Автор Тема: Вашиот следен автомобил?  (Прочитано 65463 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Вашиот следен автомобил?
« Одговори #225 на: 02 Јануари 2014, 10:02:18 am »
Иначе за Антарата: http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/antara/sports-utility-vehicle/variants

Pros:
        Well equipped
        Comes with a lifetime warranty
        Interior feels well built

...што е дијаметрално спротивно на тоа што некои експерти го тврдеа тука.

Никогаш не рековме дека не е добро опремена.. Гаранцијата кај нас не важи. А за "interior feels well built" - значи дека е добро заштрафен. За материјалите нема потреба да збориме, ако сакаш ќе одиме заедно до салон, да се увериш.

А Каптивата каква е у споредба со Антара? Освен значката има друга разлика?

Има.. Уште полоша е :) Ама па од друга страна мислам дека Каптивата има поголем багажник, па бар го прави поутреблив за намената што некој би купил вакво возило, и дури мислам дека има и варијанта со 7 седишта, што пак прави некаква предност за некој што тоа му треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #226 на: 02 Јануари 2014, 16:49:17 pm »
Чим размислуваш околу Ку7 значи не си сигурен во својата машкост. :D
Не велам дека не е таман,но не пишано правило на форумот е дека оној кој вози Ку7,Х5,Х6,МЛ има мало куре. ;D
Ова се типични утехи за некој кој не може да си ги дозволи  ;D

Инаку мене може ми е мал, ама затоа ми е тенок и мек е како душа!  :-*

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #227 на: 02 Јануари 2014, 19:06:04 pm »
Иначе за Антарата: http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/antara/sports-utility-vehicle/variants

Pros:
        Well equipped
        Comes with a lifetime warranty
        Interior feels well built

...што е дијаметрално спротивно на тоа што некои експерти го тврдеа тука.

Никогаш не рековме дека не е добро опремена.. Гаранцијата кај нас не важи. А за "interior feels well built" - значи дека е добро заштрафен. За материјалите нема потреба да збориме, ако сакаш ќе одиме заедно до салон, да се увериш.

А Каптивата каква е у споредба со Антара? Освен значката има друга разлика?

Има.. Уште полоша е :) Ама па од друга страна мислам дека Каптивата има поголем багажник, па бар го прави поутреблив за намената што некој би купил вакво возило, и дури мислам дека има и варијанта со 7 седишта, што пак прави некаква предност за некој што тоа му треба.

Канта на 4 тркала. Што очекуваш од недоделкан скап полупроизвод.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #228 на: 18 Февруари 2015, 21:21:15 pm »
И сега, кој е вашиот следен автомобил? :)

Ја за себе незнам... често го мењам мислењето, а сакам да сум реален во смисол на можностите-ипак има друга тема за неостварени соништа, нели? ;) Сакам некој кросовер (4х4 обавезно), ваљда нормално на годините и околностите незнам :D мада длабоко у себе сакам некој хотхеч да се осеќам и даље млад... ;D Аутото мора да биде ново, кросоверот треба да е турбо дизел, а хотхечот пожелно бензинец  8) Дизелашот можда е најбоље да е шваба или француз, а бензинецот од жутите  ::) Рецимо дека некои од комбинациите се Јети, Свифт Спорт, Дастер...? Дајте идеи ајде, па ќе се зема можда кредитче понатаму ЗДРАВЈЕ!  :-*

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #229 на: 18 Февруари 2015, 21:43:45 pm »
Јас више знам кој ке биде мојот следен аутомобил.
Кросовер немам никаква потреба да купувам, се додека не решам да идам у лов или да бидам пецарош.
Инаку пред некој ден возев АСХ и некако се разочарав од него. Беше дизел, со 170 коња, али на брзина над 120 е страшно шумлив и бучен. Веројатно заради аеродинамиката. Од  Хјундаи не го пробав ИХ35-ка, кој е страшно интересен сув, многу интересен изглед, а незнам колку и како е бучен. Инаку фаца е како од надвор, така и од внатре. Има моменти кои ме нервираат, како на пример дисплеите, ама тоа може да се замижи.

И секако е најдобро аутото да е ново. Тука во потполност се слагам со тебе :)
Барем јас имам таков кеиф :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #230 на: 18 Февруари 2015, 21:47:26 pm »
И сега, кој е вашиот следен автомобил? :)

Се надевам Alfa Romeo 159 или Giulietta.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #231 на: 18 Февруари 2015, 22:07:39 pm »
Vrtsi suci..uste nisto krupno ne se smenilo...

bidejki...

1. Nemam pari za odrzuvanje na CL500 ( 900 eur ABC amortizer poloven..a bogami i za gorivo ( 5.0 V8 e).
2.Nemam pari i uslovi za odrzuvajne/servisiranje na bilo sto od USA.
3.Poveke od 12.000 k nitu imam nuti bi dal za kola..a uste pomalku za kola sto se nudi na novo za taa suma.

Neka si go izvozi Kalibrata svoeto, (veruvam ima uste mnogu) a potoa bi baral od poslednite serii - 2007-2008 godina, a dali ke bide V6 benzinec na plin ili 320 CDI ( so 510 Nm) ....seuste ne znam. ;D

Isklucivo 6 speed manual transmission.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #232 на: 18 Февруари 2015, 22:53:07 pm »
Audi A6 C7 3.0 TDI  quattro или  Bmw 5 F10  Xdrive 3.0.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14385
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #233 на: 18 Февруари 2015, 23:11:16 pm »
Mojot sleden avtomobil 99% ke bidi V40 T4...Drugiot 1% mozi komotno da se e** ili ke treba da cekam uste nekoe vreme. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3891
« Одговори #234 на: 19 Февруари 2015, 00:18:32 am »
Кога ја гледам темава ептен ме фаќа мерак за нова кола :) >250кс, Аутоматик, Турбо Дизел, 4Х4 или RWD
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #235 на: 19 Февруари 2015, 01:25:50 am »
One of these if I'm lucky..
New blood of old school

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #236 на: 19 Февруари 2015, 03:09:20 am »
Со чале се тепаме за 2, но бидејќи условите не дозволуваат 2 мерцедеса, ќе бираме еден, јас почнувам да запнувам за :

буквално ист, само со други бандажи(можеби)

а он за :

и двете би биле во дизел варијанта, јас што би сакал, а верувам и он, е 250 цди, доволно брзо а сепак доста економично, сега останува да се поклопат коцките...:)
No turbo, no fun :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #237 на: 19 Февруари 2015, 08:17:13 am »
Ufff so ubava interesna tema za citanje i relaksiranje.

Ako realno gledame na rabotite, bi sakal da imam nekoe japonsko vozilo kako Honda Civic 1.8 od 2008 godina ili ponovo ama strav mi e deka naucen so turbo dizel ke se razocaram malku  :-\
Mazda 6 2009-2010 godiste mi faka oko so 2.5 benzinec. Ke vidime, vremeto ke si pokaze.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #238 на: 19 Февруари 2015, 08:52:56 am »
Ufff so ubava interesna tema za citanje i relaksiranje.

Ako realno gledame na rabotite, bi sakal da imam nekoe japonsko vozilo kako Honda Civic 1.8 od 2008 godina ili ponovo ama strav mi e deka naucen so turbo dizel ke se razocaram malku  :-\
Mazda 6 2009-2010 godiste mi faka oko so 2.5 benzinec. Ke vidime, vremeto ke si pokaze.

За викендов возев турбо дизел после 4 месеци возење бензинец. Најчудното нешто беше што вртежите завршуваат многу брзо. Многу брзо.
Инаку да, ќе останеш разочаран, затоа што нема да лепи на седиште како дизел, иако има 140кс. Еден другар сакаше да зема таков сивик па имав прилика да пробам неколку. А релативно многу добри возила се.

А следен, шо знам... Знам дека тракторот (мондеото) ќе си оди по брза постапка и ќе му барам замена (најверојатно бензинец со плин). Во игра се Хонда ЦРВ/Акорд  2.0 ВиТек, Рав4/Авенсис 2.0, или Мазда 6 2006/2007 2.0 бензин. Стариот пак спомна демек поубаво било дизел, ама овојпат од ВАГ групацијата (Октавија тди му правело мерак). Јас навивам за Хонда, што ќе излезе на крај не знам.  :-\ :-\
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #239 на: 19 Февруари 2015, 09:52:09 am »
Mojot sleden avtomobil 99% ke bidi V40 T4...Drugiot 1% mozi komotno da se e** ili ke treba da cekam uste nekoe vreme. :)
Like  :)