Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 137319 пати)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #300 на: 17 Јули 2016, 15:52:30 pm »
Мoже дa се префрли пoпустoт сaмo дoкoлку вo истa гoдинa се прoдaде вoзилo и се купи другo вoзилo.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #301 на: 17 Јули 2016, 15:56:14 pm »
Попустот може да се префрли од една на друга кола, а Годовспид има случај каде што колата сака да ја префрли од еден на друг сопственик, а во тој случај се губи попустот. Сепак, има некои правила, ете мене не можеше да ми се префрли попустот, пошто имам две коли на мое име... Сепак, најубаво е директ со осигуретелната компанија да се напраи муабет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #302 на: 17 Јули 2016, 16:12:06 pm »
Попустот може да се префрли од една на друга кола, а Годовспид има случај каде што колата сака да ја префрли од еден на друг сопственик, а во тој случај се губи попустот. Сепак, има некои правила, ете мене не можеше да ми се префрли попустот, пошто имам две коли на мое име... Сепак, најубаво е директ со осигуретелната компанија да се напраи муабет.

Да јас на тоа мислев доколку се промени сопственикот на возилото се губи попустот

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #303 на: 17 Јули 2016, 16:26:07 pm »
Мислам дека може да се префрли попустот од еден сопственик на друг. Кога ја продаваш колата на некого може да му ја дадеш и полисата сосеа попустот.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #304 на: 17 Јули 2016, 16:27:39 pm »
Мислам дека наградата (попустот) е за сопственикот на возилото, зошто бил примерен и не направил штета во тие неколку години. Глупо е наградата да биде „врзана“ со возилото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #305 на: 17 Јули 2016, 17:25:14 pm »
Посекако дека е за сопственикот, не за колата...
Ние во март, за истата кола, ама со промена на сопственик (заедно со полисата нели), го изгубивме попустот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #306 на: 09 Август 2016, 00:21:47 am »
Имал некој искуство со Евроинс? Како се за проценка и исплата на штета?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #307 на: 09 Август 2016, 00:24:23 am »
Poarno da nemas.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #308 на: 09 Август 2016, 09:18:13 am »
Имал некој искуство со Евроинс? Како се за проценка и исплата на штета?

Јас имав, за жал. Во неколку наврати напишав дека селска задруга функционира подобро од нив, гледаат на секој начин да заработат на жртвата. ОД највисоко ниво со исплаќање на минимални износи до најниско ниво со праќање на жртвата во нивни сервиси.

Момакот уште на телефон ми вика кој ти е крив што си ја носел колата во официјален сервис, ние ќе ти ја направевме во наш со половни делови !!! Кога го замолив ова и написмено да ми го испрати, нормално дека не го спомна више.

Овдека моето искуство скратено: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,20191.msg887683.html#msg887683

Ако те интересира нешто повеќе пиши слободно.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #309 на: 09 Август 2016, 09:45:13 am »
Работата е што ти можеш да бидеш осугуран во најдобрата компанија, не можеш да знаеш тој што ќе те шибне во која е осигуран. Поглупо замислено и изведено не може да биде. Нека исплати мојата компанија па нека се убедуваат после со на другиот компанијата и нека се судат.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг:
« Одговори #310 на: 09 Август 2016, 17:04:00 pm »
Така немаше да постојат квази компании,  одма ќе си затвореа.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #311 на: 09 Август 2016, 17:12:49 pm »
Работата е што ти можеш да бидеш осугуран во најдобрата компанија, не можеш да знаеш тој што ќе те шибне во која е осигуран. Поглупо замислено и изведено не може да биде. Нека исплати мојата компанија па нека се убедуваат после со на другиот компанијата и нека се судат.

Да, зошто не се смени ова. Поголема глупост здравје.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #312 на: 10 Август 2016, 12:05:23 pm »
http://telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-stetite-tesko-ke-se-nadomestat-samo-kasko-osigurenite-avtomobili-ke-dobijat-otsteta.nspx

Најмалку битна, но сепак голема штета за луѓево еј.

Страшна работа.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #313 на: 09 Ноември 2016, 01:02:49 am »
Некој да ми кажи што како е за кај осигурителниве компании, мислам имам прашувано предходно али не ми текина.. Дома имам преку 5 возила што се регистрираат и се возат.. 2 така стојат чекаат подобри денови :D ..

Моментално сум во еуролинк, и досега 2/3 пати им текна да ми дадат гратис патници (150 денари) и тоа е тоа.. Последен пат пред 1 месец бев да ја осигурам јамахата, баш ги прашав дали даваат нешто пошто знам кај другите све и свашта поклонуваат или па некој си дополнителен попуст (патосници, пп апарати, кабли...) и ми се изнасмееја ми викаат такво нешто не постои никаде блабла, другите тоа го правеле колку да те залажат да појдиш кај нив...

Дали да ги соберам сообраќајните од сите возила и да појдам по осигурителниве компании да прашам кој што нуди како нуди попусти едно друго ? или па нема смисла ?
Наводно разбрав демек као такси компанииве на незнам колку возила, едно имаш гратис осигурување..

Што препорачувате ?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #314 на: 09 Ноември 2016, 01:18:32 am »
Не знам за другите но во Винер имаат подароци. За попусти за повеќе возила можеш да го прашаш членот Kalimero. Тој може најдобро да ти каже.
Brains are awesome. I wish everybody had one.