Да исплаќаа на сите и без проблем немаше да има работа за мене и другите мои колеги адвокати
Ако ти треба помош за штета некоја, слободно пиши ми ПП
и немаше такви бесни коли да возите...
шала нормално...
она што лугево не сваќаат е дека не е битно кај ти ке се осигураш )збориме за регулар осигурање на возило при регистрација) туку битно е каде е осигуран оној другиот со кој си се чукнал... каде е он осигуран, таму ке си бараш пари, одкако ке се докаже дека он е крив...
од друга страна кјуби (бившо, сега се “осигурување македонија, виена иншуренс груп) имаат агенти за продажба што ке ти средат се додека ти си го пиеш кафенцето во бифето. денес на пример бев во кјуби. бидејки одкако возам и имам свои возила не сум регистрирал или земал осигурање од друго место, па се знаеме доста добро со нив, влегов, дадов сообраќајната од Ш2, полисата од претходниот газда, зелената карта од претходниот газда, остаив 300 денари на маса (толку ми побараа) и си отидов... на следно поминување застанав и на портирница во плик сите документи скоцкани си ги зедов... е тоа ми паше нај многу.. не ми пашат 500 денари поевтино во било кое друго место, а уствари сите се стварно на централен систем врзани, и да повторам дека твојата компанија што си ја избрал не ти исплаќа штета на тебе туку онаа другата од кривиот...