Да, ама тука има еден многу важен момент - Alfa Romeo SZ е произведен во екстремно лимитирана серија (мислам нешто као 1000 парчиња) и што е многу поважно, е произведен од Zagato. Во моментов на Mobile.de има само 2 примероци од SZ на продажба - едниот чини 36.000 евра, другиот 50.000 евра. За споредба, веќе има 768 примероци на CLA кои се продаваат..
И мене SZ ми е ружен, ама од што е ружен е убав (рецимо као англиски булдог), а лимитираното производство и култниот статус даааалеку ги надминуваат неговите естетски недостатоци.
Со други зборови, show up in a Mercedes CLA, you're a douchebag with more money than taste. Show up in an SZ, you're a connoisseur.
Posledno nesto sto sakam e da se sporeduva CLA so Alfava, razlicni tip na vozila so razlicna namena itn.
Zarem navistina mislite deka CLA i toa vo Shooting brake verzija(ako izleze) ke bide tolklu cesta po nasite ulici???
Znaci nema sekoj vtor da ja ima ko na primer Golf, Passat i vo posledno vreme Audi, i eve na primer mene toa mi znaci, ako toa me pravi "douchebag with more money than taste", pa neka bide taka, iako jas bi sakal da mislam deka ne e taka.
Na kraj kraeva bolje toa da bidam nego da me mesaat so pola od drzavava sto poseduva eden od gore navedenite modeli.
Ako kupis nesto razlicno ne znaci po avtomatizam deka nemas vkus, neznam zasto se gleda taka na rabotite.
Jas pa mislam deka tie sto nemaat vkus kupuvaat isto sto i ostanatite, jebiga moze sum greska.
Pak ke kazam, cenata e naduvana vo sekoj slucaj i mislam deka ke padne, pa na kraj kraeva sega samo sto izleze.
Plus voziloto e nameneto kolku sto mozev da svatam od site testovi online sto mozev da gi najdam, tokmu za grupa na potrosuvaci kako mene, ne tolku stari..lol a sto ne mozat da si dozvolat poskap Mercedes, i zatoa mislam deka ke bide uspeh kolava.
btw. Jas znam sto da si kupam ako se prasuvam samo jas, ali pribidejki odlukata ne e samo moja(zena mi), mora da se pravi kompromis.
Vo grupata na vozila sto bi gi zel spagaat slednite (EVO X polovno, Subaru BRZ,(ne Toyota iako e istoto), nekoj drug roadster do kaj 30k.
Martin,
ne e moe Mercedesce nitu sum go kupil nit moze ke go kupam, barem ne vo ovaa verzija, zatoa ne si gi svakam rabotite tolku pri srce.
A za Alfa SZ, dokolku imase druga znacka napred poznavajki te tebe, prv kei skomentirase nesto negativno za kolata, zatoa "nigga please"...lol