 2013, 17:58:31 pm »
Ne taman rabota da odi do Vardar vaka po ulica, daleku e,  si ima sahti na sekoj 30 metra, ako ne vo prvata vo vtorata sigurno  si vleva ;D ;D

Отсутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
« Одговори #1029 на: 02 Февруари 2013, 05:59:24 am »
Момци што мислите вие за овој начин на сушење
- https://www.youtube.com/watch?v=3bPWxMWVlpo
Јас мислам дека е добро и прилично брзо, колата ќе остане чиста без никакви гребаници за разлика од бришењето, без вода меѓу браниците, ретровизори итн.
« Последно менување: 02 Февруари 2013, 07:10:45 am Zizi »

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #1030 на: 02 Февруари 2013, 12:36:31 pm »
I jas mislam deka e najdobro.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1031 на: 02 Февруари 2013, 13:09:49 pm »
Aко после перење имаш ставено течен восок - ок е. Инаку еленска кожа со додатни микро фибер влакна е незаменлива пред се ради сјајот на колата. Ако само ја издуваш колата која е класично перена само со вода и шампон ќе добиеш мат ефект. Ако ја оставиш да се исуши самата - исто мат плус бели флеки од калциумот ...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #1032 на: 02 Февруари 2013, 13:24:51 pm »
@djidji@ Одличен 5. Седи!!! Таман сакав да го пишам истово.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1033 на: 04 Февруари 2013, 11:51:42 am »
Aко после перење имаш ставено течен восок - ок е. Инаку еленска кожа со додатни микро фибер влакна е незаменлива пред се ради сјајот на колата. Ако само ја издуваш колата која е класично перена само со вода и шампон ќе добиеш мат ефект. Ако ја оставиш да се исуши самата - исто мат плус бели флеки од калциумот ...
“Ако ја оставиш да се исуши самата - исто мат плус бели флеки од калциумот ...“ те цитирам :) ,water spot  се вика тоа и е по мое искуство одвратно нешто на лакот,во некои случаеви може да се тргне само со полирање,настанува само во такви случаеви како што ги опиша погоре,+ кога не е доволно осушен воскот пред бришењеи не е доволно пребришан.За заштита од такви појави,препорачувам користење на средство од било кој произодител т.н. Last touch,после секое миење и сушење се попрскува панел по панел и се пребришува возилото,јас моментално имам Meguiars ultimate quik detailer spray,нешто подобро од last touch бидеќи содржи полимери,но секој last touch  е добредојден поготово за after домашно миење или во автоперални каде што водата е со многу бигор,а такви има 99%.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1034 на: 04 Февруари 2013, 11:53:44 am »
Едно Crazy видео од “чудакот“ во светот на detailing-от http://www.youtube.com/watch?v=PkmZveqyU5E