Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 538916 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: HID и LED светла
« Одговори #2085 на: 18 Септември 2021, 09:14:21 am »
Свежа споредба.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2086 на: 18 Септември 2021, 20:23:08 pm »
Измислија сега некои " кварцнен лед", уствари изворот е на едно место, а кварцниот кристал е нешто како отпичко влакно и служи за спроведување и насочување на светлината, инаку во принцип е истата лед сијалица.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #2087 на: 18 Септември 2021, 21:44:01 pm »
Лудаци од TRS.

Нема шанси! Колку е предобро направено. Ако може цел гејмплеј да го изгледам вака.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2088 на: 11 Октомври 2021, 15:08:32 pm »
Дали е очекувано кога се монтира афтермаркет HID кит да треба да се сменат осигурачи на светлата? Пробував да уштекам џенон и ми го џишна осигурачот.

Кратките светла моментално имаат 7.5А осигурачи, посебни.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #2089 на: 11 Октомври 2021, 15:17:39 pm »
Што велат спецификациите на HID китот, колку ампери влече по светло?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2090 на: 11 Октомври 2021, 15:18:22 pm »
Дали е очекувано кога се монтира афтермаркет HID кит да треба да се сменат осигурачи на светлата? Пробував да уштекам џенон и ми го џишна осигурачот.

Левиот 7,5, десниот 7,5? Ако е така, секој посебно може да издржи 90W на 12V, што е доволно за секој џенон. А и не смее џенонот да биде проектиран за повеќе од 55W

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2091 на: 11 Октомври 2021, 15:23:20 pm »
Епа тогаш јас заебав нешто ;D Светна ептен кратко џенон сијаличката и изби осигурачот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2092 на: 11 Октомври 2021, 15:42:13 pm »

Левиот 7,5, десниот 7,5? Ако е така, секој посебно може да издржи 90W на 12V, што е доволно за секој џенон. А и не смее џенонот да биде проектиран за повеќе од 55W
Зависи дали се брзи или спори осигурачи.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2093 на: 11 Октомври 2021, 16:15:26 pm »

Зависи дали се брзи или спори осигурачи.
Автомобилски брзи? Ретко на кои позиции се користат. најчесто мејн килер брејкер е таков. Дргуите се сите топливи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #2094 на: 11 Октомври 2021, 21:09:34 pm »
7.5aq mislam deka e slabo za inicijalnata struja dur se zapali sijaliceto. Naredno e 10a probaj so 10ka, jas bi odel mozebi i na 15ka. On e 35w ama pri vklucuvanje povlekuva nekolku pati povekje

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2095 на: 11 Октомври 2021, 21:17:40 pm »
Тогаш преку реле ќе мора да се возат.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #2096 на: 13 Октомври 2021, 09:40:56 am »
Може ли да се стави ксенон H7 на место на обична сијалица (не знам дали е битно, за Сеник), дали треба некој апдејт да се прави (осигурувачи, инсталација), на обичната сијалица стои 12v и 55w? Само сакам да се потрајни и да се гледа поубаво навечер а да не заслепувам никого, некоја препорака за бренд и каде да се земат (ако може да се стави кај мене без преправки)?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #2097 на: 13 Октомври 2021, 09:58:46 am »
Може ли да се стави ксенон H7 на место на обична сијалица (не знам дали е битно, за Сеник), дали треба некој апдејт да се прави (осигурувачи, инсталација), на обичната сијалица стои 12v и 55w? Само сакам да се потрајни и да се гледа поубаво навечер а да не заслепувам никого, некоја препорака за бренд и каде да се земат (ако може да се стави кај мене без преправки)?
И јас мотивиран од тоа да не ме пцујат сите навечер со ксенони без лупи, и ставив на Астрата најбелите халогенки што ги најдов (Phillips Whitevision) и можам да кажам дека очи ми паѓаат навечер за да видам нешто, а околу 1.800 денари се сијалиците. Така да и јас ќе го поставам истово прашање како тебе само за Astra H GTC, доколку има некој искуство да сподели. Знам дека најверојатно канбус модулаторче ќе е потребно, и дали воопшто може тоа кај нас да се најде.

Ping @Rakun4e ако имаш некое искуство.
« Последно менување: 13 Октомври 2021, 10:07:47 am ivanxh »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2098 на: 13 Октомври 2021, 10:23:38 am »
Да ги пробате ледовите што ги има сега го карбокс?

Отсутен SantaMozarella

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #2099 на: 13 Октомври 2021, 12:43:25 pm »
И јас мотивиран од тоа да не ме пцујат сите навечер со ксенони без лупи, и ставив на Астрата најбелите халогенки што ги најдов (Phillips Whitevision) и можам да кажам дека очи ми паѓаат навечер за да видам нешто, а околу 1.800 денари се сијалиците. Така да и јас ќе го поставам истово прашање како тебе само за Astra H GTC, доколку има некој искуство да сподели. Знам дека најверојатно канбус модулаторче ќе е потребно, и дали воопшто може тоа кај нас да се најде.

Ping @Rakun4e ако имаш некое искуство.

Дали се случајно WhiteVision Ultra H7? Се мислам некое време да ги монтирам во фар со лупи. Ксенон може да ја оштети самата лупа, а и снопот ке биде различен  :-\