Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 136644 пати)

Отсутен picantno

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #795 на: 07 Април 2025, 15:04:51 pm »
Здраво, дали некој има искуство со осигурителната компанија Евроинс за исплата на материјална штета по сообраќајна несреќа?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #796 на: 07 Април 2025, 22:08:32 pm »
Да, ги добивме на суд, па исплатија на последниот ден пред да одат на извршител.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #797 на: 07 Април 2025, 22:46:32 pm »
Летово ме лупнаа во Грчка во верижен судар, јас бев прв и 2 осигурителни компании од Србија нејќат да платат, си пребацуваат вина. Дали има некој адвокат од Скопје или да идам до Србија да поднесам тужба ?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #798 на: 08 Април 2025, 18:26:44 pm »
Znaci rabotava e registriraj kola vadi zelen karton za na kraj pak sam da platish se.

Se e radi reda ebem ti balkan

Отсутен picantno

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #799 на: 08 Април 2025, 20:22:22 pm »
Има некој да сподели подетално искуство со судски спор со осигурителна компанија (по можност Евроинс), колку време траеше спорот и дали на крајот се доби посакувана сума? Исто така, дали доколку се пресуди во корист на оштетениот, осигурителната компанија ги плаќа судските трошоци?
Поради сообраќајна несреќа, за која е виновен клиентот што они го застапуваат, ми проценуваат тотална штета на колата и нудат смешна цифра за оштета... Бидејќи во оваа држава ако си оштетен изгледа само ќе те дотепаат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #800 на: 08 Април 2025, 21:31:35 pm »
Се ми се чини дека со нив бев на суд.
Си платија на крај се.
1-2год. мислам траеше се на се.
Одамна беше не памтам точно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #801 на: 08 Април 2025, 21:55:04 pm »
И јас бев со Винер на суд, платија судски трошоци, адвокатот мој, ја преплатија колата и се останато. Јас немав никакви трошоци, ама траеше и кај мене 1.5 до 2 години.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #802 на: 13 Април 2025, 21:59:24 pm »
Ај вака со мое искуство винер е мизерија тешка!
Имам многу позитино искуство со триглав кај што цела процедура трае 15 минути, и си одиш... Направив сообракајка со комбето кај што е во триглав осигурано каско. Комбето беше удрено напред јас бев крив (без жмигавец ми сверте лево) го собрав од позади целата процедура трае за активирање на каското 10 минути. Го активирав и за задната врата пошто другаров место у прва го убаци у рикверц и бутна стубот од капијата...
У мегу време и доблото го удрија и на тоа беше активирано каско без никаков проблем....

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210
« Одговори #803 на: 14 Април 2025, 01:58:46 am »
Можеш поопширно да пишеш што е проблемот со винер?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #804 на: 14 Април 2025, 09:11:23 am »
Имам многу позитино искуство со триглав кај што цела процедура трае 15 минути, и си одиш... Направив сообракајка со комбето кај што е во триглав осигурано каско. Комбето беше удрено напред јас бев крив (без жмигавец ми сверте лево) го собрав од позади целата процедура трае за активирање на каското 10 минути. Го активирав и за задната врата пошто другаров место у прва го убаци у рикверц и бутна стубот од капијата...
У мегу време и доблото го удрија и на тоа беше активирано каско без никаков проблем.... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ау тој се испокршил прашање оградата кој ке ја надомести на човекот? Ај моторните возила осигурување( маки ке видите мајмун ке родите до парите да дојдете)- ке ве влечат до последен ден минута пари да ви пуштат и ке одложуваат.Минимум од 2до4год.Проклети да се тие сите до една осигурителна први се за пари да лапат кога треба да исплатат мака ке видиш ж-адвокат никако сам ке те заебат нешто.Проклети да се тие осигурителни кој ги измисли и тој да е

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #805 на: 14 Април 2025, 09:24:14 am »
Бушав, он ќе одговара ли дека не дал жмигавец?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #806 на: 14 Април 2025, 09:48:56 am »
У мегу време и доблото го удрија и на тоа беше активирано каско без никаков проблем.... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ау тој се испокршил прашање оградата кој ке ја надомести на човекот? Ај моторните возила осигурување( маки ке видите мајмун ке родите до парите да дојдете)- ке ве влечат до последен ден минута пари да ви пуштат и ке одложуваат.Минимум од 2до4год.Проклети да се тие сите до една осигурителна први се за пари да лапат кога треба да исплатат мака ке видиш ж-адвокат никако сам ке те заебат нешто.Проклети да се тие осигурителни кој ги измисли и тој да е

Не дај боже да напраиш беља каде што ти си крив, па да треба да исплатиш 100к евра за поправање на некое Audi Q8. Да видиме дали е подобро да ги платиш ти од џеб, или некоја „проклета осигурителна компанија“.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #807 на: 14 Април 2025, 10:43:48 am »
Според мене во Севернистан имаме евтини авто осигурителни полиси. За 100тина евра годишно да возиш цела година низ скопска џунгла е смешно евтино. Тоа дали ќе те исплатат при штета е посебна приказна, но АО се евтини за да си enabled за сообраќај.

Инаку, се повеќе си мислам дека за низ Скопје треба што поевтино градско возило, од типот на Панда, Ц1 итн, па и да имаш некоја дешавка ќе ја преболиш финансиски полесно.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #808 на: 15 Април 2025, 16:28:32 pm »

Можеш поопширно да пишеш што е проблемот со винер?

Ми ја удрија колата (браник крило, фар, под крило) за сетоа тоа ми дадоа 16.400 денари спогодба...
После месец дена натегање си платија се ново по цена од 88.000 денари

Оградата е наша :)

Бушав, он ќе одговара ли дека не дал жмигавец?

Јас сум крив, мавам од позади....

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен stanzli

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #809 на: 16 Јуни 2025, 21:49:13 pm »
Дали во мк може да се извади историја на авто осигурување на физичко лице(документ со кој се потврдува дека од хх до хх период немаш причинето сообраќајна незгода/штета спрема трето лице итн..) ?