Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1196940 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Многу народ така мислеше. Најчесто испаѓа дека е до узолацијата и прозорите, а не до типот на грејно тело.
Не би се сложил... Иста куќа, исто све, различни грејни тела - различна топлина...

Sent from my Xiaomi 12x

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7215
  • French diamond
Тој што бил на дрва, знае.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
Баш така. Со клима беше минимална разликата во потрошувачка(ценовно), ама на -10 степени мораше да облечиш нешто, а со дрва по куси беше жешко, поточно 28 степени, климата 5.5ка платена 1000€ стоеше на 30 степени, но од 22 повеќе не крена иако цела сезона не беше изгасната, а пак дека беа споени дневна со трпезарија и кујна огромна разлика имаше во другите простории.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Care da puka 7mica klima 😂

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Или да е слично киловати како дрвото. :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.

Чаре ако си во куќа. Вадиш еден кабел пред саатот, инвестираш во електрично парно. И удри бригу на весеље.  ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт

Чаре ако си во куќа. Вадиш еден кабел пред саатот, инвестираш во електрично парно. И удри бригу на весеље.  ;D

Битен фактор за да го изведеш ова е куќата да е во Арачиново.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Ќе ти паѓа струјата таму. Блерим go napravill qurslluz na banderata :D

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Моите земаа Грее 3.5 пред некоја година, до сега супер си служи. Од клими.мк ја земаа, не беше нешто скапа, ама не беше ни најефтината 3.5ка што ја имаа од Грее. Битно убаво лади а не осеќаш дека дува, и многу е тивка. Би ја препорачал како буџет опција, можам да побарам што модел беше, мада веројатно сега има понови.
не е муабетот само да грее,туку и да не троши. А кај gree тоа нигде неможеш да го видиш, зошто си пишуваат што ќе им текне

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
Ако памтам добро, сметката им беше помала (200-300 ден просек) и летно и зимно време (барем додека се грееја на клима и панели) од кога ја сменија старата Фонко клима со Грее. Ако некој има Грее и друг бренд па да мери и да спореди, јас немам такво инфо.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
Јас можам да споделам позивитно искуство со Мидеа и го препорачувам брендот на сите.Имам 2 Extreme save, една 5.5 и една 3.5kw со двојни греачи на надворешната единица.Просторот ми е 100 квадрати со изолација од сите страни и цела зима и ден и ноќ беа наместени на 25 степени.Дома беше претопло.Највисока сметка за струја ми беше 8000 денари со еден голем и еден мал бојлер кои се постојано вклучени (немам соларно за вода).
Сметката за струја може да се намали за дополнителни 2000 денари доколку наместам соларно за вода ама немам време.

Отсутен Roci

• Сениор
Zs nemas vreme 🤔 sam ke go mestis ili majstori ke go mestat? Ako go mestis sam ok sfakam nemas vreme obvrski bla bla, ama ako go mestat majstori gi pazaruvas so niven materijal i rabotna raka i toa e toa. 😁

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Годоф има какви се не системи, ама ова за дома дека, па не му е битно толку.

Отсутен Roci

• Сениор
Ajde airlija neka e 😁
https://www.klimi.mk/product/564
Zemena so extraa popust 😁👌

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Роци со здравје нека фуче и на топло и на ладно  :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања