Фала онак, истото ми го кажа пред малце пријател (хирург) , од утре почнувам помала доза храна и нешто поприродно...салати тие работи и вода да зголемам треба
истиот проблем и јас го имав т.е сеуште го имам... од истиот проблем (плус уште неколку други) ме доведоа до инфарктна состојба и имав мал инфаркт пред 2,5 години... ми објаснуваа тогаш во филип втори и за хируршка интервенција со прстенување на хранопроводот и почетокот на желудникот... ама не фала.. мојот одговор беше дека ке се отрудам да сменам нешто во начинот на исхрана.. се што може да се направи без скалпер да се употреби. тоа е последно, т.е. сечењето...
значи немораш толку многу радикално да пресечеш со исхраната... ако си гнетел месо, секој ден, да прејдеш на салати... намли ја само количината на оброкот, а зголеми го бројот на оброци... така никогаш нема да бидеш гладен, секогаш најаден а никогаш прејаден. веке си направил оштетување на хранопроводот со прејадување, но тоа се поправа самото, т.е. се регенерира.
значи ок е салати, ама не прави радикални промени со исхраната. тоа па ке те доведе до една друга состојба која и не е битно во моментов што донесува, ама непријатно е...