Автор Тема: Вашиот следен автомобил?  (Прочитано 65504 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Вашиот следен автомобил?
« Одговори #210 на: 01 Јануари 2014, 18:14:08 pm »
Ceed 1.6 GDI.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #211 на: 01 Јануари 2014, 18:15:14 pm »
LosiPatista e феномен. Ужасно ги мрази бензинците, а сите коли што ги купува се бензин. Најверојатно кога пазари возило, брамовск со пиштол му стои над глава, и не му дава да купи дизел.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #212 на: 01 Јануари 2014, 18:18:15 pm »
;D Брамовск не ми дава +2000 евра колку што бараат за дизелот.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #213 на: 01 Јануари 2014, 18:47:39 pm »
Чим размислуваш околу Ку7 значи не си сигурен во својата машкост. :D
Не велам дека не е таман,но не пишано правило на форумот е дека оној кој вози Ку7,Х5,Х6,МЛ има мало куре. ;D
Ова се типични утехи за некој кој не може да си ги дозволи  ;D

Инаку мене може ми е мал, ама затоа ми е тенок и мек е како душа!  :-*
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #214 на: 01 Јануари 2014, 18:59:47 pm »
Би сакал ова. Идеално за низ град и отворен пат:

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3935
« Одговори #215 на: 02 Јануари 2014, 00:48:09 am »

Јас да имам ќе ти дадам +2000 само под услов да е било кој 1.5 dci па дури и во Mercedes :) За други дизели не ти помагам :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34155
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #216 на: 02 Јануари 2014, 01:08:00 am »
Иначе за Антарата: http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/antara/sports-utility-vehicle/variants

Pros:
        Well equipped
        Comes with a lifetime warranty
        Interior feels well built

...што е дијаметрално спротивно на тоа што некои експерти го тврдеа тука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #217 на: 02 Јануари 2014, 01:18:09 am »
Добра оценка од карбајер.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #218 на: 02 Јануари 2014, 01:20:27 am »
Фаланга, побитно е:

Unrefined diesel engine
Boot is too small
Handles poorly

Отколку шминки како:

Well equipped

Тие ги ставиле колку онака, да има нешто позитивно напишано. А оцената си кажува до кај е возилото.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #219 на: 02 Јануари 2014, 08:44:33 am »
Секако дека КарБаер мораат да пишат бар нешто позитивно! Во спротивно зошто некој би ја купил, т.е. зошто би се заинтересирал да ја купи ако пишува само негативни работи. Патем:
Цитат
Interior & comfort 2.2 /5
Ride is soft but too bouncy to be comfortable, engine is noisy too
On-road comfort is a bit of a mixed bag with the Antara. The soft suspension soaks up potholes and bumps well, but the way that it's set up causes the body to bounce up and down longer than it should do so you find yourself bobbing around quite a bit. Making matters worse is that noisy diesel engine which sounds incredibly unrefined and revs loudly at motorway speeds too. 
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/antara/sports-utility-vehicle/review
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #220 на: 02 Јануари 2014, 09:22:02 am »
Иначе за Антарата: http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/antara/sports-utility-vehicle/variants

Pros:
        Well equipped

Никогаш не рековме дека не е добро опремена.. Гаранцијата кај нас не важи. А за "interior feels well built" - значи дека е добро заштрафен. За материјалите нема потреба да збориме, ако сакаш ќе одиме заедно до салон, да се увериш.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #221 на: 02 Јануари 2014, 09:42:10 am »

Pros:
        Well equipped

Никогаш не рековме дека не е добро опремена.. Гаранцијата кај нас не важи. А за "interior feels well built" - значи дека е добро заштрафен. За материјалите нема потреба да збориме, ако сакаш ќе одиме заедно до салон, да се увериш.

А за да се направи уште подобар осет за квалитетот може во салон да отидеме со моето ЦРВ како еден од конкурентите на Антара, па тамам ќе може и горе доле да се направи директна компарација како стои Антарата во однос на еден од конкурентите.

Дарко

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #222 на: 02 Јануари 2014, 09:44:06 am »
А за да се направи уште подобар осет за квалитетот може во салон да отидеме со моето ЦРВ како еден од конкурентите на Антара, па тамам ќе може и горе доле да се направи директна компарација како стои Антарата во однос на еден од конкурентите.

Дарко

Јапонците се добро заштрафени и не крцкаат, но по правило се тврда пластика.

Јас да имам ќе ти дадам +2000 само под услов да е било кој 1.5 dci па дури и во Mercedes :) За други дизели не ти помагам :D

А где је печат?

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #223 на: 02 Јануари 2014, 09:51:58 am »

Дарко

Јапонците се добро заштрафени и не крцкаат, но по правило се тврда пластика.

Антарата е добро зашрафена, не крцка и има убава фина мека пластика, пријатна на допир или? :)

Што е толку тешко да се прифати нешто што е реално.. Антарата дефинитивно е прилично лош СУВ.

Да подобар е од Вартбург, Југо и останато. Ама ние само споредуваме према некаков критериум поставен од конкуренцијата, односно што би можел да купи човек во таа класа, за таа намена, за слична сума пари, и дали можеби е тоа подобар дил.

Колку и да ми се бендисува Honda како бренд, кога јас купував не отидов директива и ај Honda без да видам што друго. Дадов шанса и на други марки (дури сеуште тврдам дека Мазда е подобро возило, ако не гледаме сума на пари), и дури кога направив некаков критериум отидов и купив.

Инаку како репер за вредноста на Антарата нека послужи дека во еден период се зимаше CRV и за доста под 22000 со малку среќа, и тоа со мноооогу опрема и погон на сите тркала.

@Cuore: Колку и да мислиш дека не ти значи опремата, верувај ми на оваа димензија од возило, со намалена прегледност поради висината во рикверц и те како ти помагаат паркинг сензорите. Јас имам прилично тесна гаража, и да не се паркинг сензорите веројатно многу поспоро ќе паркирам без да оштетам.

Ксенон -от го доживувам како качување на пасивната безбедност (мене побитна ми е пасивната безбедност што помага да се спречи несреќа од колку активната).

На крај краева сите детали го прават финалното чуство што човек го има за време на поседувањето на возилото.

Првично е суштината (квалитет, возни перформанси, практичност), ама па и све друго влијае..

Антарата за жал освен пониска потрошувачка за дизел варијантата (дури и за ова не сум сигурен колку у ствари троши таа верзија, можда испадне дека и ова не е предност), не нуди апсолутно ништо друг што би ја направило поинтересна за купување од конкуренцијата..

Дарко
« Последно менување: 02 Јануари 2014, 10:10:21 am krell »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34155
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #224 на: 02 Јануари 2014, 09:58:39 am »

Pros:
        Well equipped

А Каптивата каква е у споредба со Антара? Освен значката има друга разлика?