Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
kaj mene pravese iso na seatot ama necinese hidraulicniot klip na menjacot so go gura drugiot lager i koga ke se zagree se okolu motorot i poveke stiskanja kumpluk pocnuvase da gubi pritisok i glavese ,a mislam deka potisna i lamela vaka da praat neznam ili nonstop ke praat ili nema osobeno vo rikverc ke ima zor a ne vo 3 i 4 ta kade sto ima sinhroni menuvacot i potpolno mozes so malku gas bes kumpluk neoprimetno da smenis a da razmislis poubavoo ima 1001 varijanta
во 99% случаеви потисната го прави ова кога ке се загрее... да заборавив да пишам дека има и мали шанси да биде и хидрауличниот кумплунг... можно е. нека проверат прво тоа.
Дали ти се случува во возење кога ќе додадеш повеќе гас да несака убаво да ,,прими,,? Претпоставувам дека проблемот ти е до ламелата, да беше до мењачот други проблеми ќе ти ,,јавува,,
Мене ради синхрон ми се имат нешто слично дешавано.
Цитат: cupra 2 на 22 Октомври 2013, 23:24:27 pmkaj mene pravese iso na seatot ama necinese hidraulicniot klip na menjacot so go gura drugiot lager i koga ke se zagree se okolu motorot i poveke stiskanja kumpluk pocnuvase da gubi pritisok i glavese ,a mislam deka potisna i lamela vaka da praat neznam ili nonstop ke praat ili nema osobeno vo rikverc ke ima zor a ne vo 3 i 4 ta kade sto ima sinhroni menuvacot i potpolno mozes so malku gas bes kumpluk neoprimetno da smenis a da razmislis poubavoo ima 1001 varijanta јас имам сличен проблем се леонот , кога е загреан моторот нејќе да влезе убаво во 2-ра брзина хммм, изгледа ќе да е хидрауличниот комплуг, а за сет на ламела и тие другиве работи рано е посо имам поминато само 50 ооо км, на сервис сеа ќе ми кажат што е
Nemora da znaci deka e do set lamela,i jas imav problem po nekoj pat,koga trebase da ja stavam vo 1 i R mi zagrcuva,i mislev deka e do lamelata,mada lamelata mi beshe za menuvanje,smeniv komplet sel lamela i pumpa za kumplugot,jas problemut uste go imam koga ke zagree po nekoj pat 1/R mi zagrcuva,a mozno e da e i sinxronot