Автор Тема: Естетско корегирање на регистрација  (Прочитано 17221 пати)

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
Одг: Естетско корегирање на регистрација
« Одговори #30 на: 23 Мај 2011, 20:20:40 pm »
Најново разбрав дека може името да ти стои на таблица...

Ке се распрашам поубаво, па ке ви кажам...

Има фаци низ скопјево што носат таблици со имиња подугачко време, сум слушал дека не е дозволено, али законот не ги удира сите :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17839
« Одговори #31 на: 23 Мај 2011, 20:52:12 pm »
Беше шема порано, имаше низ градов таблици задни со AGIM, KOMANDANT, LLAVDRIM и така натаму ;D ;D ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #32 на: 23 Мај 2011, 21:45:02 pm »
Има таква опција, само треба да се доплати доста пари, едно време сакав да го направам тоа ама ме предомислија. Ептен ќе се обележам, и за полиција и за све живо.
« Последно менување: 28 Мај 2011, 00:13:39 am chlink »

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #33 на: 27 Мај 2011, 21:50:02 pm »
Најјака таблица што ја имам видено до сега беше пред многу години на Bmw 525ka флуросцентна и позади пишуваше GAZIBABA.
« Последно менување: 25 Ноември 2011, 16:04:53 pm Kiko »

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #34 на: 26 Јуни 2012, 04:13:51 am »
nemash gajle drugarce ja neam ni plastiki ni creni linii ni crveno krvadratce so strafovi mi e zakacena .. nikomu niso  teraj ako mislis da vadis crvena boja i plastiki slobodno :)

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #35 на: 26 Јуни 2012, 16:57:41 pm »
nemash gajle drugarce ja neam ni plastiki ni creni linii ni crveno krvadratce so strafovi mi e zakacena .. nikomu niso  teraj ako mislis da vadis crvena boja i plastiki slobodno :)
abe kakvi izmeni na registracijata nishto nee dozvoleno treba da bide registracijata kako shto e izdadena od MVR,za tie izmeni na registracija kratenje i vadenje crvenata nelepnica bratmi si plati 20 ili 30eu od Valandovskata policija,a + jas sum opemenat za na Alfata shto mi e skratena malku znaci policaec ti veli ne smeesh da ja cepkash registracijata,a toa deka ne te cepka policijata ne te zabelezile,a na texnichki veruvaj deka ke te teraat da gi menuvash :)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #36 на: 27 Јуни 2012, 01:29:46 am »
abe kakvi izmeni na registracijata nishto nee dozvoleno treba da bide registracijata kako shto e izdadena od MVR,za tie izmeni na registracija kratenje i vadenje crvenata nelepnica bratmi si plati 20 ili 30eu od Valandovskata policija,a + jas sum opemenat za na Alfata shto mi e skratena malku znaci policaec ti veli ne smeesh da ja cepkash registracijata,a toa deka ne te cepka policijata ne te zabelezile,a na texnichki veruvaj deka ke te teraat da gi menuvash :)
mozda si u pravo do negde  ali i na tehnicki pominav bez nikakvi problemi za policija i da mi recat nesto ja ne sum gi vadel sopstvenikot pred mene gi ima taka sredeno i neka stojat taka so gi vrtam :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1421
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #37 на: 27 Јуни 2012, 05:53:58 am »
Квалитетот на пластиките не е оправдување за монтажа на таблиците со поп-нитни или штрафови. Точно е дека првите рамки од пластика брзо гореа на нашево сонце, па стануваа крти и се ронеа/кршеа. Сегашните за среќа се далеку поквалитетни, и ако добро се монтираат ( убаво дебеко хол шрфче со малцека дупка претходно ) нема да има никаков проблем да се откачат.
Модификација на таблица за мене, придонесува за шабанизација на колата, која што во никој случај нема да ја направи колата полична, осем делумно шабански единствена.

Иначе, да на времето, не само ЈУ-таблиците туку и во останатие земји таблиците се прицврстуваа со штрафчиња, а ако се сеќавате, имаше и штрафчиња со мачии окциња, во црвена и зелена боја. Супер држеа штрафчињата, некои зарѓуваа, ама другари бре тоа беше пред 20 години, нормално е и таблиците да еволуираат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 27 Јуни 2012, 09:05:24 am »
Мислам дека таблици без рамка не придонесуваат за шабанизација. Црната рамка е многу бљак момент, покрај тоа што таблицине се метроипол квадратно...
Друго е модификација на таблицата, нејзино кратење, бришење знаци, траки и сл, тоа е незаконски, покрај тоа што е шабански.

А кога ги спомна старите таблици, тие порано се монтираа на едно плехче кое се монтираше на колата, не беа и тие директно на колата. Тоа плехче беше скрос прекриено со таблицата. Впрочем тие мачјите окца беа со машинско штрафче и мутерче 6-ка или 8-ца ;D

На стилото ми е монтирана и напред и позади без црната рамка, а на алфата сега за сега само напред. Тоа црната рамка дава впечаток ко` да имам цела тепсија на браник, поготово не личи на коли со светла боја.. Има коли, кај што е ок, како кај тебе на аудито напред, црна маска, црна рамка, никому ништо...

BTW, најди вакви рамки: http://www.ausmotive.com/images2/Alfa-Romeo-Giulietta-04.jpg и тогаш и јас ќе сметам дека е шабански таблици без рамки
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #39 на: 27 Јуни 2012, 11:13:01 am »
Симо на џулиетава нема рамки.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #40 на: 27 Јуни 2012, 11:35:23 am »
Ја утна изглеа сликата :) Иначе и јас му ја мислам да ги вадам пластиките. Со што после да ја прицврстам?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17839
« Одговори #41 на: 27 Јуни 2012, 11:38:39 am »
Има специјален двостран лепак, подебел е од оној за теписи и држи многу поцврсто.
Опција 2, бушиш 2 дупки и на таблица и на браник, штрафиш и завршуваш работа :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #42 на: 27 Јуни 2012, 11:48:38 am »
Знам дека има некој дуплофан на 3М ко што разбрав ама дали ќе ги држи е прашањето.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7623
« Одговори #43 на: 27 Јуни 2012, 12:19:10 pm »
Знам дека има некој дуплофан на 3М ко што разбрав ама дали ќе ги држи е прашањето.
3M траката сеуште ги држи капаците на астрата на фаровите ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 27 Јуни 2012, 14:11:13 pm »
Држи, држи, само не знам која е „вистинската“ и кај да се најде, мене некако страв ми е со овие по маркетиве... иако имам бизон некоја јака, некако инсустриските повеќе доверба ми влеваат...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.