Автор Тема: X Factor  (Прочитано 20084 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
Одг: X Factor
« Одговори #30 на: 29 Ноември 2013, 10:58:28 am »
Не е муабетот за Simon Cowell, туку за тие кои ги исклучуваат сите луѓе кои се пријавуваат на вакви натпревари (да, натпревар е, и јас немам проблем со тоа) како „луѓе што само сакаат слава и пари“ и го омаловажуваат талентот кои некои од нив навистина го имаат. За воља на вистината, на натпревариве се пријавуваат секакви луѓе - и оние кои немаат никаков талент (Мајкл Џексон на Кроасаните) и оние кои имаат вистински талент и страст за тоа што го прават (see Paul Potts, above).

Сакам да кажам дека тоа што стигнале до некаква популарност, слава и успех преку X-Factor (или било какво друго шоу) не е никаква дискредитација за нивниот талент.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #31 на: 29 Ноември 2013, 11:32:12 am »
Paul Potts pee arii komponirani od drug. Okej.Super si gi pee covekot simpaticen e i faktot deka ustvari prpdava mobilni so takov glas e zanimliv..and thats it.

Nabroj mi barem trojca artisti koi se probile na X factor i slicni natprevari i sozdale muzika koja tezi barem tretina od edna Bille Jean na Michael Jackson, Lets Dance na David Bowie, Nothing Else Matters na Metallica, Sweet dreams na Eurithmics, Virtual Insanity na Jamiroquai,One na U2..Bohemian Rhapsody na QUEEN...itd..itd..itd..

X factor me potseka ustvari na X Factor(y) kade se zema surov talent ( ne osporuvam deka gi nema) se stava vo biznis ramka ( da biznis, ne umetnicka )  koja vo narednite 5-10 godini ke mu nosi profit na istiot Simon Cowell koj gi izbral, a za vozvrat pobednikot ke dobie gotovi , od fioka komponirani stvari so kratok rok na traenje koi,  otkoga so sila po radio stanici ke ti gi nabivaat vo grlo 24/7 ...(http://www.youtube.com/watch?v=CvBfHwUxHIk.....) istite nikoj nema da pomiskli da gi slusa uste slednata godina.

Toa ti e isto kako na slikar da mu dades gotova nacrtana slika, a slikarot da ostavis samo da doboi uste nekoi sitnici i da se potpise.

Postoi i ocigledna pricina za nivnata kratkotrajnost:

Pesnite koi pobednicite na x factor gi peat kako svoi ne se rezultat na istiot nivni talent so koj pobedile ili sposobnosta za samoizrazuvanje ( primarna pricina za postoenje na umetnosta u celina)... tuku toa se pesni se komponirani od 2,3,5 ili 10 kvazi - kompozitori na koi Simon im frla po nekoj dolar sto mu ostanal od kusurot koga kupuval Audi A8. ;D

Istite tie..makar i 5 rica da se soberat ne mozat da napravat stvar kako prav umetnik koj vo pesnata ostavil svoj pecat ..od pocetok do kraj.

Ottuka i slikata..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #32 на: 29 Ноември 2013, 11:32:32 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ова е една од најдобрите работи што сум ги прочитал. Браво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #33 на: 01 Декември 2013, 19:33:26 pm »
ЕКСКЛУЗИВНО: Идниот Тоше Проески незнае дали ќе им се оддолжи на родителите некогаш.

http://www.telegraf.mk/zabava/estrada/72055-daniel-ne-znam-dali-nekogas-ke-im-se-oddolzam-na-roditelite

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #34 на: 01 Декември 2013, 19:41:49 pm »
Сајтов не можам да го читам. Рандом болдираните работи многу ми одат на нерви.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #35 на: 24 Декември 2013, 23:27:52 pm »

Браво мајсторе секоја чест!! Заслужено во полуфинале.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #36 на: 24 Декември 2013, 23:32:14 pm »
Новиот Проше.
« Последно менување: 24 Декември 2013, 23:52:36 pm Deni »

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #37 на: 24 Декември 2013, 23:43:31 pm »
Премногу пискливо за мој вкус. Ептен не личи на машки глас. Вака некако изгледаат добрите машки гласови

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #38 на: 24 Декември 2013, 23:57:51 pm »
Даниел е комплет  ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #39 на: 24 Декември 2013, 23:57:52 pm »

Премногу пискливо за мој вкус. Ептен не личи на машки глас. Вака некако изгледаат добрите машки гласови

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #40 на: 25 Декември 2013, 00:13:43 am »
Извинете ама ми прекурчи од фб и коментари за Даниел. Секоја чест за дечкото, одличен е ама и жал ми е за него зашто кај нас секое чудо за три дена.
Од друга страна, да разбиеме монотонија:

Страшен!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #41 на: 25 Декември 2013, 01:09:02 am »
Даниијел беше страшен....без конкуренција...:)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3890
« Одговори #42 на: 25 Декември 2013, 01:15:33 am »
Ако уште еднаш се спомне како новата ѕвезда на македонско естрадно небо треба да се затворат медиумиве и да ги избркаат новинарите кога не нашле нешто попаметно да пишуваат. Ни имаме естрадно небо, ни па Даниел е ѕвезда со 3 појавувања на реално шоу. Немам ништо против дечкото и браво за успехот кој си го постигнува, но воопшто не ми се допаѓа карактерно. Само се лигави и цмиздри де по телевизија, де по веснициве.

Кога сме веќе кај Х факторот, фаворит ми е Тамара.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #43 на: 25 Декември 2013, 11:43:12 am »
Извинете ама ми прекурчи од фб и коментари за Даниел. Секоја чест за дечкото, одличен е ама и жал ми е за него зашто кај нас секое чудо за три дена.
Од друга страна, да разбиеме монотонија:

Страшен!
Не можам да се сложам повеќе.

Од сабајле ги преслушував...

Мислам дека овој го исфрлиле - голема грешка...

Цурава ѕвони!

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #44 на: 25 Декември 2013, 16:06:24 pm »
Немам ништо против дечкото и браво за успехот кој си го постигнува, но воопшто не ми се допаѓа карактерно. Само се лигави и цмиздри де по телевизија, де по веснициве.

Значи е на правиот пат да стане нова ѕвезда