druze da te prasam, na zadniot branik imam mala puknatinka na bojata, go udriv vo rikverc
nema nisto padnato tuku samo napuknato, drugo imam nekoi crni fleki po kolata od drvja:(
dali ke treba dlabinsko poliranje bidejki kolata e 2009god ili dovolno e so dva sloja ili samo eden?
ako doagas vo SK i jas sum kandidat za poliranje i hemisko 
Да ја разрешиме таа дилема веќе еднаш,ако пратеше добро во темава и ако ја прочита од почеток,ќе најдеше одговор,ама сепак не ми е тешко да одговорам,мој дел е само прашањето околу флеките,земи исперија колата со нов сунгер и топла вода,ако се флеките од таков карактер каков што мислам,или купи си еден литар pre wash шампон,кажав во предходните постови кој и од каде се купува,може и од EUROSTIL средство bug remover и на добро исперен автомобил и пребришан да ги напрскаш деловите каде што имаш дамки и да почекаш неколку минути па да ги пребришеш со микрофибер крпа,потоа миење со шампон повторно и обавезно еден восок,ако подолго стоеле дамките на лакот ,можно е да треба и полирање,не треба да се плашиш од тоа колку слојно ќе биде полирањето,со полирање лакот не се симнува,се симнува нечистотијата и контаминацијата од лакот,со брусење се симнува лакот,затоа секогаш велам дека не е штета и после полирање да се познава некоја ситна гребнатинка или холограм ,одколку да се симне некој микрон за да нема ништо на лакот,уште после првото перење во нашиве автоперални ќе се направат холограми,СО ПОЛИРАЊЕ НЕ СЕ СИМНУВА ЛАК,се разбира ако работи некој кој добро си го познава занаетот,а кај афтермаркет полирачи....NO COMMENT