Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 539385 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: HID и LED светла
« Одговори #1725 на: 21 Август 2016, 00:53:16 am »
Еве слика од тие од алиекспрес што се.. Одлично светат, премногу се јаки.. Магленките ми се обични халогени сијалици..

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #1726 на: 21 Август 2016, 08:57:35 am »
Osram Night Breaker Unlimited HB4

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1727 на: 21 Август 2016, 09:21:12 am »
Tesko ke najdete najtbrejker anlimited originalni. Se tuka vi se kineski kopii koi ja bi gi nabavil po 700-800d par. Zatoa i brzo crkaat.
Barajte si filips ili osram od stranski verodostoen prodavac :)
Чисто се сомневам дека до сега сум ставил фалц осрам. Од секогаш кратко си траеле тоа најтбрејкерите, во било која варијант, анлимитед или не, сеедно.. барем за H7.

како што можам да забележам на ова видео Osram Night Breaker Unlimited изгледа најдобро...
Не гледам дека се полоши Philips-от.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #1728 на: 21 Август 2016, 12:08:22 pm »
Симо, јас не видов друг да се пожали од најтбрејкерот, здравје сега скоро ми се менети(на пат за МК прво во Хрватска левата, другата во Македонија ми прегоре, можеби од големата промена на температурата, небитно), но здравје кога ке дојде ред за менење мислам да си земам осрам најтбрејкер па ке известам како сум задоволен и колку ке трае, зборот ми беше, можеби не е до сијалицата, можеби не пасуваат на твојата кола, или можеби вода влегува, лоша инсталација и др. не викам дека до твојата кола е, но не видов друг да се пожали на истите проблеми што ги имаш ти со тие сијалици, така да неќе да е до нив...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1729 на: 21 Август 2016, 12:32:09 pm »
Не си читал доволно назад. Многу членови имаа проблеми со краткотрајност на Најтбрејкери и престанаа да ги купуваат луѓето. Затоа нема тазе репортажи за тие сијалици.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
Одг:
« Одговори #1730 на: 21 Август 2016, 13:28:49 pm »
Jas staviv Osram NB Unlimited pred edna ipol god, i ednata mi crkna posle tocno edna godina a drugata eve ja uste sveti.
Taa shto pregore ja smeniv so Osram SilverStar 2.0, solidna u sporeda so Osram NB, za nijansa e pozolta i neprimetno poslab i e svetlosniot snop, a za dolgotrajnost kje vidime :)
*** Preku den ne vozam so kratki svetla, samo so pozicija, osven na otvoren pat.
« Последно менување: 21 Август 2016, 13:35:20 pm Vlado_78 »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #1731 на: 21 Август 2016, 13:30:04 pm »
Јас најтбрејкери одамна престанав да ставам. По 3-4 месеца тераа на Леонот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1732 на: 21 Август 2016, 13:32:19 pm »
Ни лоши инсталации ни води :) Можда Џо има право, мада ја би рекол второкласни или третокласни, а не неоригинали, ама читав и по странски форуми, има луѓе по 3-4 месеци што им траеле, на крај се пребациле на Philips. Исто и јас. На Стилото се потепав најтбрејкери менувајки, сум пцуел и мајки и шајки, на крај завршив со ОЕМ сијалички зошто преку qr! После тоа со 166-ката возев OEM xenon-и, се раатисав. На 159-ката кога ја донесов лани, во Јуни веднаш сменив Nightbraker Ultimate, за 5 месеци цркна едната купив нова, за 2 месеци цркна и другат, купив нова, и тоа во тој период повеќе ја возев 166-ката. Пред некои два-три месеци, пак цркна една, и реков ајтупи*ку,  одам Philips да си купам. Ќе видиме колку ќе потраат. Ако и овие не издржат повеќе од 5-6 месеци, тогаш следеќа инвестиција е xenon леќи so ОЕМ xenon сијалици.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1733 на: 21 Август 2016, 13:46:14 pm »
Стаи си xenon раат да си :) пс исклучиво на оем терај.
Ако евентуално сакаш комплет фарови со ксенон оем, контактирај ме, може да излезе нешо.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1734 на: 21 Август 2016, 13:49:58 pm »
Оем ксенон фарови за Бора може да се најдат? :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1735 на: 21 Август 2016, 16:03:36 pm »
Се моЖе :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1736 на: 21 Август 2016, 16:09:26 pm »
Стаи си xenon раат да си :) пс исклучиво на оем терај.
Ако евентуално сакаш комплет фарови со ксенон оем, контактирај ме, може да излезе нешо.
Така е :) Најдобро решение е со комплет фарови. Колку би ме коштало задоволството? Малку е различна инсталацијата, ама сѐ може да се направи...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #1737 на: 21 Август 2016, 16:48:45 pm »
И кај мене беа 3-4 месеци на два пати. После си ставив ксенон и раат 3 години. Или тоа или најпрости 100 денарски сијалици.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #1738 на: 21 Август 2016, 17:14:00 pm »
Е сега е друго, кога 3-4 ке ги поплукаат друго си е, пошто пред некој ден еден член ми ги пофали демек не се кинески срања ова ти е Осрам специјална фирма за сијалици дрндрн, оно ко да видеш исти ѓавол. Моите пу-пу не се сега за менење, како што кажав обични халогенки Н7 сменети пред 1 месец, но пошто планирам здравје догодина да одам на друга кола така да нема многу да комплицирам, обични ке ставам доколку е потребно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1739 на: 21 Август 2016, 18:23:40 pm »
Не гледај така на работите. Ако си спремен да имаш најдобро можно светло што може од халогена сијаличка да се добие, тогаш ќе го добиеш заедно со компромисот што иде со нив - односно помал животен век.