Автор Тема: VW Golf V GTI - Edition 30?  (Прочитано 25468 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: VW Golf V GTI - Edition 30?
« Одговори #75 на: 08 Јули 2011, 08:29:34 am »
Ми се погоди денот вчера со финансиите ...
Доларот утрото скокна на 42.4, а пошто моите менувале поголема сума на пари, 20.000, добиле повластен курс од банката, па ми заштедиле некоја пара плус :P ..
и фала ... :D

Ај па кога ќе се вратиш да ти ги орочиме тие што си ги заработил сега   ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #76 на: 08 Јули 2011, 08:59:35 am »
Дечки, фали ви, и искрено ви посакувам 10 пати поубави коли да си купите ...
Зошто колнеш така?  ??? Криво ти е дека коцката на Куоре е 100 пати поубава па посакуваш да турка нешто многу поружно од неа?  ::)

Соѕдравје да си го леташ. Јас мислев дека сум направил добар дил за 6-ката, ама твојов е дил на столетието...Затоа те врбувам да се нацрташ на нареден собир и да ме честиш три ракии, шопска без пиперки и големо парче кравји похован кашкавал
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #77 на: 08 Јули 2011, 09:05:50 am »
Зошто колнеш така?  ??? Криво ти е дека коцката на Куоре е 100 пати поубава па посакуваш да турка нешто многу поружно од неа?  ::)

Соѕдравје да си го леташ. Јас мислев дека сум направил добар дил за 6-ката, ама твојов е дил на столетието...Затоа те врбувам да се нацрташ на нареден собир и да ме честиш три ракии, шопска без пиперки и големо парче кравји похован кашкавал

...и задолжително двожичњакот со Рон Џереми   ;D :D ;D :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7442
« Одговори #78 на: 08 Јули 2011, 11:29:28 am »

Фала gOJDO ... иако не пијам ракија, за вакво нешто може да се излажам и да се напиеме ...
Ветувам дека ке се нацртам на нредниот собир, здравје, ако е во периодот од 31 јули до 18 Август ...
Е ако не е, ке правиме трпеза на Веро некоја сабота ...

Ми се погоди денот вчера со финансиите ...
Доларот утрото скокна на 42.4, а пошто моите менувале поголема сума на пари, 20.000, добиле повластен курс од банката, па ми заштедиле некоја пара плус :P ..
и фала ... :D

Ај па кога ќе се вратиш да ти ги орочиме тие што си ги заработил сега   ;)

ми фуфка од инфлација, девалвација, и ред други смислени банкарски изрази да ти кажат дека сега имаш утре не...
Се зезам, ке видиме ... Имам еден влог што доспева во Јануари, па може да правиме муабет ..

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #79 на: 08 Јули 2011, 14:51:45 pm »

Фала gOJDO ... иако не пијам ракија, за вакво нешто може да се излажам и да се напиеме ...
Ветувам дека ке се нацртам на нредниот собир, здравје, ако е во периодот од 31 јули до 18 Август ...
Е ако не е, ке правиме трпеза на Веро некоја сабота ...

Можеее можеее :)))

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #80 на: 08 Јули 2011, 18:55:52 pm »
Tommy boy - ЧЕСТИТКИ !!! Многу среќни и безгрижни километри со Швабото (ти не мењаш нација, а? :) ). Криво ми е што дури сеа дознав, ама никад не е касно! ;) Алал да ти е, имаш г'з, ама богами и кешарица :D Едвај чекам да те упознаам на собир со ѕверов, ама криво ми е за Астричето :( Јеби га, имаш право - две лубеници под една мишка ... Поздрав и ВОЗИ МИШКО !!! ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #81 на: 08 Јули 2011, 19:08:40 pm »
И ти си ко мене, дојдов видов купив :)

Сеа гледам темава си ја отворил пред 2 дена :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
« Одговори #82 на: 08 Јули 2011, 19:33:47 pm »
Господ здравје да ти даде. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17692
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #83 на: 08 Јули 2011, 22:17:53 pm »
https://www.facebook.com/pages/Jebes-momka-koji-nema-golfa-p/187813267939177

Да се сфати групава буквално, и светот би бил совршено место. Малце боцкање а ла гОЈДЕ & Спортекс ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #84 на: 08 Јули 2011, 22:20:00 pm »
мала, мала, мала... група педера! ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #85 на: 08 Јули 2011, 22:35:18 pm »

Возила је Голф из Волсбурга ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #86 на: 09 Јули 2011, 03:30:51 am »
Tommy boy - ЧЕСТИТКИ !!! Многу среќни и безгрижни километри со Швабото (ти не мењаш нација, а? :) ). Криво ми е што дури сеа дознав, ама никад не е касно! ;) Алал да ти е, имаш г'з, ама богами и кешарица :D Едвај чекам да те упознаам на собир со ѕверов, ама криво ми е за Астричето :( Јеби га, имаш право - две лубеници под една мишка ... Поздрав и ВОЗИ МИШКО !!! ;D

Морам да признаам, многу е полесно да бараш друга кола, кога веќе имаш една и ги имаш финансиите...
Не се брзаш и чекаш права прилика ..Синоќа баш ме зезаше колега, ми вика ти со свои 25 години, 25 000 Е во коли си заробил.

Астрата ... таа е и причината ради која го купив Голфот... И не знаев колку е осакатен овој мотор се дур не посакав да го појачам малце ... Јас ти се восхитувам на твојот ентузијазам и посветеност на Астрата ...
Мислев, иако многу кратко, да ја оставам Астрата на сестра ми, ама и онака таа не вози а и скапа кола е, а таа е почетник, па ке иде на пазар, а кога ке си земе дозвола, може да и помогнам да си купи некоја корса... Камо среќа мене да имаше некој да ми даде пари за кола на 20 години ... рмбав у супермаркет да си купам скутерче ...

Како и да е, се надевам дека ке се видиме, ке договориме некоја средба, било Скопје или Куманово ...

A така значи? Ке видиш дали е мала кога ке соберм пола Липково со мене, све гоЉфаши...
Се надевам дека прифаќате педери на собирите ... :D:D:D:D
« Последно менување: 09 Јули 2011, 08:56:03 am Tommy »

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #87 на: 09 Јули 2011, 07:27:21 am »

ми фуфка од инфлација, девалвација, и ред други смислени банкарски изрази да ти кажат дека сега имаш утре не...
Се зезам, ке видиме ... Имам еден влог што доспева во Јануари, па може да правиме муабет ..
[/quote]
Чисто инфорамтивно секој влог до 10.000 евра ти е 100% осигуран,а во Македонија имаш 17 регистрирани банки убаво распореди си ги немаш гајле ;)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #88 на: 09 Јули 2011, 08:52:36 am »
Матеј, по ново сега, секој влог е осигуран до 30 000 Е, 100% во фондот за осигурување на депозити ...

Но она што го мислев е дека, ако еден ден не решат веќе да и помагаат на ГЕЈЛАДА финасиски, еврото ке изгуби на својата вредност...Не знам како следиш глобална економија, ама и Германија а и Франција полека се заморуваат со овој проблем со Грција... Плус сега и националниот долг на УСА е во плафон...
Ти ке си ги земеш назад 30 000 Е + камата, само што истите пари ке бидат со намалена куповна вредност ...

истото важи и за нашиот денар, слепо врзан со фиксен курс со Еврото ... Помала инфлација и ке почнат да бришат нули од банкнотите како во бившата Југославија ...

Ако грешам у моите претпоставки, S1+6 може да ме исправи, у таа бранша е, и Falanga чинам ...

уште една работа што не иде у прилог е фактот дека каматни стапки на депозитите, полека, но сигурно си паѓаат ...
Пред година и пол имаше банки кои нудеа околу 9-10% стапка на денари ... сега е околу 6% со тенденција да паѓа ...

Затоа и според мое мислење е најдобро да се инвестира во недвижнини, чисто за изнајмување ..
Тука пак цената на метар квадратен е во постојан пораст ..

Забегавме од темата, ама интересна дискусија ...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #89 на: 09 Јули 2011, 09:06:40 am »
како што викаш:ако бришат нули на денарот....ќе опадне куповната моќ,а ако опадне ќе се намали цената на изнајмување а со тоа и ќе се продолжи рокот да ги вратиш парите кој си ги вложил во недвижнина....отиде се у курац.
ако тие што си ги вложил во недвижнина неможеш да ги вратиш за 10 години ,јебеш споровраќачка пара на 50-60 год.
а кај ти е ќарот????
друг пример:
една студираше фармација и има дадено скоро 12 000 евра за 5 год. сега работи во аптека и зема плата максимум 20 000 денари.
кога ќе си ги поврати таа тие  12 000 евра,и кога ќе почне да заработува?

« Последно менување: 09 Јули 2011, 09:08:28 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци