Автор Тема: Voltage stabilizer, myth or fact ???  (Прочитано 5859 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Voltage stabilizer, myth or fact ???
« на: 23 Септември 2013, 12:16:31 pm »
http://www.vclassmotorsport.com/template.asp?menuid=144

(Connect at 12V battery & alternator)

This Racing Spec,2-in-1 voltage stabilizer that consist of Direct-charging Positive cable and Voltage Stabilizer in one. It improves both Horsepower and Torque from Low to High RPM, The Positive cable allows ample charging current to the battery. The results: Noticeably improved acceleration, superior engine response, longer lasting battery life, stable voltage, reduced distortion and less emission.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29674
    • CARclub.mk
Одг: Voltage stabilizer, myth or fact ???
« Одговори #1 на: 23 Септември 2013, 12:35:59 pm »
Искрено, скептик сум. Мислам дека не би имало никаков ефект на перформанси.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2 на: 23 Септември 2013, 12:36:43 pm »
ја од оваа фирма не би купил ама баш ништо,многу фејк ми изгледа некако све што продаваат

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
« Одговори #3 на: 23 Септември 2013, 13:17:34 pm »
Го имам гледано чудово пред х години по интернет внатре има само кондензатори ништо повеќе имаше по интернетов и шеми за направи сам варијанта

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 23 Септември 2013, 13:23:13 pm »
Ако сакаш да „заштедиш“ на струјата, најдобра варијанта е да се исклучи ременицата на алтернаторот со спојка (нешто како клима-компресорот) и во тие моменти да се ослониш само на струјата од акумулаторот. Втора варијанта е, над 3000 вртежи да го прекинеш полнењето и пак да се ослониш на акумулаторот, ама пак ти е закачен алтернаторот како паразитен елемент на моторот.
Како и да е, со „стабилизатор“ ништо не добиваш. Пред се`, улога на стабилизатор има самиот акумулатор, а втора работа, ако евентуално имаш падови на напонот при користење некои електрични потрошувачи (тука мислам на сабвуфер и аудио опрема) повеќе работа ќе ти врши солиден кондензатор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #5 на: 23 Септември 2013, 13:44:36 pm »
Само пола фарад кондензатор и толку. Пофино е она што реков како дисплејче кое ќе ја покажува волтажата на акумулаторот, па да си пратиш што се дешава. Во некое од фиочињата да се потпикне.

http://www.ebay.com/itm/New-LED-Display-Panel-Meter-Mini-Digital-Voltmeter-DC-0V-To-30V-Blue-Red-FV88-/130978728121?pt=LH_DefaultDomain_0&var=430188623963&hash=item1e7ef0c8b9

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6 на: 23 Септември 2013, 14:39:09 pm »

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
« Одговори #7 на: 24 Септември 2013, 20:05:23 pm »
aj vaka ova na nekoj benzinec moze ke ima razlika zaradi udarnite spicovi od alternator , ama na dizel nema ni da se oseti , drugo kaj benzinec dovolno mu e da funcionira na 12,5v celata elektronika , ako e taka na trka ke go izvadam kaisot od alternator i ke izvozam samo na akumulatorot bez nikakov problem , ako go zadrzam alternatorto ke gi izgasnam site potrosuvaci , a alternator ne e kuznaeti kolkav potrosuvac na silata na motorot ,kacuva samo 200-300 rpm ako e otkacen a ne sum merel na vreme dali ke sum po brz.
Po moe ima kondenzatori po 1f ili 500mf pa mozes dva da stavis i ke imas stabilen napon kolku sakas.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #8 на: 24 Септември 2013, 21:02:09 pm »
Ништо од ова....сите електонски уреди о автомобилите имаат свои стабилизирачки и филтрирачки кола...новите алтернатори се многу попаметни од старите,посебна електроника ја ндгледува неговата работа и го држи во најоптимален и најштедлив режим...т.е рглерот не е само регулатор на напон,комуницира со body контролниот систем...а тоа за добивките во силата..продавам јас едно шишенце со воздух, само 500 ден.Ако возиш во багажник, добиваш покачување на перформансите и заштеда на горивото...побрзајте, још мало па нестало.... ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #9 на: 24 Септември 2013, 23:27:30 pm »
Ако сакаш да „заштедиш“ на струјата, најдобра варијанта е да се исклучи ременицата на алтернаторот со спојка (нешто како клима-компресорот)

Знам луѓе кои го извадиле компресорот и според нив добиле нешто.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 25 Септември 2013, 01:39:59 am »
Кога не е уклучена електричната спојка, ременицата се врти со рака ко` од шала! Једино што може да добиле е повисока температура у кабина во лето. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11 на: 07 Октомври 2013, 00:33:58 am »
Ако сакаш да „заштедиш“ на струјата, најдобра варијанта е да се исклучи ременицата на алтернаторот со спојка (нешто како клима-компресорот)

знам и јас такви луѓе... ми тврдеа дека со налепница Rtype добиле накај 10-20 коња...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #12 на: 07 Октомври 2013, 00:51:24 am »

5 кила полесна кола,тоа добиле

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
« Одговори #13 на: 23 Јануари 2014, 23:00:16 pm »

da dobile mnogu se napraile ulje odeka go izvadele iscukale prstinja utepale vreme i posle zamorot koa ja stisnale si rekle lele letaaaaaaaaaa.......... :D :D :D
:D :D :D