Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 539610 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: HID и LED светла
« Одговори #1605 на: 27 Ноември 2015, 13:20:07 pm »
Јако. :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен g0lfmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #1606 на: 27 Ноември 2015, 20:18:05 pm »
Абе јас убаво прашав помош како да поврзам со осигурач преку позиција вие мајтап играте ццц.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1607 на: 28 Ноември 2015, 00:04:04 am »
Извлечи си кабли. Или монтирај релеј.
Да не викаш после што сум спајал жицу на гузицу.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1608 на: 02 Декември 2015, 10:42:20 am »
Ваљда промена на сијалички кај новиот пасат

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1609 на: 02 Декември 2015, 11:00:47 am »
Ваљда промена на сијалички кај новиот пасат

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1610 на: 04 Декември 2015, 01:50:24 am »
Значи според вас битно е и баластот дали е квалитетен исто колку сијалицата.
Инаку нарачано имам ксенон фарови со лупа и d2s сијалици за астра х. Сега сум на мисла дали да земам некој ксенон од ~100 еур и на тоа да ставам квалитетни сијалици. Незнам дали ова ќе направи разлика па затоа прашав...
Знам дека има 35w fast canbus трафоа кои се малку поскапи од тие што не се fast но искрено и тоа незнам колку се исплати. Причината поради која сум заинтересиран за 35,а не 55 ватни трафоа е зошто читав дека треба дополнително да се поврзат со акумулатор?

Тоа би ми било проблем зошто и онака треба да направам мод на фарот за да можам да го монтирам (дека немам фабрички ксенон треба дополнителни две жици да спроведам за уземјување). Ако инсталацијата на 35 и 55 ватен е иста и нема разлика во конекциите тогаш ќе размислам и за таа опција.
Какви фарови имаш порачано, оригинални или ДЕПО/СОНАР/ДЕКТАНЕ?

Препорачливо е да се стави реле за двата фара без разлика на возилото и на која опција ке одиш 35 или 55, не заради поторшувачката откако ке загреат туку заради инициалното повлекување при стартување на светлата.
Било кој професионалец автоелектричар нема да монтира Ксенон кит без реле, но кај нас секогаш се гледа на старт да се заштеди,  односно две релеа не коштаат ништо повеке од 500 денари а со нив ке си го заштитиш и акомулаторот а и ксенон инсталацијата како целина во поглед на долготрајност, пошто нели колата од фабрика не дошла со инсталација спремна за ксенон светла, не е исто дали е 55 халогена или ксенон.
Нарачано имам ДЕПО фарови. Релеа не би ставал не за парите туку мислам дека нема потреба.
Повеќе од 2 години имав 35 ватен ксенон и немав никаков проблем ни со акумулатор, потрошувачката, шум на радио, трепкање на сијалици и слично, а имам и плин на колата.

Значи 55 ватен поквалитетен ксенон по можност фаст да е со квалитетна осрам сијалица ќе биде најблизу до оем перформанси?

Имам за продажба Мацушита баласти 35вати како и Филипс 85122+, комплет од Инфинити испаднат. Баласти користени нецели 8 месеци, сијалици макс 50 сати.
ГАРАНЦИЈА за квалитет и оргиналност и автентичност. Контактирајме ако имаш потреба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1611 на: 04 Декември 2015, 10:27:50 am »

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Georgefrommkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1612 на: 10 Декември 2015, 01:57:52 am »
Момци кажете кај има квалитетни лед светла за задна регистрација, земав од аутолидер за 8 дена едното се расипа :(

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: HID и LED светла
« Одговори #1613 на: 10 Декември 2015, 03:10:56 am »
Момци кажете кај има квалитетни лед светла за задна регистрација, земав од аутолидер за 8 дена едното се расипа :(
Кој модел на сијалички ти треба?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1614 на: 10 Декември 2015, 10:26:31 am »
или од марче или ако марче нема од praxxis,има у сити мол доле кај паркингот

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1615 на: 10 Декември 2015, 13:54:46 pm »
Ја пробав 3-4 различни LED убодни сијалички за Голфот, сите јавуваа грешка на борд.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1616 на: 10 Декември 2015, 14:13:34 pm »
не си отишол во АутоЉидер. Те прашуваат за што кола ти се, и ти даваат за таа кола. Веројатно кога ќе кажеж Гољф, одма ти даваат од тие палвите лед и сет прскалки за шајба со плави лед.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
Одг:
« Одговори #1617 на: 10 Декември 2015, 14:16:47 pm »
Голфовите се проблематични, тешко е да им се погодат соодветни чипови кои нема да ги покажува на компјутер. Затоа подобро решение е местење на засебни резистори во комбинација со обични лед сијалички кои се поквалитетни и подолготрајни од канбус сијаличките.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1618 на: 10 Декември 2015, 15:03:44 pm »
Едни најевтини убодни одма даваа ерор. Едни што ги земав од АутоЛидер даваа чат-пат ерор (и ако запалев кола со упалени светла одма даваа ерор). Последните што ги земав од продавницата доле во Сити Мол (мислам дека Карбокс се вика сега) у прв момент не дадоа ерор, после 10 минути дадоа и толку беше.

Сега уштекав Phillips некакви обични сијалички као за позиции, побели се од обичните, али не се бели као LED.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
Одг:
« Одговори #1619 на: 10 Декември 2015, 15:27:06 pm »
Има упаства за како да се инсталираат канбус сијаличките кај Голф за да не ги покажува како прегорени, лично со секакви чипови имам пробано, од најевтини до најскапи сијалички и повторно ги јавува после извесен период. Едноставно неможе да се ,,излаже,, нивниот компјутер. Имам пробано и со филипс лед (меѓутоа обичен модел) и повторно ги јавува.
Засега единствено трајно решение е со засебни резистори.