Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 539374 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Одг: HID и LED светла
« Одговори #2055 на: 23 Април 2020, 14:30:45 pm »
Ми цркна една hid сијалица на колата, прашав у некои дуќани ми викаат да сменам само една (300 - 400 денари) ја сум скептик за оваа опција, не знам колку ќе трае таа една а не верувам ни бојата дека ќе се поклопи со здравата сијалица. Глеам у аутолукс имаат и по некој осрам ама цените машала ;D
Дали има негде кај нас моримото ? ако не, дали некој нарачувал од странство - нешто повќе околу ова ? дали стигаат и дали се исплати ?

Иначе станува збор за фабрички фар со лупа , е сеа уште не сум отворил и не сум видел каков модел е сијалицата, по правило е h7 меѓутоа глеам по нет има и д2с / д4с - појма неам каква е мојата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2056 на: 23 Април 2020, 14:37:34 pm »
Ми цркна една hid сијалица на колата, прашав у некои дуќани ми викаат да сменам само една (300 - 400 денари) ја сум скептик за оваа опција, не знам колку ќе трае таа една а не верувам ни бојата дека ќе се поклопи со здравата сијалица. Глеам у аутолукс имаат и по некој осрам ама цените машала ;D
Дали има негде кај нас моримото ? ако не, дали некој нарачувал од странство - нешто повќе околу ова ? дали стигаат и дали се исплати ?

Иначе станува збор за фабрички фар со лупа , е сеа уште не сум отворил и не сум видел каков модел е сијалицата, по правило е h7 меѓутоа глеам по нет има и д2с / д4с - појма неам каква е мојата.
Смени си ги двете со оригинални и скапи сијалици од познат добавувач. А ако ништо друго барем и да земаш ефтинарија земи две и со барем 1г гаранција за боја и трајност.

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #2057 на: 23 Април 2020, 14:46:22 pm »

Смени си ги двете со оригинални и скапи сијалици од познат добавувач. А ако ништо друго барем и да земаш ефтинарија земи две и со барем 1г гаранција за боја и трајност.

Дај посочи евтинарија со гаранција од 1 година ? све се со 3 месеци
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2058 на: 23 Април 2020, 14:48:13 pm »
Дог секјурити? Знам неколку имаат земено. Ама ако си ја задржуваш колата за себе наредни 5 години оди на оригинални осрам/филипс ич не се мисли.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #2059 на: 23 Април 2020, 15:14:52 pm »
H7 се долгите, а D2S итн (D1S во мојот случај) се кратките ксенони.
Така пишува за мојата E90, дали оти се Би ксенон..

Земи си Осрам нека ти траат, главоболка помалку во следните 4-5 години.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #2060 на: 23 Април 2020, 18:29:49 pm »
Јас па баш со Осрам имам лошо искуство на пасат-от што го имав претходно не тераа повеќе од 6-8 месеци си зедов Никен и ден денес истите светат на колата
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2061 на: 23 Април 2020, 18:32:58 pm »
За ксенон зборуваме?! 6-8 месеци?! Не биле тие OSRAM... Или не биле Xenon... 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2062 на: 24 Април 2020, 00:14:08 am »
Задатот за  недели ми испрегореа по еден чип од вкупно 2, сега гледам едната плаво свети

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #2063 на: 24 Април 2020, 00:39:31 am »
H7 се долгите, а D2S итн (D1S во мојот случај) се кратките ксенони.
Така пишува за мојата E90, дали оти се Би ксенон..

Земи си Осрам нека ти траат, главоболка помалку во следните 4-5 години.

Кај мене средно е H7 а долго е H1.

Во догсеќурити има ксенон од ноунејм бренд по цена од 50 евра со 1 година гаранција.

Доколку се одлучам за поскапа варијанта - осрам , од кај да ги набавам ?

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #2064 на: 24 Април 2020, 01:24:30 am »
Доколку се одлучам за поскапа варијанта - осрам , од кај да ги набавам ?
Дени и Симо сигурно ќе ти кажат кај можеш да ги најдеш во Скопје, јас уште возам со истите што дојдоа со колата веќе две години, а Осрам се.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2065 на: 24 Април 2020, 08:42:56 am »
Osram OEM имаш по пумпиве, држи се до нив ако ти е за трајност. Ако скааш малце помалку жолто, тогаш OSRAM Nightbraker Unlimited или Laser. Одлични сијалички со краток век на трање и висока цена.
Не е само цената проблем, туку и маката за промена... налет.. раце да извиткаш :D
Osram Xenarc Night Braker е серијата Xenon сијалички за нив, но нема во формат H7. Постојат лимени адаптерчиња за D2S во H7, кои бркаат работа, ама па d2s конекторот не е наменет за овие HID китовите, па ќе треба адаптер и за тоа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2066 на: 24 Април 2020, 09:07:12 am »
Osram OEM имаш по пумпиве, држи се до нив ако ти е за трајност. Ако скааш малце помалку жолто, тогаш OSRAM Nightbraker Unlimited или Laser. Одлични сијалички со краток век на трање и висока цена.
Не е само цената проблем, туку и маката за промена... налет.. раце да извиткаш :D
Osram Xenarc Night Braker е серијата Xenon сијалички за нив, но нема во формат H7. Постојат лимени адаптерчиња за D2S во H7, кои бркаат работа, ама па d2s конекторот не е наменет за овие HID китовите, па ќе треба адаптер и за тоа.

Ксенон слабо има по пумпи. Карбокс, Аутолкус, Дог Секјурити, Ауто5 треба да имаат.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #2067 на: 24 Април 2020, 13:53:06 pm »
Не не не беа ксенон него најтбрејкери и остало „ѓубре“ од Осрам 2-3 пати зедов демек со гаранции се ништо од тоа и на крај лед Никен зедов и уште бркаат работа на новиот газда на пасатот
Hyundai Elantra 6th G

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2068 на: 24 Април 2020, 16:04:41 pm »
Не не не беа ксенон него најтбрејкери и остало „ѓубре“ од Осрам 2-3 пати зедов демек со гаранции се ништо од тоа и на крај лед Никен зедов и уште бркаат работа на новиот газда на пасатот
Е толку од обичните најтбрејкери, анлимитед нешто повеќе, и со ласер идто, ама не многу...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2069 на: 24 Април 2020, 16:11:00 pm »
Е толку од обичните најтбрејкери, анлимитед нешто повеќе, и со ласер идто, ама не многу...
Не се тие за целодневна. За со ДРЛ се планирани и чат пат да ги палиш. Малку работни саати имаат. И за долги и магленки се добри ако се мора.