Ако идеш преку грчка, до Јанина имаш најбољи автопат што постои. После ти следува пат, па после Албанија ама многу малку.
А преку Албанија... До Охрид, па после немам појма како ќе стигнеш.
Само за споредба преку албанија е 505км (7саати 34 минути виаМишелин), преку Битола 511 (6:50), а преку богородица 569 (6:36). Па сега ти мисли дали се исплати за 60км да се такваш низ албанија. Ем се стига многу побрзо преку Грчка. Во албанија најголем проблем се знаци и патишта.
Јас ќе идам до Јанина наскоро, а и пред тоа сум бил. Нема промашај, патот спие. Ем трошиш малку гориво, ем милина за возење.
P.S. Просечна брзина на возење преку Богородица е 87кмч. Преку Битола 74, а преку Албанија е 70. Скопје Јанина просек е 97кмч, така да рачунај колку брзо се вози. Ако сакаш авантура со спортска кола, може да одиш по стариот пат за Крф па накај Албанија. Тоа го возев лани и патот е перверзија. Стариот - значи дека не е автопат. Ама асфалтот секаде во Грција е 44 пати подобар од било каде во Македонија. Патот е перверзија за возење. Па уште ако стигнеш во 5 сабајле да го возиш како јас... Парче!