Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Се извинувам доколку некој се препознае, но многу ме нервира кога некој луѓе ќе направат штета на возилото и не го активираат каското од причина што штетата била мала. Која е логиката неможам да разберам...
Цитат: Cuore Sportivo на 09 Октомври 2013, 07:52:05 amСе извинувам доколку некој се препознае, но многу ме нервира кога некој луѓе ќе направат штета на возилото и не го активираат каското од причина што штетата била мала. Која е логиката неможам да разберам...Не го активираат затоа што најчесто имаат франшиза од 200,300,500 евра, па ако штетата е 530 евра, они имаат франшиза од 500 евра ќе треба од свој џеб да си ја платат франшизата
Sto mislite za ova:http://euroins.com.mk/-322.htmlNekolku godini veke postoj, i nakratko spored dogovorot sto pokriva e nesto kako mini kasko, i pokriva steti vo vrednost do 200 Eur vo edna godina ( znaci i poveke steti da ima vo edna tekovna godina, osiguruvanjeto pokriva steti do suma do 200 eur, nad toa si pokrivate samite ) i vazi pod opredelni uslovi ( liceto koe sto go upravuva voziloto da ne e pijano, voziloto da ne e koristeno za trki i slicno, vo momentot na nesrekata da ne e vozeno so brzina pogolema od 50km/h nad dozvolenata i slicno ) i premijata koja sto ja plakate za seto ova e samo simbolicni 850 MKD ( pred 1 ili 2 godini bese 600MKD). Znaci paketcevo postoj nekolku godini veke i super e vaka na hartija, pa ajde dokolku nekoj e zapoznaen poveke, ili go koristel neka spodeli iskustvo
Цитат: Cuore Sportivo на 08 Октомври 2013, 18:08:10 pmДечки, брокери , која е процедурата доколку сте платиле осигурање за возилото 10-12 дена пред да истече старото но поради виша сила: удар од гром, пад на напон, ремонт, поплава и слично не сте успеале да отидете на технички ( притоа ве одбиле под рука да ви удрат печат за техничко исправно возило). Поминауваат два месеци од реализирањето на осигурувањето но колата уште не поминала технички. Кој се опциите:a) важи старото осигурање само треба да се смени дататаб) треба повторно да се вади осигурањеОди во компанијата каде си ја извадил полисата, мора да ги имаш двата примерока од полисата со тебе, ќе доплатиш одредена сума, за тие месец дена или два, и ќе ти извадат нова.
Дечки, брокери , која е процедурата доколку сте платиле осигурање за возилото 10-12 дена пред да истече старото но поради виша сила: удар од гром, пад на напон, ремонт, поплава и слично не сте успеале да отидете на технички ( притоа ве одбиле под рука да ви удрат печат за техничко исправно возило). Поминауваат два месеци од реализирањето на осигурувањето но колата уште не поминала технички. Кој се опциите:a) важи старото осигурање само треба да се смени дататаб) треба повторно да се вади осигурање