Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 376429 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1095 на: 28 Јуни 2017, 09:44:42 am »
По таа логика двете траат колку што трае првата која што ќе изгори, бидејќи другата не ја користиш повеќе. До сега го немам приметено ова правило со други сијалици на други коли што сум возел. На оваа кола ми се први што сум ги сменил.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6667
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1096 на: 28 Јуни 2017, 10:02:58 am »
мене од волво сервис ми е кажано да мењам така кај камион, за кола ваљда е истото и таму го практикувам

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1097 на: 28 Јуни 2017, 10:21:00 am »
Во ред може би има „статистичка“ поткрепа на тој момент. Јас математички ако есапам би требало секоја прегорена сијаличка да ја платам двојно. Дали, на долг рок ако ги менувам една по една ќе изгубам повеќе отколку стално да менувам две, не знам. За да имам конзистента светлина веројатно има смисла да внимавам да имам исти сијалички со приближно ист век на работа.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #1098 на: 28 Јуни 2017, 11:23:30 am »
мене од волво сервис ми е кажано да мењам така кај камион, за кола ваљда е истото и таму го практикувам

Кај мене на двете бмв-иња кога изгореше една, за два-три дена гореше и другата (средни-долги). Позади немаше такво однесување.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4968
« Одговори #1099 на: 28 Јуни 2017, 22:19:07 pm »
Во принцип на камион и акумулаторите треба да ги ротираш/менуваш мада никој не го практикува тоа. Така траат подолго.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1100 на: 29 Јуни 2017, 10:18:15 am »
Монтирав Bosch  Gigalight Plus 120. Земени од Окта 1250 МКД пар. На лабараториски тест солидни, на ревјуа велат кратко траат. Скоро сите се жалат за краток животен век. На прва секако се осеќа разлика во однос на стандардна H7 Narva.

Цркна првата. За 3 дена ќе успееше 3 месеци да издржи. Не вреди ни 100 мкд да дадеш за животен век од 3 месеци.
Цркна втората. Очигледно германциве може да се пофалат со конзистентен квалитет, па дури и кога е лош.

Додека не се решам и најдам нешто посоодветно одиме со нова стратегија - на жуто.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1101 на: 29 Јуни 2017, 11:37:29 am »
Златен ОЕМ, 350 ден една, мука нема.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #1102 на: 29 Јуни 2017, 12:36:02 pm »
Преку*чуе од мењање сијалички... Златен ОЕМ ксенон...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1103 на: 30 Јуни 2017, 08:49:50 am »
Златен ОЕМ, 350 ден една, мука нема.

Колку што видов овие даваат поденакво жолто светло колку "златен ОЕМ". Е сега ако траат барем 2х повеќе, ако не баш толку колку што ветува опаковкава, тогаш би требало цената од 450/сијалица да е  сосема добра инвестиција. Во моментов не ме замара менувањето, оти на колава е едноставно, ама со Алфата по цела недела се токмев да сменам сијалица оти е авантура од дваесетина минути, а претходно треба да медитираш пола саат извикувајќи "inner peace".

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4968
« Одговори #1104 на: 01 Јули 2017, 19:43:18 pm »
Планирам да ја отворам лупава(леќа) од лагунава бидејќи слабо свети. Ме интересира дали знаете некој кој би можел да ја репарира односно да го обнови огледалото? Незнам дали е оштетено, но бидејќи ке растурам да имам варијанта и за тоа сценарио.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1105 на: 01 Јули 2017, 20:40:41 pm »
zadnive sfetla na octavijava zna nekoj kako se otvaraat da smenam edna sijalicka vo pozicija (4-5 se inace)...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1106 на: 09 Јули 2017, 22:46:45 pm »
Планирам да ја отворам лупава(леќа) од лагунава бидејќи слабо свети. Ме интересира дали знаете некој кој би можел да ја репарира односно да го обнови огледалото? Незнам дали е оштетено, но бидејќи ке растурам да имам варијанта и за тоа сценарио.

Изгледа е изгорена бојата која дава отсјај.
Нови лупи или да бараш некој ги репарираше мислам.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1107 на: 10 Јули 2017, 19:39:02 pm »
Нова Инсигнија...нови проблеми:

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1108 на: 10 Јули 2017, 21:57:22 pm »
Штопот? Штета.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1109 на: 11 Јули 2017, 08:25:13 am »
Не е новата Инсигнија оваа (2017).
За вкусови не се расправа, по нив се плука.