добар да, евтин да, ама автер бизнис диал не...
ти вика 50 евра фарбање, се согласуваш, идеш кај него ја носиш колата и ТОГАШ ти вика, абе хартија треба да се купи, разреџивач, обезмастивач, траки-креп, ово-оно, уште 10-тина 15 еура треба... чекај бе... кој кого онануе тука у мозок? кога те прашав ми рече толку е фарбање.. што мене ме заболе што ти треба да купиш хартија, траки за лепење, разреџивач за да си го исчистиш пиштолот, обемастивач за да ја пребришеш колата?
па со едно шише обемастивач се пребришуваат 15 до 20 коли. со 1 трака се лепи кола а ти ми бараш 3... со 350 денари се купува хартија за 5 коли а не за мојата само... и ја да ти купувам нитро разреџивач за да си го исчистиш твојот пиштол со кој фарбаш? па за што ти давам 50 евра? за 2 саата прскање со мојата боја на мојата кола, исчистена со мојот обезмастувач, залепена со мојата хартија и мојата трака кои ке ти останат за уште други коли на кои ке им земеш чиста пара, и на крај да го исчистиш твојот пиштол со мојот разреџивач? да не го даваш после пиштолот како поклон со колата за тие пари...
е од кожа ме извади овој момент а и боро се извади од кожа... кога бевме да ја зимаме колата БАРАВ НЕГДЕ да има засрано нешто, подлиено на пример, протечено или пропуштено или пуцни евентуално, за да не му дадам пари, односно да му намалам пошто си го заслужи... е ме заеба тука.. немаше ништо сјебано... јал не јал си ги дадов парите..