Патетики братче. Многу си депресивен. Врати се дома може боље ќе ти биде, ваљда дома ти фали па сите ти се криви. Тие куртоните што им дале мама и тато да возат коли од типот на ферари никогаш не ме ни интересирале нити сум се замарал за нив, додека ти очигледно длабоко си размислувал за нив и даваш чувство како да си се искомплексирал. Не знам воопшто зашто и се споменува тоа. Интелектуалноста која си ја барал очиглено нее таму, си ја барал на погрешно место.
И на брдцето сигурно не си се качил никогаш, дојди некој ден, гзот ружа. Башка може одтаму дирекно и до Матка да те прошетам, да видиш дел од Скопје што не си го видел а е прекрасен(без асвалт). А не си го видел зошто повторно на погрешно место си барал. Лесно е дасекритикува е да се кења врз некого. Ако бараш грешки и сакаш да критикуваш секогаш ќе ги најдеш, ако си ги барал убавите работи како форумов и луѓето на него во секоја област ќе си ги нашол.
Од напаѓање преку тасето. Башка од што мирисате од 20м на комплекс луѓево веќе и жал им е да ви се спротистават во плачењето.
Не знам кој момент не го сфаќаш во цел муабет?!
Ова е мое лично доживување на Скопје. Субјективно!
За тоа кој сум и што сум и каков сум тоа не е твоја работа, колку што не е моја работа тебе да те оценувам јавно каков си и што си.
Се додека не развиеш (развиете) свест дека ова е критика и да научете да ја прифатите (но, немора да се согласувате) ќе си продолжете да си тоните во патетиката која убаво ја доловив во текстот.
Имам и други текстови, имам текст и за Битола каде ги изразувам и недостатоците на градот во кој живеам. Должност ми е да го покажам тоа се со цел одредени работи да се променат на подобро.
Оние со развиен интелект ќе ги прифатат тие мои ставови (пак ќе кажам немора да се согласуваат), а оние другите ќе какаат за тоа кој сум бил, каков сум бил и како луѓето гледале мене!