Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 137330 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #315 на: 09 Ноември 2016, 01:44:06 am »
Оди прашај, ништо нема да изгубиш. И избери си компанија која нема репутација да одолговлекува и да се заебава барајќи надоместок од тебе при исплата на штета. Не знам Еуролинк како котира на таа скала, ама Триглав знам дека се најкоректни на тоа поле.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #316 на: 09 Ноември 2016, 01:44:22 am »
Абе не дека ми е толку до подароците или нешто.. Ама најповеќе ми падна што ме прават будала, немало ни попуст ни ништо, а гледам молат луѓе да се осигураат кај нив. друго зошто и да не ќарам нешто.. едни патосници 500/600 денари.. 5 возила 2500 денари годишно што не е малце...

Мартин Незнам тоа за одолговлекувањето што како е, досега сум немал проблем.. Овај во Еуролинк ми е бивши комшија па порано молеше да одиме кај него да осигуруваме..

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #317 на: 09 Ноември 2016, 11:33:36 am »
Оди си при регистрација во ПСС, стално брокерите имаат поклони.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #318 на: 09 Ноември 2016, 16:45:22 pm »
Од Кичево сум :)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Одг:
« Одговори #319 на: 09 Ноември 2016, 16:54:37 pm »
Триглав не ги залажува клиентите со поклончиња

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #320 на: 09 Ноември 2016, 21:36:33 pm »
Јас си се спријателив со таа од винер, ми дава се живо што имаат, држач за телефон, полнач за у кола, елече, течности, спрееви, мириси, и се што е добила :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #321 на: 09 Ноември 2016, 21:48:04 pm »
Оди прашај, ништо нема да изгубиш. И избери си компанија која нема репутација да одолговлекува и да се заебава барајќи надоместок од тебе при исплата на штета. Не знам Еуролинк како котира на таа скала, ама Триглав знам дека се најкоректни на тоа поле.

Сте чуле ли за поврзаноста меѓу Еуролинк, Еуролиз и дел од автосалоните?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг: Осигурителни компании
« Одговори #322 на: 09 Ноември 2016, 21:54:36 pm »
Јас си се спријателив со таа од винер, ми дава се живо што имаат, држач за телефон, полнач за у кола, елече, течности, спрееви, мириси, и се што е добила :)
Остана уште цицки и пичка да ти даде ;D

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #323 на: 09 Ноември 2016, 22:18:08 pm »
Со евроинс имам мало и нормално не убаво искуство.
Требаше да ги сликаме возилата во осигурителна за да споредат штета. Ми се јави тој и ми рече дојди кај цитроен. Е сега пробав да му објаснам дека таму нема место за 17м шлепер ама не успеав.. па кога отидов со камионот таму сфати дека нема теоретска шанса да влезам пред салонот и да ги наместиме возилата. После се јави во Сава(каде што е осигуран камионот) и моравме до сатра да отидеме зошто таму има простор. Па колегите од Сава да им ги пратат сликите на овие од евроинс за да можеле да исплатат...
Кога го прашав кој ќе го плати горивото од автокоманда до кај нив и назад до сатра незнаеше што да ми одговори. Ама тоа е јбг.. Од некои причини мора и со нив да се работи...

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #324 на: 09 Ноември 2016, 22:36:58 pm »
Остана уште цицки и пичка да ти даде ;D

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

хаха стара е, пред пензија скоро :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #325 на: 10 Ноември 2016, 00:05:31 am »
Ако треба да земи убава пензија како би му го.... ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #326 на: 19 Јануари 2017, 16:54:32 pm »
Значи не можам зелен картон да си звадам бидејки минатата среда кога ја регистрирав колата не ми ги внеле таблиците во системот на Национално биро за осигурување.

Како не ми текна да си проверам ама па до сега не ми текнало никогаш дека вакво срање може да се случи.

Утре ако не успеам ми пропадна одењето за Бугарија

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #327 на: 19 Јануари 2017, 17:06:34 pm »
Значи не можам зелен картон да си звадам бидејки минатата среда кога ја регистрирав колата не ми ги внеле таблиците во системот на Национално биро за осигурување.

Како не ми текна да си проверам ама па до сега не ми текнало никогаш дека вакво срање може да се случи.

Ќе одиш таму кај шо ти е осиг.колата и ќе ти ги внесат таблиците и ќе ти дадат зелен картон.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Одг:
« Одговори #328 на: 19 Јануари 2017, 19:15:44 pm »
таблиците ги внесува брокерот или агентот за осигурување... некој нешто не му е јасно штом ти кажал таква глупост. На секоја нова кола, која првпат се регистрира не може да и се внесат таблиците затоа што прво вадиш осигурање а после ти даваат таблици... откако ке земеш таблици се враќаш во осигурителната компанија и ти го внесат бројот на таблици.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #329 на: 19 Јануари 2017, 20:22:01 pm »

Vo koja kompanija e AO polisata ? Ako si u Winner uste vecerva ke vneseme tablica. Mada utre e raboten den i ke sredis vo bilo koja kompanija i da si. Samo gledaj toa da e pred 16 casot da ne ima nekoj drug problem koga ke treba korekcija od NBO a oni se do 16h.