Автор Тема: Најгрда кола  (Прочитано 381659 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
Одг: Најгрда кола
« Одговори #915 на: 04 Мај 2013, 20:52:42 pm »
Да, ама тука има еден многу важен момент - Alfa Romeo SZ е произведен во екстремно лимитирана серија (мислам нешто као 1000 парчиња) и што е многу поважно, е произведен од Zagato. Во моментов на Mobile.de има само 2 примероци од SZ на продажба - едниот чини 36.000 евра, другиот 50.000 евра. За споредба, веќе има 768 примероци на CLA кои се продаваат..

И мене SZ ми е ружен, ама од што е ружен е убав (рецимо као англиски булдог), а лимитираното производство и култниот статус даааалеку ги надминуваат неговите естетски недостатоци.

Со други зборови, show up in a Mercedes CLA, you're a douchebag with more money than taste. Show up in an SZ, you're a connoisseur.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #916 на: 04 Мај 2013, 21:03:14 pm »
Toa vreme mi se dopagase sigurno ima poveke od 5-7godini mnogu bese jako, zboram za vo zivo :).
Eeh sega i jas gledajki ja na slikava ne velam deka e waaou  :-*

Edit: eve ljepsa fotka, ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #917 на: 04 Мај 2013, 21:12:35 pm »
Лимитирана не лимитирана грда е.Пес нема кај да фати.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #918 на: 04 Мај 2013, 21:16:40 pm »
Dobro Martin znaeme za tvojot prefinet vkus, tebe cim CLA ti e ruzen a ova pogore ne, togas natamosni komentari okolu vkusovite ne se potrebni.

Пак ќе речам, МНОГУ лично го сфаќаш јавното мислење околу твоето Мерцедесче. Купи го и не се замарај, мене таа кола ми се допаѓа сликана само од фронтална поза. Позади и во профил ми изгледа ретардирано. Да не објаснувам пак зошто, те молам. А класа си е сосема друга приказна :)
ЗероСигнал убаво го долови моментот. СпринтЗагато мора да се види во живо за да се доживее како што треба. Имав шанса да ја начекам во движење, вратот си го шинав од вртење. Не верувам дека за дегенеризиран хечбек со внесена /addгепек контрола ќе се свртам да го измеркам.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #919 на: 04 Мај 2013, 21:17:55 pm »
Абе грда е алфана, исто ко порше 944, грдосија од кола

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #920 на: 04 Мај 2013, 21:27:23 pm »
OK.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
« Одговори #921 на: 05 Мај 2013, 02:12:12 am »
Коцка до коцка :D

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #922 на: 05 Мај 2013, 06:40:44 am »
Да, ама тука има еден многу важен момент - Alfa Romeo SZ е произведен во екстремно лимитирана серија (мислам нешто као 1000 парчиња) и што е многу поважно, е произведен од Zagato. Во моментов на Mobile.de има само 2 примероци од SZ на продажба - едниот чини 36.000 евра, другиот 50.000 евра. За споредба, веќе има 768 примероци на CLA кои се продаваат..

И мене SZ ми е ружен, ама од што е ружен е убав (рецимо као англиски булдог), а лимитираното производство и култниот статус даааалеку ги надминуваат неговите естетски недостатоци.

Со други зборови, show up in a Mercedes CLA, you're a douchebag with more money than taste. Show up in an SZ, you're a connoisseur.
Posledno nesto sto sakam e da se sporeduva CLA so Alfava, razlicni tip na vozila so razlicna namena itn.

Zarem navistina mislite deka CLA i toa vo Shooting brake verzija(ako izleze) ke bide tolklu cesta po nasite ulici???

Znaci nema sekoj vtor da ja ima ko na primer Golf, Passat i vo posledno vreme Audi, i eve na primer mene toa mi znaci, ako toa me pravi "douchebag with more money than taste", pa neka bide taka, iako jas bi sakal da mislam deka ne e taka.
Na kraj kraeva bolje toa da bidam nego da me mesaat so pola od drzavava sto poseduva eden od gore navedenite modeli.
Ako kupis nesto razlicno ne znaci po avtomatizam deka nemas vkus, neznam zasto se gleda taka na rabotite.
Jas pa mislam deka tie sto nemaat vkus kupuvaat isto sto i ostanatite, jebiga moze sum greska.

Pak ke kazam, cenata e naduvana vo sekoj slucaj i mislam deka ke padne, pa na kraj kraeva sega samo sto izleze.
Plus voziloto e nameneto kolku sto mozev da svatam od site testovi online sto mozev da gi najdam, tokmu za grupa na potrosuvaci kako mene, ne  tolku stari..lol a sto ne mozat da si dozvolat poskap Mercedes, i zatoa mislam deka ke bide uspeh kolava.

btw. Jas znam sto da si kupam ako se prasuvam samo jas, ali pribidejki odlukata ne e samo moja(zena mi), mora da se pravi kompromis.
Vo grupata na vozila sto bi gi zel spagaat slednite (EVO X polovno, Subaru BRZ,(ne Toyota iako e istoto), nekoj drug roadster do kaj 30k.

Martin,
ne e moe Mercedesce nitu sum go kupil nit moze ke go kupam, barem ne vo ovaa verzija, zatoa ne si gi svakam rabotite tolku pri srce.
A za Alfa SZ, dokolku imase druga znacka napred poznavajki te tebe, prv kei skomentirase nesto negativno za kolata, zatoa "nigga please"...lol
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #923 на: 06 Мај 2013, 18:27:19 pm »
Алфа е ...ја почитувам ама грда ми е како пес
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Alfava mislam deka bese model ponova ja imam videno vo Skopje, pred nekoj ~5 gonini... i n zgledase taka ruzno... :)

онак џуниор е лепотан за колава... класа не класа, перформанси ово оно... не дискутираме за тоа... дискутираме за лепота... ГРДА Е КО КАМЕН ОД РУДНИК....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #924 на: 06 Мај 2013, 18:34:40 pm »
Шасија од ваква алфа имаат фрлено во еден двор во Црниче.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #925 на: 06 Мај 2013, 18:43:09 pm »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #926 на: 06 Мај 2013, 18:46:49 pm »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #927 на: 06 Мај 2013, 21:32:33 pm »
аууууу... ова грдо е стварно... сега веке мултиплата и не ми изгледа како нај грдо возило...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #928 на: 06 Мај 2013, 22:07:01 pm »
neznam kolku ke vi bide ruzno ova ama treba da pazis koga keja peres dane ti ja izgrebat so cetki

sepak e BMW

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #929 на: 27 Јуни 2013, 18:55:20 pm »
Кога Дени ќе се ожени..