Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1333528 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9675 на: 06 Јуни 2018, 14:34:23 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9676 на: 06 Јуни 2018, 22:38:23 pm »
Јас би се согласил со Симо. Грдо у пм.

Едноставно, копи-пејст конфекција кај Алфа не оди...

Отсутен torpedo96

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #9677 на: 07 Јуни 2018, 01:02:26 am »
А мислев сум единствен шо не му се свиѓа Алфава, а со тие линии можело многу подобро да излезе, ама тоа фејк штопови и фарови ФУЈ

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9678 на: 07 Јуни 2018, 07:02:32 am »
А мислев сум единствен шо не му се свиѓа Алфава, а со тие линии можело многу подобро да излезе, ама тоа фејк штопови и фарови ФУЈ
Вистина, замисла добра, реализација  многу лоша. Можеле многу подобро да ги ускладат линиите.
Можеби Alfa ќе размисли за фејслифт на 4C (чисто се сомневам), терајќи во сличен правец, со неколку класи подобра реализација. И барем V6 од Giulia.
Инаку, читам по нетов, изгледа ние што не сме воодушевени од кривуљаров сме мањина. Барем според коментарите на социјалциве.
« Последно менување: 07 Јуни 2018, 07:13:12 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
« Одговори #9679 на: 07 Јуни 2018, 07:18:46 am »

Мхм.

Прво, го направија 8C. Концептот се појави во 2003, финалниот модел во 2007. Еден од моите омилени автомобили. Доооолго време и на десктоп ми беше.

По универзално-позитивниот фидбек за дизајнот на 8C, решија тој дизајнерски јазик да го имплементираат и кај другите модели.

Прво дојде MiTo во 2008.

Па Giulietta во 2009.

Па конечно 4C во 2013.

Па конечно во 2016 понудија нешто ново - Giulia.

И во 2017, Stelvio.

Не бе, нема копи-пејст. Имуни се они. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9680 на: 07 Јуни 2018, 07:32:00 am »
The point? Кај моделите MiTo и Giulietta  (па и 4C) е применет стилот од 8C, кај Stelvio се примени стилот од Giulia. Применет, значи дека при самото прво повлекување на линииите со молив, што ги направил дизајнерот, одлучил дека ќе го тера тој стил. Не е „плесни браник од Giulia на 4C и види дали е OK". Знам дека не си фан на тој стил кај MiTo и Giulietta. Ама тоа е тоа, не може на сите да им се свиѓаат исти работи. Како мене што не ми се свиѓа стилот на Audi што го тера со милениуми. Јас немам проблеми ни со MiTo, ни со Giulietta, поготово како изгледаат во живо и во сообраќај, а не на некои промо слики. Со 4C, па ич немам проблеми. Страва си е количето.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
« Одговори #9681 на: 07 Јуни 2018, 07:49:30 am »
The point? Кај моделите MiTo и Giulietta  (па и 4C) е применет стилот од 8C, кај Stelvio се примени стилот од Giulia. Применет, значи дека при самото прво повлекување на линииите со молив, што ги направил дизајнерот, одлучил дека ќе го тера тој стил. Не е „плесни браник од Giulia на 4C и види дали е OK". Знам дека не си фан на тој стил кај MiTo и Giulietta. Ама тоа е тоа, не може на сите да им се свиѓаат исти работи. Како мене што не ми се свиѓа стилот на Audi што го тера со милениуми. Јас немам проблеми ни со MiTo, ни со Giulietta, поготово како изгледаат во живо и во сообраќај, а не на некои промо слики. Со 4C, па ич немам проблеми. Страва си е количето.

The point is дека секој производител си наоѓа некаква насока, и си тера по неа одреден период, и сите модели наликуваат еден на друг. Нема ништо страшно тука.

Сум кажал неколку пати дека не сум фан на интерпретацијата на 8C-стилот кај MiTo И Giulietta. Особено кај Giulietta. Едноставно, субјективно, не ми се допаѓа. И океј е и тоа. :)

Не ми се допаѓаше ни Giulia кога ги видов првите слики, а ни во живо. Ама полека-полека ми легнува дизајнот и почнува и да ми се свиѓа дури.

За Стелвио не коментирам. :)

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #9682 на: 07 Јуни 2018, 09:37:38 am »
Алфа е! Специфичен изглед како што треба сите да ја зборат, ама не на сите да им се свиѓа. Почекајте да ви легне :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #9683 на: 07 Јуни 2018, 10:55:56 am »
Не е Алфа Ромео. Тоа е и фората.
Некој ја преправил за свој мерак.  Italian Mole Automobile

https://www.carscoops.com/2018/06/alfa-romeo-mole-costruzione-artigianale-001-one-off-coachbuilt-4c/

Затоа на Симо не му се допаѓа.
Тој само изворно од Алфа Ромео сака, тој е од тврдокорните.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10184
« Одговори #9684 на: 07 Јуни 2018, 11:30:33 am »
Кога и на Алфисти алвава не им се допаѓа, тогаш навистина нешто не е во ред.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9685 на: 07 Јуни 2018, 12:34:43 pm »
Не е Алфа Ромео. Тоа е и фората.
Некој ја преправил за свој мерак.  Italian Mole Automobile

https://www.carscoops.com/2018/06/alfa-romeo-mole-costruzione-artigianale-001-one-off-coachbuilt-4c/

Затоа на Симо не му се допаѓа.
Тој само изворно од Алфа Ромео сака, тој е од тврдокорните.

Има вистина, мада некад за „свој мерак“, некој ќе напраи и нешто посаглам. Барем перформансите се на ниво

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #9686 на: 07 Јуни 2018, 12:42:09 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Треба у букмарк да се тури сликава, почна ептен да се наоѓа :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #9687 на: 07 Јуни 2018, 12:44:19 pm »
Вака сеа...не ми се допаѓа, али поубава е од 4Ц.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9689 на: 11 Јуни 2018, 17:16:39 pm »
Е па така де. Не оди.

Џулиета е грда напред освен ако не е QV.
Ако ја погрешиш бојата и на Џулија, ќе е грда.
4ц далеку од лепота напред.

Така да, не е дека нема, туку дека не оди.

Мхм.

Прво, го направија 8C. Концептот се појави во 2003, финалниот модел во 2007. Еден од моите омилени автомобили. Доооолго време и на десктоп ми беше.

По универзално-позитивниот фидбек за дизајнот на 8C, решија тој дизајнерски јазик да го имплементираат и кај другите модели.

Прво дојде MiTo во 2008.

Па Giulietta во 2009.

Па конечно 4C во 2013.

Па конечно во 2016 понудија нешто ново - Giulia.

И во 2017, Stelvio.

Не бе, нема копи-пејст. Имуни се они. :)