Автор Тема: ГМО  (Прочитано 408481 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: ГМО
« Одговори #1890 на: 07 Октомври 2015, 11:57:02 am »
миле: „гмо смее само за експеримент, не смее комерцијално“
симо: „зошто?“
миле: „затоа што смее само за експеримент, не смее комерцијално“

бурлески

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5291
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1891 на: 07 Октомври 2015, 17:22:05 pm »

Како филипв (не) ги разбира муабетите - е тоа се бурлески.
И, како филипв ги тера темиве во смарачки офтопик - трагедии.

Треба да те тужиме за времето што го имаме изгубено на читање и реплицирање на твоиве толкувања на работи кои тотално не бараат толкување (читај смарање).

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20664
« Одговори #1892 на: 07 Октомври 2015, 17:25:56 pm »
Не дека си ти многу поарен.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1893 на: 07 Октомври 2015, 19:13:13 pm »
миле: „гмо смее само за експеримент, не смее комерцијално“
симо: „зошто?“
миле: „затоа што смее само за експеримент, не смее комерцијално“

бурлески

Тебе треба копчињата од тастатурата со наводници да ти се искорнат....
Море цела тастатура треба да ти се земе и да ти се акне од глава :P

Бурлески? He played hockey for the phucking Red wings....

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1894 на: 07 Октомври 2015, 20:17:09 pm »

:) се јави

Дури сеа читам какви... ствари си ис... напишал за нуклеарните електрани и кој бил најголемиот проблем со нив.

Седи не се јавуј боље

Тебе треба копчињата од тастатурата со наводници да ти се искорнат....
Море цела тастатура треба да ти се земе и да ти се акне од глава :P

Бурлески? He played hockey for the phucking Red wings....

Овие реченици се бесмислени и намерно се такви: полузаинтересираниот кибицер да добие лажен впечаток за контроверза која уствари не постои. Уште еден од миљоните фалангини облици на лажна дилема.

молам без вреѓање

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #1895 на: 07 Октомври 2015, 20:24:37 pm »
Кај можам да читам за проблемите на нуклеарките? Сакам да јадам г*мна на таа тема!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1896 на: 07 Октомври 2015, 20:27:00 pm »
Кај можам да читам за проблемите на нуклеарките? Сакам да јадам г*мна на таа тема!

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,16327.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1897 на: 07 Октомври 2015, 20:57:12 pm »
Уште еден од миљоните фалангини облици на лажна дилема.

Ја дигам раце.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1898 на: 08 Октомври 2015, 15:34:52 pm »
Зошто ли каде и да се појави филипв, шансите се дека темата ја однел у доку*ца офтопик?

Од твоја перспектива ваљда е така, твое право е да мислиш што сакаш. Ама проблем е што твојата перспектива треба да биде од модераторски аспект, и наместо да ме модерираш мене што реагирам на офтопик... можеби понекогаш би можел евентуално да го модерираш изворот на тоа практикување офтопик.
Не мора секогаш, ама барем понекогаш. Знаеш, чисто да не си мислиме дека си не-дај-боже-нефер-и-необјективен.  :-\
(патем, ова истото важи и за поголемиот дел од менаџментот овде)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1899 на: 08 Октомври 2015, 15:39:55 pm »

Треба да те тужиме за времето што го имаме изгубено на читање и реплицирање на твоиве толкувања на работи кои тотално не бараат толкување (читај смарање).

Од твоја перспектива ваљда е така, твое право е да мислиш што сакаш. Ама проблем е што твојата перспектива треба да биде од модераторски аспект, и наместо да ме модерираш мене што реагирам на офтопик... можеби понекогаш би можел евентуално да го модерираш изворот на тоа практикување офтопик.
Не мора секогаш, ама барем понекогаш. Знаеш, чисто да не си мислиме дека си не-дај-боже-нефер-и-необјективен.  :-\
(патем, ова истото го мислам за поголемиот дел од менаџментот овде)

А зашто тераш офтопик па да морам да те модерирам зашто тераш офтопик? Ако некој отерал офтопик, зашто не си го пријавил? Или чисто онака, досадно ти беше, па немаше попаметна работа и се реши да се рчкаш со Филип?

Не знам зашто збориш у множина, не се сеќавам дека некој те изгласал за портпарол. Ако збориш за себе и се референцираш во множина, имаш подлабок проблем.

Би претпоставил дека поголемиот дел од менаџментот овде се согласува со моето мислење за тебе, а и да не се согласува, не ми прави многу разлика у животов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1900 на: 08 Октомври 2015, 15:58:50 pm »
Баче ако зборуваме за проблеми, ти си имаш свој проблем - со идентитетот. Не си Сигмунд Фројд, туку модератор.
Мојата забелешка првенствено е за твојата необјективност. Велиш да пријавувам, претпоставувам со цел да ти обрнам внимание на која тема/мислење има проблем? Но реално во овој случај, која е потребата од тоа кога ти веќе си на темава и реагираш, но никако не реагираш на тој што го почнува офтопикот. Офтопик кој потоа го продолжуваме СИТЕ.

Како менаџмент, не приметувате дека поединци скоро секогаш ги тераат темите у офтопик (и следствено у лични препукувања)? Кој е (по)крив за тоа, ние што реагираме на провокациите - или ти/вие што не го корегирате тоа??

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1901 на: 08 Октомври 2015, 16:13:58 pm »
Ти не приметуваш дека спаѓаш у тоа множество поединци што затерува офтопик особено ако на било каков начин е вмешан ФилипВ?

Фала на дијагнозата за проблемот со идентитетот, сега кога знам што ми е, поубаво ќе спијам вечер. А вие Ван1, 2 и 3 (или повеќе, не знам), видете што ќе праите (дали ќе тужите или мислите, не знам, ваљда сте големи сите).

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1902 на: 08 Октомври 2015, 17:19:47 pm »
Aбе јас никаде и не тврдев дека јас не одам во офтопик. Но објаснив дека тоа е реакција на туѓ офтопик кој ти, и другите, не го санкционирате.
Не знам што точно сакаш да кажеш со тоа „да тужам“, но мојата констатација стои: офтопиците постојат и се толку чести, затоа што не ги сечете во корен вие, кои тоа ви е работа. Смешно е што ме обвинуваш мене за офтопик кој уствари е одговарање на провокација, ти кој тој почнувањето на тој офтопик го толерираш.

Пази богати, јас треба да се воздржувам од одговор на провокација и офтопик, но ти како модератор не треба да реагираш на почнувањето на сето тоа... Логика малку?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #1903 на: 08 Октомври 2015, 19:32:30 pm »
Смешно е што ме обвинуваш мене за офтопик кој уствари е одговарање на провокација, ти кој тој почнувањето на тој офтопик го толерираш.

Пази богати, јас треба да се воздржувам од одговор на провокација и офтопик, но ти како модератор не треба да реагираш на почнувањето на сето тоа... Логика малку?

Одговорот на filipv е одговор на твојата (Вашата?!) провокација:

Така да глумењето жртва(жртви?!) на репресија и повикување на логика и дека ти(вие!?) не си(сте?!) требало да се воздржиш(те?!) а прв(и?!) се втури(вте?!) да му реплицирш(те?!) на filipv на неговата дискусија со Миле (и со мене),  мало морген дека проаѓа. Па и ние административците не сме само клати врата зимај плата, читаме по нешто.. ;D

Ова чисто да си кажам, пошто се дрзнуваш да кажеш што ни` е работа. А сега, ако не е проблем, да се вратиме секој на својата работа. Вие тролајте си, ние ќе си клатиме врата.

П.С. Болдираното е заради употреба на множина :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1904 на: 08 Октомври 2015, 20:18:33 pm »
Aха, тоа уствари и не било офтопик - според твоите (вашите?) модераторски разбирања.
Пошто ликот толкува твој муабет со Миле тоа не е офтопик, ама јас ако го толкувам толкувањето... Тоа Е офтопик?  :D

И ова од скриншотов подолу, исто ли не е офтопик?
Всушност според истиве ваши норми - офтопик воопшто и не постои, туку е измислен и непостоечки поим.

П.С. Супер ги модерирате дискусииве!  :P