Автор Тема: Што се случува со тотално уништените возила кои се каско осигурани?  (Прочитано 14578 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
На лизинг се.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ај да не отварам нова тема.

Што се дешава со рентакар возилата (Херц, Еурокар и остали големи брендови) откога ќе си го отсвират своето?

Јас не сум сретнал нивно возило да е над 5000км, што значи дека константо купуваат нови.

Е стариве мора некаде да ги продаваат? Ги продаваат на луѓе, ги зимаат на лизинг од Мерцедес, БМВ и остали или?

Тоа мислам дека би била супер зделка, ем ново ем сервисирано би било возилото, но незнам каде ги продаваат. Сум гледам по нет околу оваа тематика но немам наидено на никаква "трага".

Treba da proveris vo bankite ili rent a kar agenciite.

Отсутен Nikola341

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Имав случај со каско осигурување, на близок пријател имаше несреќа колата беше тотално уништена, но од каско 80% штетата беше платена

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Што се случува со тотално уништените возила кои се
« Одговори #33 на: 29 Октомври 2013, 10:16:05 am »
Имав случај со каско осигурување, на близок пријател имаше несреќа колата беше тотално уништена, но од каско 80% штетата беше платена

I jas poznavav eden sto imase steta totalka priznaena od Kasko. Mu isplatija 80% zasto spored ona sto toj go kaza mu odbile za enterierot koj bil vo odlicna sostojba. Mozebi toa e pricinata. Spored mojot agent za osiguruvanje ako kolata e nova i nastane totalna steta togas kaskoto ke ja isplati celata suma.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
си пробал па што викаш лошо?

ако е добро направено,ќе тера исто како фабрички

За терање ќе тера исто како фабрички, ама при судар прашање е дали ќе се гужва исто како фабрички.

Си пробал? Неќеш ни да пробаш. Може си убеден дека мајсторот склопил све баш како што треба, но дали би се кладел у живот или здравје? Дали би ја ставил својата глава у залог при таа кладба?

Затоа ударани коли имаат многу пониска цена на пазарот, макар и биле направени толку добро што никој да не познае дека биле ударани.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Комшија донесе преубава 159ка од Бугарија (мислам од Дупница) и ја плати мислам околу 10.000 евра.

Ја вози и вика „абе бега во лево“. Ајде, притисоци во гуми, центрирање, балансирање, чуда, а-у.

Искочи дека била здраво опната и прилично добро направена (визуелно), али мајсторот што ја гледаше му рече дека не е добро исправена.

Ја продаде после 2 недели за 5000 евра.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Некој си лапнал 159ка за 5000евра. Ах... Има среќајлии.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Ко шо го кажа Класниов муабетот за колава, изглеа некој лапнал 158.5ка, не 159ка :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Не сум го видел комшијата одамна, ама како што разбрав, мајсторот што ја гледал колата му рекол дека најдобро е да ја продаде и да не се заебава со неа. Дали била некоја крпеница или калемка не знам, али ништо чудно.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Комшија донесе преубава 159ка од Бугарија (мислам од Дупница) и ја плати мислам околу 10.000 евра.

Ја вози и вика „абе бега во лево“. Ајде, притисоци во гуми, центрирање, балансирање, чуда, а-у.

Искочи дека била здраво опната и прилично добро направена (визуелно), али мајсторот што ја гледаше му рече дека не е добро исправена.

Ја продаде после 2 недели за 5000 евра.

Од бугарија кола никако, имаше еден случај човек купи опел астра ф и гледање на мајстори ова она, не им се верувало на мајсторите затоа што не биле сигурни, а работава била што колата била удрена асално, па калемена на косо и направена стакло... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Не сум го видел комшијата одамна, ама како што разбрав, мајсторот што ја гледал колата му рекол дека најдобро е да ја продаде и да не се заебава со неа. Дали била некоја крпеница или калемка не знам, али ништо чудно.

(Fiat 126)

+

(Alfa Romeo 33)

=

(Alfa Romeo 159)

Seems legit :)

П.С. Бре каква е 159кава...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
П.С. Бре каква е 159кава...
За само 5к. Замена за Поло, прв сопственик!?  8)