Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Нафтата и бензинот кај нас никогаш нема да се изедначат. Причината е тоа што кај нас посебна е акцизата за дизел и за бензин. За бензин мислам дека е некаде околу 32 ден, а кај дизелот околу 23 ден....освен ако не направат измена во законот за акцизи
Не само што ќе се изедначат туку и нафтата ќе биде поскапа од бензинот. Не од утре, ама во наредните 5 години би требало да се случи со оглед на тоа дека некоја ЕУ регулатива налага нафтата да се продава 6-10% поскапо заради Х причини, а ние мора да тераме по европски терк, нали
Нема да си пукаат у глава сигурно ...
Цитат: Tommy на 08 Ноември 2011, 08:43:46 amНема да си пукаат у глава сигурно ... Ама може да им пукнат у глава на тие што возат дизел
Цитат: Carrier166 на 08 Ноември 2011, 09:18:57 amЦитат: Tommy на 08 Ноември 2011, 08:43:46 amНема да си пукаат у глава сигурно ... Ама може да им пукнат у глава на тие што возат дизел Ќе ни се фанат за стапот! Нема душата да ми ја земат!На крајот на краиштата разликата во потрошувачката пак ќе остане фактор.
Еднаш еден стар рибар кој веќе долги години не е меѓу живите ми рече: ИЧ ДА НЕ СЕ СЕКИРАШ СИНКО...КОЛКУ И ДА Е НЕМАШТИЈА...КАКВА И ДА Е...ЗА ЛЕБ, БЕНЗИН И ЗА ЦИГАРИ СЕКОГАШ ЌЕ ИМА ПАРИ !!!
Цитат: Sportex на 08 Ноември 2011, 10:14:50 amЕднаш еден стар рибар кој веќе долги години не е меѓу живите ми рече: ИЧ ДА НЕ СЕ СЕКИРАШ СИНКО...КОЛКУ И ДА Е НЕМАШТИЈА...КАКВА И ДА Е...ЗА ЛЕБ, БЕНЗИН И ЗА ЦИГАРИ СЕКОГАШ ЌЕ ИМА ПАРИ !!!Или татко ми, шо вика „А бе синко, мене никад у живот кола и жена не ми трошеле малку“
Цитат: Carrier166 на 08 Ноември 2011, 10:28:50 amЦитат: Sportex на 08 Ноември 2011, 10:14:50 amЕднаш еден стар рибар кој веќе долги години не е меѓу живите ми рече: ИЧ ДА НЕ СЕ СЕКИРАШ СИНКО...КОЛКУ И ДА Е НЕМАШТИЈА...КАКВА И ДА Е...ЗА ЛЕБ, БЕНЗИН И ЗА ЦИГАРИ СЕКОГАШ ЌЕ ИМА ПАРИ !!!Или татко ми, шо вика „А бе синко, мене никад у живот кола и жена не ми трошеле малку“ carrier166 хаха добро беше ова
денес што ке биде со цениве на горива, како да слушнав рипа нафтата на берзи па ке ни го збрчат