Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 502655 пати)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: HID и LED светла
« Одговори #1380 на: 03 Октомври 2014, 21:15:53 pm »
Сега ги имаш еден куп фирми што вршат технички и регистрација на возила и борбата за клиенти е голема, ако те врателе од технички поради недозволени ксенон сијалици ти ќе си отидеше на деуго место и таму ќе те пуштеа. Иначе и афтермаркет фарови со лупи и ксенон сијалици за да бидат по пропис треба да имаат и прскалки.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: HID и LED светла
« Одговори #1381 на: 03 Октомври 2014, 22:26:36 pm »
Кај нас нема закон кој кажува дека не се легални афтермаркет ксенон светла. Во асални земји сосема друга регулатива постои за светла. Ама нашата законско-ресавска школа, не стигнала до тоа поглавје.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #1382 на: 04 Октомври 2014, 00:11:22 am »
Ќе стигне, трпение.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #1383 на: 04 Октомври 2014, 00:30:21 am »
Не вервам, од 10 коли ниту една не вратија заради издувни гасови, а колку се форсираше то дека ќе враќаат.. а имаше Југо кое едвај се тркалаше и полициски Дефендер кој како стегаше на туража така син чад фрлаше се појќе и појќе. Мене само ме праша дали ми е изваден катализаторот, му одговорив да и ја затвори хаубата.

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
« Одговори #1384 на: 04 Октомври 2014, 02:50:07 am »

Поз дечки , ни сакал некој да ми помогне околу лед сијалици(сакам комплет да ги променам) и исто дали моментално ,osram nightbreakers се едни од подобрите или има нешто поквалитетно, значи пред се сакам квалитет не кинески, се работи за возило ibiza 2008 модел ,

Благодарам

Некој друг искуство препорака?

Благодарам

Osram night breakers се екстра сијалици, проблемот е во тоа што кратко траат а не се баш евтини. Отприлика година дена ги возев и изгореа двете. Имав и cool blue исто и тие толку издржаа.

Што ти треба од лед?

Би сакал да ги променам комплет, позиција, жмигавци, стоп светла значи комплет надворешни

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1385 на: 04 Октомври 2014, 15:23:45 pm »
Не вервам, од 10 коли ниту една не вратија заради издувни гасови, а колку се форсираше то дека ќе враќаат.. а имаше Југо кое едвај се тркалаше и полициски Дефендер кој како стегаше на туража така син чад фрлаше се појќе и појќе. Мене само ме праша дали ми е изваден катализаторот, му одговорив да и ја затвори хаубата.

Не враќат за издувни гасови. Сега само мерат. А во иднина ќе се плаќа такса во зависност колку загадува колата.
Значи пак нема да враќаат, само ќе си платиш троа повеќе за регистрација.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1386 на: 06 Октомври 2014, 08:16:50 am »
И пак ајде врските кој каде има, а ќумбињата пак по улици. Многу добро решение имаат Германците со ЕУРО-то за издувни гасове. (ц) Ѕинго.
До овој еур ван град, над овој може. Па за дневниот прилив од провинција на ќумбиња од коли и ќумбиња од таксисти, паркинг тамо кај населба Илинден. Од запад, голем паркинг кај Луколил кај Шишево. Загадување у рикверц 50 %.

Едно е кога се вози ќумбе у Радовиш на пример, пошто таму има вкупно 2.000, а друго е коа сите тие ке дојдат во Скопје, потпомогнати со локалнитге ќумбиња.

И да штета е што шабанизацијата со кинеските ксенони мораат сите по еднаш да ја пројдат, за да откако ке разберат дека на први капки дожд ништо не гледаат, одма се вратат у рикверц на халогенки. Особено оние со плави :) fucking ксенони, кои ги убиваат возачите од контра.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #1387 на: 21 Октомври 2014, 17:31:03 pm »
Zdravo, imam Audi A4 (b6) 2003 so Halogeni Farovi (so lupa). Sakam da napravam nekoj upgrade na obichnite OEM H7 svetla, pa baram preporaka dali da idam na nekoi poskapi halogeni H7 sijalici (Osram Night breaker plus, Philips Diamond Vision ... ili nesto slicno) ili da idam na aftermarket HID Xenon H7?
Nekoj da dade nekoja preporaka za kvaliteten Aftermarket HID H7 kit za Audi A4 (b6) poshto ne bi stavil od tie eftinite kineski noname krshovi :)
Pozdrav i fala :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1388 на: 21 Октомври 2014, 17:44:49 pm »
Стави си најтбрејкер и терај,таа лупа не е предвидена за ксенон,не дека нема да свети ама ти си знаеш.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #1389 на: 21 Октомври 2014, 19:13:43 pm »
Стави си најтбрејкер и терај,таа лупа не е предвидена за ксенон,не дека нема да свети ама ти си знаеш.
Po lugjevo shto gi slusham za NightBreaker mnooogu slab odnos CENA/Zivoten Vek, ima li bekoja vo taa klasa shto ima "normalen" vek na traenje. Sepak u MK obavezno e da vozis nonstop so upaleni svetla, 1200-1500den da gi davas za sijalicki sekoi 3-4 mes. po mene ne e mal troshok...

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1390 на: 21 Октомври 2014, 19:49:39 pm »
Најтбрејкер плус барај

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Одг: Re: HID и LED светла
« Одговори #1391 на: 21 Октомври 2014, 19:54:45 pm »
Не можам никако да ги најдам овие најтбрејкер анлимитед, само плус ги глеам. Знае некој кај има?
« Последно менување: 21 Октомври 2014, 20:07:39 pm Allexxander »

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1392 на: 21 Октомври 2014, 20:05:02 pm »
Има во Макпетрол на Партизанска, Карпош.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #1393 на: 21 Октомври 2014, 20:08:31 pm »
Аха, фала ти ќе проверам. Цена да не знаеш случајно за H4-ки?

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1394 на: 21 Октомври 2014, 20:09:28 pm »
1400, ако добро помнам. :)