Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1266638 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #8745 на: 16 Март 2017, 10:00:29 am »

Две корпи во еден ден.

За време на автомобилскиот салон во Женева, шефот на FCA Серџо Маркионе, во рок од два дена доби категорични негативни одговори од GM и Volkswagen за преговори за спојување.

http://avtoplus.mk/Statija/Volkswagen-bi-pregovaral-so-Fiat
Подобро, подобро.
Нека затвораат врати се додека излапениов бизнисмен не отиде у пензија. После здравје...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #8746 на: 16 Март 2017, 10:52:08 am »
Симо мораш да ги разбереш. Сепак Опел и GM се шит невиден во моментов, па мора да се читаат теми за навистина добри автомобили. ;D

Прво, VW не затвори врата за преговори, иако мене тој момент ми е cringe as fuck. Второ, тоа што Маркионе добил корпа од GM, не им ги прави колите подобри од тоа што се. Трето, бидејќи Опелчо беше толку шит и мораа да го шитнат на французите, може да почнете да се надевате дека од Опел некогаш ќе биде кола.

На која планета живееш?
Погледни каде се  FCA во споредба со GM, а после види колку "подобро" котираат од PSA.

image url upload

http://focus2move.com/world-car-group-ranking/

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8747 на: 16 Март 2017, 11:01:27 am »
BMW и Мерцедес не се во први 10  ??? Мора страшно лошо да им е....  ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8748 на: 16 Март 2017, 11:26:01 am »
Симо мораш да ги разбереш. Сепак Опел и GM се шит невиден во моментов, па мора да се читаат теми за навистина добри автомобили. ;D

Прво, VW не затвори врата за преговори, иако мене тој момент ми е cringe as fuck. Второ, тоа што Маркионе добил корпа од GM, не им ги прави колите подобри од тоа што се. Трето, бидејќи Опелчо беше толку шит и мораа да го шитнат на французите, може да почнете да се надевате дека од Опел некогаш ќе биде кола.

На која планета живееш?
Погледни каде се  FCA во споредба со GM, а после види колку "подобро" котираат од PSA.

image url upload

http://focus2move.com/world-car-group-ranking/

Ај најди го потписот на Велештрумф, испринтај го, урами го, и продужи со животот. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8749 на: 16 Март 2017, 11:31:16 am »
In the other news - мачкање на лепче:

BUYER'S GUIDE
$399 Lease-Deal Special: Giulia vs. 330i vs. A4 vs. C300 vs. ATS vs. XE vs. IS vs. Q50 vs. S60
The Big Test: When Everything’s Equal, Who Makes the Best Compact Luxury Sports Sedan?

1st Place: Alfa Romeo Giulia

Efficient, economical, quick, safe, and without question the most fun to drive, the Giulia is a car we’re willing to gamble on despite its reliability legacy and lack of cost-of -ownership data.

http://www.motortrend.com/cars/alfa-romeo/giulia/2017/alfa-romeo-giulia-bmw-330i-audi-a4-mercedes-benz-c300-cadillac-ats-jaguar-xe-lexus-is-200t-infiniti-q50-volvo-s60-comparison/

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8750 на: 16 Март 2017, 11:31:58 am »
Опел е приказна: како да го уништиш најголемиот европски бренд во 30 години. При крај се со приказната. Дефинитивно лош менаџмент или саботиран.
Фиат е само една голема неуспешна приказна, има 3 добри моменти: 1.9JTD, Ferrari и Punto. Одамна неконкурентен и излезен од било кака трка за пазар. Нема коли на продажба, нема модели, нема визија ниту план. 200 пати банкротиран.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8751 на: 16 Март 2017, 11:36:36 am »
А бе све успешни берзански играчи, коментари за успешноста на компанииве фрчат директно од своите милионски јахти паркирани на бреговите на егзотични локации ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #8752 на: 16 Март 2017, 11:37:03 am »

Ај најди го потписот на Велештрумф, испринтај го, урами го, и продужи со животот. :)

Шо ќе ми е на велештрумф потписот кога го имам твојот аватар.
Мора да имаш добра причина за него.
;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #8753 на: 16 Март 2017, 13:23:03 pm »
Мило ми е што мојот аватар уште боде очиња 8) Јас престанав да го приметувам ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8754 на: 16 Март 2017, 13:32:16 pm »
Аватарот е одраз на членот. Земи стави друг пошто со овој веќе почнаа цел да не те приметуваат ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #8755 на: 16 Март 2017, 13:41:26 pm »
Аватарот е одраз на членот. Земи стави друг пошто со овој веќе почнаа цел да не те приметуваат ;)

Тихи убица ;) Сега има опција Ignore, слободно може да одј*бат тие што ме читале и сум им сметал :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8756 на: 16 Март 2017, 13:55:04 pm »
Мартинче, нели те бунат бе овие со сервисните интервали на масло, што се поголеми од животниот век на Алфа?  Некој на 50.000 менува масло, Алфистата мотор  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #8757 на: 16 Март 2017, 13:58:54 pm »
Тоа вас можда ве буни, што сте запнале да возите моторизирана коњска кочија. Јас две Алфи во период од 8 години имав, одржував, возев, мотор не побарале да им се смени. Уљенце, филтерче и менување на срањето наречено „германска електроника“ беа единствените проблеми со Алфите. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8758 на: 16 Март 2017, 14:04:24 pm »
Еднаш се сеќавам рече: сега гледам како треба да брчи еден боксер. Тоа да не беше моментот на нов мотор? :)

И не рече, колку помина за 8 години, 16.000км? :D Последните 2 години имаше и плин, сигурно си минал 25.000. Добро е, си истерал пола век  ;D

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #8759 на: 16 Март 2017, 14:06:04 pm »
Бетер од тетки на пазар сте ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата