Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1226726 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #8085 на: 20 Април 2020, 15:35:40 pm »
Дечки да препорачате сервис за мобилни (Xiaomi) низ Аеродром/Центар, само да не е Ибутик? Не полни, најверојатно треба да се промени конекторот за полнење.

Гледам и погоре се правело муабет ама освен овластениот не сте препорачале друг сервис.
AlfaMobil кај Тутунска.

Sent from my iPhone using Tapatalk
И од мене препорака за  Alfa Mobil.

Sent from my Mi 9T Pro

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
« Одговори #8086 на: 20 Април 2020, 16:37:16 pm »
Дечки да препорачате сервис за мобилни (Xiaomi) низ Аеродром/Центар, само да не е Ибутик? Не полни, најверојатно треба да се промени конекторот за полнење.

Гледам и погоре се правело муабет ама освен овластениот не сте препорачале друг сервис.
AlfaMobil кај Тутунска.

Sent from my iPhone using Tapatalk
И од мене препорака за  Alfa Mobil.

Sent from my Mi 9T Pro
+1

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #8087 на: 20 Април 2020, 16:40:52 pm »

Оди си во официјалниот. Обично делови имаат на лагер и за брзо ќе ти завршат работа.
Me интересира Зашто не во iButik? 
Алфамобил(на водњанска). Ако се прави ќе ти каже и цена и се.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #8088 на: 20 Април 2020, 16:51:49 pm »
АлфаМобил, МегаМобил.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #8089 на: 20 Април 2020, 17:01:34 pm »
АлфаМобил, МегаМобил.

Да и мегамобил ги заборавив кај Палма ако се тие. Исто добри се и тие

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #8090 на: 20 Април 2020, 18:33:52 pm »

Оди си во официјалниот. Обично делови имаат на лагер и за брзо ќе ти завршат работа.
Me интересира Зашто не во iButik? 
Алфамобил(на водњанска). Ако се прави ќе ти каже и цена и се.

Еднаш однесов LG G4 во Ибутик бидејќи не се пушташе, имаше проблем со плочата. Го однесов телефонот, го отвориле, ја грееле плочата (така ми беше кажано) и ми зедоја 1500 или 2000 денари. Мислам дека за да отвориш телефон и да го загрееш е многу пари. Ами ако менуваа некој дел колку пари ќе ми земеа?

Немам искуство со носење телефони на поправка но ова ми се виде многу пари за малку работа и за привремено решение.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8091 на: 20 Април 2020, 18:40:25 pm »
Благодарам за препораките клабери.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8092 на: 20 Април 2020, 18:45:38 pm »

Сопругата го реши екранот на нејзиниот Редми 5+ пред година. Секаде кај прашав нит спецификации на екран ми кажаа нит ништо. Цена побараа од 1500-2000. Во овластен 3000 сосе рамката.
Мислам дека не вредеше да се уштеди па после да се мислам што резолуција има тој, па карање па чекање итн. Знам се јавив, кажав модел и боја, немаа на лагер, рекоа за 1 недела оставив број, се јавија,го оставив, следниот ден земав.
Однос како што треба со клиенти.
Нормално и фискална дадоа како сериозна фирма.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8093 на: 20 Април 2020, 19:15:28 pm »
Кој сервис би го препорачале во Скопје за менување екрани?
Xiaomi и Honor се во прашање.

Јас за Xiaomi би го препорачал официјалниот.

Наместо одлепување екран од шасија и лепење нов, си добив нова шасија со екран од фабрика (барем за мојот телефон со AMOLED дисплеј). Единствено лепење било на задното стакло, што не се познава дека некогаш било отстранувано. :)

Во тоа време, мислам дека платив доста поефтина цена од цената на само екранот на Алиекспрес (6500 наспроти 5200).
Мислам дека кај одредени Xiaomi и Honor, нема само тач или екран. Оди комплет со шасија.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8094 на: 20 Април 2020, 20:07:55 pm »
Кој сервис би го препорачале во Скопје за менување екрани?
Xiaomi и Honor се во прашање.

Јас за Xiaomi би го препорачал официјалниот.

Наместо одлепување екран од шасија и лепење нов, си добив нова шасија со екран од фабрика (барем за мојот телефон со AMOLED дисплеј). Единствено лепење било на задното стакло, што не се познава дека некогаш било отстранувано. :)

Во тоа време, мислам дека платив доста поефтина цена од цената на само екранот на Алиекспрес (6500 наспроти 5200).
Мислам дека кај одредени Xiaomi и Honor, нема само тач или екран. Оди комплет со шасија.

Според фабричко упатство за поправка, нема. Ама ако ти е ептен разјебан екранот, ќе го докршиш при вадење и ќе залепиш нов на истата шасија.

За Mi 9T има упатство на интермец и за двете сценарија...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #8095 на: 22 Април 2020, 23:57:30 pm »
Decki ajde edno ( moze malku glupo ) prasanje. Dali na primer ako eden telefon podrzuva fast charging, so istiot adapter/polnac ( pretpostavuvam pojak e pogolem so amperaza ) dokolku polnam drug telefon koj sto nema fast charging opcija bi se napolnil pobrzo od voobicaenoto i dali baterijata bi imala nekakva steta od seto toa ili vrska nema... ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #8096 на: 22 Април 2020, 23:59:36 pm »
Decki ajde edno ( moze malku glupo ) prasanje. Dali na primer ako eden telefon podrzuva fast charging, so istiot adapter/polnac ( pretpostavuvam pojak e pogolem so amperaza ) dokolku polnam drug telefon koj sto nema fast charging opcija bi se napolnil pobrzo od voobicaenoto i dali baterijata bi imala nekakva steta od seto toa ili vrska nema... ;D

Штета нема, а за побрзо не верувам.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #8097 на: 23 Април 2020, 00:06:56 am »
Побрзо нема да се наполни бидејќи самиот телефон има максимум вредност што може да се полни (пример 5W 2A), без Разлика дали го полниш со 18,20,40W. Штета нема да има пошто, дозволува само толку проток на струја. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #8098 на: 23 Април 2020, 09:55:26 am »
Може да го оштети телефонот 5в и 40в не е исто.
Ампеража појака не е страшно, али послаба, грее телефонот, порака ти стига побрзо се троши батеријата отколку се полни :)

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #8099 на: 24 Април 2020, 12:02:55 pm »
Нема да има проблем. А нема ни да полни побрзо.

Да не знае некој што се бави со мобилниве дали Huawei Y6- 2018 е пукнато стаклото напред. Дали се менува стаклото или цел екран.
Дали воопшто се исплати да се менува ?