Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 241844 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #810 на: 02 Јули 2018, 14:12:26 pm »
На два три пати и во К. Вода видов џандари да ги бркаат тие паркираните на лента шо купуваат од пиљарите:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Порано често поминвав од тука и секогаш се нервирав со тоа колите паркирани на пат... ако стварно се ангажирале да стават ред со таквите паркирања по улици/булевари, многу фина работа ќе сторат.
Ај дај предлог кај да се паркираат за да пазарат в пиљара?
Ако не се паркираат така, тој со пиљарата треба да затвори. Слично и за бит пазар.
Отспроти пиљарите сега гледам принапраеле згради, од редот кај пиљарата се праат, бетер е, општ хаос, не само кај пиљарата, цела к.вода. Помини од кај вили накај шампињоче, тротоарите се полни со коли, паркингзите преполни, изгледа едно се празни гаражите.
Нека затвори бе што го ебам, што кур не ја направи на сами семафори вака ептен пуштил срце на 10 метри од семафорите. Тука треба да почне законот да владее еднаш и засекогаш. И доста контраш како некое криво дрво си станал.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #811 на: 02 Јули 2018, 14:15:32 pm »
На два три пати и во К. Вода видов џандари да ги бркаат тие паркираните на лента шо купуваат од пиљарите:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Порано често поминвав од тука и секогаш се нервирав со тоа колите паркирани на пат... ако стварно се ангажирале да стават ред со таквите паркирања по улици/булевари, многу фина работа ќе сторат.
Ај дај предлог кај да се паркираат за да пазарат в пиљара?
Ако не се паркираат така, тој со пиљарата треба да затвори. Слично и за бит пазар.
Отспроти пиљарите сега гледам принапраеле згради, од редот кај пиљарата се праат, бетер е, општ хаос, не само кај пиљарата, цела к.вода. Помини од кај вили накај шампињоче, тротоарите се полни со коли, паркингзите преполни, изгледа едно се празни гаражите.
Ако зборуваме за домино ефект, каде ќе е крајот... зборувам за возилата кои стојат паркирани на една лента на френкфентно место. Да не правиме според вицот:

Си оди некој од кафана дома и подзастанува во некоја уличка да моча пред некоја ограда. Го забележал газдата и му свикал:
- Добро бе тука најде да мочаш, пред куќа најде да ми мочаш?!
- Добро бе па ти, пред куров мој најде куќа да градиш?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #812 на: 02 Јули 2018, 14:16:13 pm »
Да се паркираат дома, и да одат со друго превозно средство кое нема да блокира 5 метри на 2 метри простор за 1кг патлиџан.
Ами за кило патлижан никој не ојт бит пазар али ф пиљара. Ем  кај пиљарчето пазарат и од подалечни места што им е успат така да никој нема да тепа еден саат денеска и да тргне лубеници дињи по 10-15 кг пешки.
Има многу други превозни средства освен кола.

http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_65&product_id=700

https://hamachi.mk/skuteri/150cc/ERSI-HL-150-T-%E2%80%93-46-p94535976

https://nama.mk/proizvod/torba-za-pazar-so-trkalca/

Ама пошто е „луксуз“ мотор, а веројатно и точак - па „мора“ со кола да оди кутриот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22276
« Одговори #813 на: 02 Јули 2018, 14:23:05 pm »
Него шахтиве нерамни....

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3864
« Одговори #814 на: 02 Јули 2018, 15:41:11 pm »
Ееееј коа сме кај шахтите се запрепастив пред некој ден кога поминав и кога не акнав во шахтата кај зоолошка, викам зарееем?! Да пак поминав после тоа чисто да проверам.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #815 на: 02 Јули 2018, 16:53:52 pm »
Ееееј коа сме кај шахтите се запрепастив пред некој ден кога поминав и кога не акнав во шахтата кај зоолошка, викам зарееем?! Да пак поминав после тоа чисто да проверам.

Навиката да се потргнам на страна ми остана

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #816 на: 30 Септември 2018, 11:33:10 am »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #817 на: 30 Септември 2018, 11:39:16 am »
Меѓу Гоце студентскиот и Олимпико улицата што иде накај Ситимол сега ја асфалтираа и шахтите се да се зачуди човек, нивелирани и рамни со асфалтот, за пофалба.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 919
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #818 на: 30 Септември 2018, 12:04:53 pm »
Обично скоро секогаш се нивелирани шахтите, ама работата е што за месец-два после асфалтирањето, дел пропаѓаат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #820 на: 04 Јануари 2019, 11:50:17 am »
Ајде експерти, сеа ви е шансата да го подсредите сообраќајот во Скопје и Републикава:

https://emagazin.mk/p-za-drzhavni-patishta-vrabotuva-16-lica-plata-do-33-540-denari/
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #821 на: 04 Јануари 2019, 16:00:04 pm »
Ајде експерти, сеа ви е шансата да го подсредите сообраќајот во Скопје и Републикава:

https://emagazin.mk/p-za-drzhavni-patishta-vrabotuva-16-lica-plata-do-33-540-denari/
Каде прочита дека е за средување сообраќај во Скопје?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
« Одговори #822 на: 13 Јануари 2019, 15:25:54 pm »
Не мора да се разбере, сликата доволно кажува како изгледал Париз во минатото (сообраќај и коли),
Како дете Рено 16 ми се допаѓаше многу од напред :)
А омилена ми беше Alfa Sud.
Сите брендови имаа свој шарм и идентитет.

На 11:00 се организираше натпревар, точак, кола, метро и автобус.Нормалн точакот победи.

Еден од чекорите во Скопје е да се оневозможи вртење во лево од главна улица кон секоја можна уличка.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #823 на: 05 Април 2020, 16:06:43 pm »
Ќе пропадне пајак-служба... Само десет возила у цела недела...Ќе почнат од дворови коли да креваат од немање работа ;D

https://makfax.com.mk/makedonija/%d0%b7%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d0%be%d1%82%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b8-10-%d0%bd%d0%b5%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bd%d0%be/
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34461
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #824 на: 05 Април 2020, 16:09:45 pm »
Меѓу Гоце студентскиот и Олимпико улицата што иде накај Ситимол сега ја асфалтираа и шахтите се да се зачуди човек, нивелирани и рамни со асфалтот, за пофалба.

За пофалба?

Сите тропаат кога ќе поминеш преку нив а така се идиотски поставени да мораш да поминеш преку нив. Комшиите што живеат до двата реда куќи полудуваат, неможат да спијат цела ноќ. Велат ако не ги направат како што требало да ги направат ќе почнат да ги вадат капаците. Така да опасно е